Het is een publiek geheim dat Rai Vloet helemaal niets met onze club heeft. Dat is van persoonlijke aard en stamt uit de tijd dat zijn vader met pek en veren Het Kasteel werd uitgegooid. Diverse keren heeft Rai Vloet daarna tegen Sparta gevoetbald en telkens was hij getergd tot op het bot om de Kasteelheren pijn te doen. Ook gisteren lukte het hem weer, om alles wat Sparta lief heeft, uit balans te halen. Vloet was heer en meester op Spangen, lokte een rode kaart uit en scoorde zelf de gelijkmaker voor Heracles.

Een nummer 10 die je dus beter bij je kan hebben dan tegen je, en wat een verschil met onze nummer 10 die vage klachten en pijntjes heeft, en nog erger, al vele maanden uit vorm is. We hebben het dan over Bryan Smeets, die gisteren opnieuw niet van de partij was, maar juist de speler is, mits in vorm, Sparta aan de hand kan meenemen om beter resultaat te boeken.

Never change a winning team zal Fraser in gedachte hebben gehad, Na de uitstekende prestatie in de Kuip, begon de trainer opnieuw met een 5-3-2 opstelling. Maar het team dat op Zuid ‘maar’ gelijk speelde moest ‘maar’ tegen Heracles. Zou een dergelijke ploeg net niet ietsje anders bestreden moeten worden dan een van de favorieten voor de titel?

Blijkbaar niet, Sparta stond behoorlijk strak in het conservatieve spel waarbij weinig werd weggegeven. Toch kwamen de Heraclieden er een paar keer bijna doorheen.In de beginfase scheelde het een haartje dat bij een corner de ploeg uit Almelo op voorsprong kwam, er werd net naast gekopt.Voor rust kreeg Orestis Kiomourtzoglou  een enorme kopkans om op voorsprong te komen. Enkele minuten daarvoor had Deroy Duarte de openingstreffer bijna op zijn slof na een slim aangeven van Thy en daarna miste Auassar van 25 meter net het doel met een mooi schot. En iets daarvoor, en dat mag niet onvermeld blijven, had Thy een enorme kans om, na een geweldige aanname, en na het een-op-een komen met de keeper van Heracles, de openingstreffer voor Sparta te maken.

Ondank het verdedigende spel kwam Sparta toch op een voorsprong op Het Kasteel. Dat gebeurde weliswaar in de tweede helft. Nadat een aanval van Sparta ogenschijnlijk in de kiem gesmoord werd, kwam de bal toch in de kluts terug bij Harroui die verwoestend uithaalde, Thy de bal licht toucheerde en de 1-0 een feit was. De VAR kwam er nog even aan de pas om te checken of er sprake zou zijn geweest van een handsbal, maar dit bleek niet zo te zijn.

Was dit de opmaat voor Sparta om nu de eerste overwinning van dit prille seizoen bij te gaan schrijven? De intenties waren goed, maar werden teniet gedaan door een oliedomme trapbeweging van aanvoerder Auassar naar Vloet. Uiteteraard lokte Vloet het allemaal uit, maar hoe dom kan je zijn om daar als ervaren profvoetballer in te trappen? Ondanks dat de trapVloet nooit bereikte kon Serdar Gözübüyük niets anders dan na het bekijken van de beelden onze aanvoerder er af sturen.

Sparta begon na het verlies van de aanvoerder meer en meer te wankelen en uiteindelijk was het tot overmaat van ramp wederom Rai Vloet die Sparta opnieuw pijn deed. Na een schot van de nummer 10 verdween de bal, nadat Tommy Beugelsdijk de bal nog aanraakte, in het doel van Benjamin van Leer: 1-1

Sparta speelde ondanks dat het met 10 man stond te spelen, wel met het hart zoals Fraser dat graag ziet. Dat leidde zelfs nog tot een grote kans 5 minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd. Heracles keeper Brouwer redde jammer genoeg net op een prima actie van Abdou Harroui.

De 6 minuten extra speeltijd was niet genoeg om beide ploegen aan de overwinning te helpen en bleef het dan ook bij 1-1. Jammer want er had meer ingezeten als Vloet niet had mee gedaan en Auassar zich als een volwassen man had gedragen.

Sparta – Heracles Almelo 1-1 (0-0)

47′ 1-0 Abdou Harroui
75′ 1-1 Rai Vloet
Rood: 53′ Adil Auassar (Sparta, natrappen)

Opstelling Sparta: Van Leer; Fortes, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto; Harroui, D. Duarte (80′ Meijers), Auassar; Thy (80′ Emegha), Engels (64′ Mijnans)

Abonneer
Abonneren op
149 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties