Vandaag staat onze club in Den Haag tegenover ADO. Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning, opent Sparta in het Cars Jeans Stadion de jacht op een driepunter.

Leidinginfo

ADO – Sparta, zondag 31 januari 2021, aanvang 16:45 uur. Erwin Blank fluit het potje. Jerome de Vries en Yorick Weterings zijn de vlaggende mannen. Vierde official is het heerschap Luca Cantineau. Martin Perez heeft de leiding als VAR, waar hij geassisteerd wordt door Frans Ozinga.

Sparta in de brede middenmoot

Met wedstrijden tegen ADO, VVV en Fortuna voor de boeg komen er een aantal belangrijke wedstrijden aan voor onze club. Tegen ADO liggen er op papier ideale kansen om weer eens drie punten te halen, maar Sparta moet in ieder geval niet verliezen. Zelfs bij een nederlaag is het gat met plek 16 nog altijd 8 punten. Dat is aanzienlijk, maar het is toch net effe iets minder comfortabel dan de huidige 11 punten. En er moet geen negatieve spiraal komen in het seizoen dat na een pittige start toch eigenlijk heel soepeltjes verloopt.

Er is een brede middenmoot in de eredivisie die loopt van plek 7 tot en met 14. Als Sparta binnen dat groepje ploegen het vizier omhoog gericht wil houden, dan zijn punten broodnodig. Met name Heracles en Fortuna zijn aan een opmars bezig en hebben met een wedstrijd meer gespeeld nu drie punten meer dan onze geliefde club. Mocht Sparta winnen van ADO, dan staan we op doelsaldo weer boven de Heraclieden en Fortunezen.

De Haagse duiventil met een Chinees randje

Bij Sparta is het een oase van rust. Sportief en financieel gaat het voorspoedig. Er werd deze winterstop een jeugdspeler verhuurd aan Telstar. En onze club haalt waarschijnlijk geen nieuwelingen in de winterstop, of Bakkali moet last-minute alsnog komen, maar die kans is klein.

Bij ADO daarentegen is het onrust troef. Jol is de technische man die veel bepaald. De Chinezen schuiven soms wel, soms niet met euro’s. Een serieuze visie lijkt te ontbreken. Afgelopen zomer haalde de club maar liefst 18 nieuwe spelers. Daar zijn er alweer 4 van vertrokken. De trainer werd eruit gegooid. En deze winter kwam er weer een karrevracht aan spelers. Het levert ADO een selectie op met aardig wat bekende namen. Janmaat, Kramer, Mokhtar, Vejinovic, Goossens. Spelers genoeg die vroegûh op een behoorlijk niveau leuke dingen hebben laten zien.

Maar het draait niet bij ADO. In 2021 wist ADO wel al vier punten tegen tegen concurrenten (drie tegen RKC, één tegen Emmen). Maar de ploeg verloor ook weer van VVV, AZ en Groningen, terwijl Vitesse in de beker te sterk was voor de mannen uit de Hofstad.

De 3-0 nederlaag tegen FC Groningen van vorige week was een dieptepuntje. Direct na die wedstrijd vertelde trainer Ruud dat hij zijn selectie zou gaan inperken. De trainer kreeg verder vragen over keeper Koopmans, die al een tijdje niet best keept. Brood uitte zich in dusdanig vage bewoordingen dat wel duidelijk is dat hij een keeperswissel aan het overwegen is, al lijkt Koopmans vandaag nog een (laatste?) kans in de basis te krijgen. Al met al heeft Brood de toverformule nog niet gevonden. Hij probeert de spirit erin te houden en terecht. Want er zijn pas 19 wedstrijden gespeeld en RKC, Willem II en Emmen zijn directe concurrenten die het ook niet best doen. ADO heeft nog alle kans om boven de beruchte streep te eindigen, maar snak naar een succes. We gaan het de ploeg uit Den Haag, maar vandaag effe niet. Laten we hopen dat Sparta een flinke tik uit kan delen door met drie punten uit Den haag weg te rijden.

Historie

37 keer eerder speelden ADO en Sparta in de eredivisie tegen elkaar in Den Haag.  11 keer werd het gelijk, 15 keer won ADO, 12 keer won Sparta. Dit seizoen stonden ADO en Sparta al drie keer tegenover elkaar. In de voorbereiding werd het 1-1 op Het Kasteel. Sparta vergooide het bekerduel in Den Haag door de kansen niet af te maken. ADO kwam in de laatste minuut terug door een goal van de ADO goalie en Sparta vloog eruit met pingels. In het competitieduel op het Kasteel was Sparta opnieuw beter en nu werden de kansen wel afgemaakt. Het werd maar liefst 6-0.

ADO

Bij ADO ontbreekt Daryl Janmaat. Nieuwkomers Bobby Adekanye en Youness Mokhtar verschijnen daartegen direct aan de aftrap. Adekanye lijkt te gaan starten als buitenspeler en Mokhtar als aanvallende middenvelder, waardoor ADO een op papier redelijk aanvallende ploeg het veld instuurt. Milan van Ewijk en Boy Kemper zijn twijfelgevallen, maar kunnen waarschijnlijk gewoon starten.

Ex-Spartaan Rigo start niet, terwijl Michiel Kramer als ex-Spartaan op een basisplaats mag rekenen.

Vermoedelijke opstelling ADO: Koopmans, Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Castillo, Vejinovic, Goossens, Mokhtar, Besuijen, Kramer, Adekanye

Sparta

Tegen ADO is Coremans tegen opnieuw afwezig. De kans dat Meijers tegen zijn oude club niet kan spelen is aanwezig want hij heeft nog stees een lichte blessure. Hetzelfde geldt voor Auassar, die geblesseerd uitviel tegen Twente. Niets ernstigs, maar toch ook niet helemaal fit. Ook Deroy Duarte is een twijfelgeval. Hij heeft al ontzettend veel gespeeld, maar nog weinig rust gekregen. De kans dat met hem even geen risico wordt genomen is aanzienlijk. Het herstel van Vriends gaat langzamer dan gepland, hij is er opnieuw niet bij, waardoor Beugelsdijk speelt tegen het cluppie waar hij fan van is.

Fraser sleutelt nogal eens aan het middenveld en ook dit keer is de vraag hoe hij gaat spelen. Zeker als Auassar en Deroy Duarte niet meedoen is de vraag hoe dat opgelost gaat worden onze trainert. Mijnans, Laros Duarte en Burger staan te trappelen om mee te mogen doen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, Duarte, Smeets, Mijnans, Thy, Engels

3.3 7 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
367 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Rob Laanen
Gladiator
25 dagen geleden

Ik zou zo graag een keer trots zijn. Maar dat voel is ver weg.

D
Koen Heijden
Spangenaar
Je reactie op  Rob Laanen
25 dagen geleden

Ja hier had ik het ook over vandaag. Wedstrijden tegen Willem 2 en Twente maakte me trots. Nu is het weer ergelijk geworden..

steef
Spartaantje
25 dagen geleden

Ben geen moment bang geweest dat ADO een tweede zou maken maar de hele wedstrijd niet overtuigd geweest van Sparta

unadiaz
Je reactie op  steef
24 dagen geleden

Hallo mannen!!  Hou je van mooie ga niet naar deze website: spam! met prachtige tatoeages..En hier zijn ga niet naar deze website: spam! met prachtige intieme tatoeages. , heel eerlijk gezegd(kopieer de link) ➤ cutt.us/GirlS24

D
Spartaantje
25 dagen geleden

Ik vond Okoye de beste man van het veld. Goede reddingen. Kharchouch viel prima in. Engels viel erg tegen.

nicopijpers
Spartaantje
25 dagen geleden

Ik heb het verleden week al gezegd .
We zijn niks beter en we kunnen niet beter .
Het wordt gewoon puntjes sprokkelen tot dat we er in blijven .

D
Hans E
Gladiator
25 dagen geleden

Kharchouch maakt indruk op mij.
Hoe hij de bal aanneemt op de borst, echte controle over de bal. Altijd aanspeelbaar, ook door de lucht is alles voor hem, in tegenstelling tot elke hoge bal op Gravenberch, wat gelijk balverlies is.
En knappe goal ook nog, zijn lengte samen met sprongkracht, Van Ewijk kansloos. Knap hoor!
Die jongen verdient een basiskans.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hans E
25 dagen geleden

Gravenberch viel ook niet goed in. Kharchouch lijkt mij inderdaad een verbetering maar, het zal moeten blijken of hij dit een hele wedstrijd kan.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
25 dagen geleden

Eens en Engels voorlopig banken. Door het gegoochel met de opstelling stond Fortes links voorin dat kan toch niet

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Allez OM
25 dagen geleden

Ook armoede van het aan/verkoop beleid dat er niemand anders is dan Fortes om linksmidden te spelen.

D
Dikker
Gladiator
25 dagen geleden

Realistische analyse van Fraser.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
25 dagen geleden

Niet gekeken even rust nemen van Sparta.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
25 dagen geleden

Geloof me op m’n woord.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
25 dagen geleden

Natuurlijk.

disqus_WV3WaO2NQY
Spartaantje
25 dagen geleden

Het was niet slecht, maar MEGA slecht!!! Reda starten de volgende keer graag! Dat is wel duidelijk! Zonde om deze sleutel potjes niet te winnen….

1 3 4 5