Deze zaterdag (aanvang 18:30 uur) staat één van de leukste wedstrijden van de voorbereiding op het programma: VOC – Sparta. Beide ploegen spelen om de John Kerstholt Bokaal.

Klik hier voor alle ticketinfo.

VOC (de voormalige club van Thomas Verhaar) tegen Sparta is altijd weer een leuke pot om te bezoeken. Drankje erbij, vaak veel doelpunten, lekker weer, goede sfeer en er zijn altijd veel Spartanen langs de kant te vinden. Een aanrader dus om deze pot (de tweede en tevens laatste wedstrijd in de voorbereiding, die onze club speelt tegen amateurs) te gaan bezoeken.


John Kerstholt Bokaal

De wedstrijd wordt gespeeld om de John Kerstholt bokaal. John was, toen hij overleed in 2013, 50 jaar lid van Sparta en bijna 40 jaar lid van Vereniging ’De Sparta Supporter’. Hij was met zijn winkel trouw adverteerder in de papieren versie van ITWM en zette zich op tal van andere manieren in voor Sparta. Zo was hij tot aan zijn overlijden lid van de Stichting Sparta 1888 en de Spartaanse Museumcommissie. Op 1 april 2013 werd hij door Sparta volkomen terecht onderscheiden als Lid van Verdienste. Hij was een fanatiek en zeer trouw Sparta-supporter: bij voor- of tegenspoed; in de ere- of eerste divisie.

John was een prettig mens, Spartaan in hart en nieren, maar hij zette zich ook in voor zijn tweede voetballiefde VOC, waar hij in het verleden onder meer elftalbegeleider was. En vanuit de link Sparta/VOC ontstond het idee om de oefenpot tussen beide ploegen te omlijsten met een bokaal, als eerbetoon aan John. Uiteraard gaat de bokaal jaarlijks wel aan de neus van VOC voorbij, omdat Sparta nou eenmaal wat betere voetballers heeft en onze club het potje aan de Hazelaarweg 7 te Rotterdam doorgaans vrij eenvoudig weet te winnen.

Resterende programma voorbereiding

Za 7/7 VOC – Sparta, aanvang 18:30 uur, locatie: terrein VOC, Hazelaarweg 7, gewoon lekker in Rotterdam

Sparta gaat van 9 juli tot en met 15 juli op trainingskamp in het Noord-Brabantse Leende.


Za 14/7
NAC – Sparta, aanvang 16:00 uur, locatie: Sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord

Wo 18/7 Maccabi Haifa – Sparta (besloten oefenpot, supporters zijn dus niet welkom)

Wo 25/7 Willem II – Sparta, aanvang 19:00 uur, locatie: Sportpark Den Donk in Oisterwijk


Za 4/8
Open Familiedag


Za 4/8
Sparta – sc Cambuur, aanvang 13:00 uur, locatie: ons eigen Kasteel, tijdens de Open Familiedag

Vr 10/8 Go Ahead – Sparta, aanvang 19:00 uur, locatie: De welbekende Adelaarshorst in het al even bekende Deventer.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties