De voorbereidingen van Sparta om het stadion uit te breiden gaan door, ondanks de degradatie. Dit had Sparta al eerder aangegeven en deze maand zien we dat daar ook daadwerkelijk uitvoering aan wordt gegeven. Deze maand spreekt Sparta met de supportersvereniging over de uitbreidingsplannen en woensdag liggen de plannen voor in de gemeentelijke welstandscommissie.

De capaciteit moet groeien van 10.500 naar 12.000 tot 13.000 plaatsen. Het gaat om een uitbreiding die volgens Sparta nodig is om een stabiele eredivisieclub te worden. ,,Deze nieuwbouw plannen stammen uit september 2016. De faciliteiten voor supporters en sponsors willen we verbeteren en uitbreiden. Het stadion is 19 jaar oud en niet meer van deze tijd”, aldus Manfred Laros in het AD.

Laros kan nog niet zeggen wanneer de verbouwing is afgerond. Volgende zomer lijkt hem in ieder geval niet haalbaar. ,,Dat is iets te vroeg. Maar we willen het zo snel mogelijk gedaan krijgen.” Het hangt ook af van de financiering, die nog niet rond is. Na de degradatie zijn bovendien nogal wat sponsors afgehaakt. Hoeveel de verbouwing kost, wil Laros niet kwijt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties