Het is een publiek geheim dat Rai Vloet helemaal niets met onze club heeft. Dat is van persoonlijke aard en stamt uit de tijd dat zijn vader met pek en veren Het Kasteel werd uitgegooid. Diverse keren heeft Rai Vloet daarna tegen Sparta gevoetbald en telkens was hij getergd tot op het bot om de Kasteelheren pijn te doen. Ook gisteren lukte het hem weer, om alles wat Sparta lief heeft, uit balans te halen. Vloet was heer en meester op Spangen, lokte een rode kaart uit en scoorde zelf de gelijkmaker voor Heracles.

Een nummer 10 die je dus beter bij je kan hebben dan tegen je, en wat een verschil met onze nummer 10 die vage klachten en pijntjes heeft, en nog erger, al vele maanden uit vorm is. We hebben het dan over Bryan Smeets, die gisteren opnieuw niet van de partij was, maar juist de speler is, mits in vorm, Sparta aan de hand kan meenemen om beter resultaat te boeken.

Never change a winning team zal Fraser in gedachte hebben gehad, Na de uitstekende prestatie in de Kuip, begon de trainer opnieuw met een 5-3-2 opstelling. Maar het team dat op Zuid ‘maar’ gelijk speelde moest ‘maar’ tegen Heracles. Zou een dergelijke ploeg net niet ietsje anders bestreden moeten worden dan een van de favorieten voor de titel?

Blijkbaar niet, Sparta stond behoorlijk strak in het conservatieve spel waarbij weinig werd weggegeven. Toch kwamen de Heraclieden er een paar keer bijna doorheen.In de beginfase scheelde het een haartje dat bij een corner de ploeg uit Almelo op voorsprong kwam, er werd net naast gekopt.Voor rust kreeg Orestis Kiomourtzoglou  een enorme kopkans om op voorsprong te komen. Enkele minuten daarvoor had Deroy Duarte de openingstreffer bijna op zijn slof na een slim aangeven van Thy en daarna miste Auassar van 25 meter net het doel met een mooi schot. En iets daarvoor, en dat mag niet onvermeld blijven, had Thy een enorme kans om, na een geweldige aanname, en na het een-op-een komen met de keeper van Heracles, de openingstreffer voor Sparta te maken.

Ondank het verdedigende spel kwam Sparta toch op een voorsprong op Het Kasteel. Dat gebeurde weliswaar in de tweede helft. Nadat een aanval van Sparta ogenschijnlijk in de kiem gesmoord werd, kwam de bal toch in de kluts terug bij Harroui die verwoestend uithaalde, Thy de bal licht toucheerde en de 1-0 een feit was. De VAR kwam er nog even aan de pas om te checken of er sprake zou zijn geweest van een handsbal, maar dit bleek niet zo te zijn.

Was dit de opmaat voor Sparta om nu de eerste overwinning van dit prille seizoen bij te gaan schrijven? De intenties waren goed, maar werden teniet gedaan door een oliedomme trapbeweging van aanvoerder Auassar naar Vloet. Uiteteraard lokte Vloet het allemaal uit, maar hoe dom kan je zijn om daar als ervaren profvoetballer in te trappen? Ondanks dat de trapVloet nooit bereikte kon Serdar Gözübüyük niets anders dan na het bekijken van de beelden onze aanvoerder er af sturen.

Sparta begon na het verlies van de aanvoerder meer en meer te wankelen en uiteindelijk was het tot overmaat van ramp wederom Rai Vloet die Sparta opnieuw pijn deed. Na een schot van de nummer 10 verdween de bal, nadat Tommy Beugelsdijk de bal nog aanraakte, in het doel van Benjamin van Leer: 1-1

Sparta speelde ondanks dat het met 10 man stond te spelen, wel met het hart zoals Fraser dat graag ziet. Dat leidde zelfs nog tot een grote kans 5 minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd. Heracles keeper Brouwer redde jammer genoeg net op een prima actie van Abdou Harroui.

De 6 minuten extra speeltijd was niet genoeg om beide ploegen aan de overwinning te helpen en bleef het dan ook bij 1-1. Jammer want er had meer ingezeten als Vloet niet had mee gedaan en Auassar zich als een volwassen man had gedragen.

Sparta – Heracles Almelo 1-1 (0-0)

47′ 1-0 Abdou Harroui
75′ 1-1 Rai Vloet
Rood: 53′ Adil Auassar (Sparta, natrappen)

Opstelling Sparta: Van Leer; Fortes, Vriends, Beugelsdijk, Heylen, Pinto; Harroui, D. Duarte (80′ Meijers), Auassar; Thy (80′ Emegha), Engels (64′ Mijnans)

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
155 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sunny
Spartaantje
4 maanden geleden

Sparta mist gewoon een creatieve middenvelder/aanvaller zoals Rahy was.

D
HansReitzema
Spangenaar
4 maanden geleden

Ik snap niet wat er laf is aan het 5-3-2 systeem. Bij balbezit zag je duidelijk dat Beugelsdijk in zijn eentje centraal achterin stond en dat Heylen linksback stond en Vriends rechtsback. Fortes en Pinto schoven door naar het middenveld, waardoor je 3-5-2 speelt. Vooral met Pinto is het in dat systeem lekker ballen. Je zag ook dat onze goal vanaf die kant kwam.

Het probleem gisteren was dat het op het middenveld totaal niet liep. Vraag me niet hoe dat kwam, maar aan het gezicht van Fraser te zien deed niet iedereen wat hij moest doen. Ondanks dat hadden we tot de rode kaart van Heracles niet heel veel te vrezen en kwamen we op voorsprong. Net als tegen PEC gooide die rode kaart roet in het eten en werd het weer billenknijpen, terwijl de 2-0 op dat moment dichterbij was dan de 1-1. Uiteindelijk kwam Heracles met een man meer niet verder dan een gelijkspel.

Beugelsdijk, Thy en Pinto vond ik de beste aan Sparta-kant. Maar er moet iets gebeuren op het middenveld. Ik zou Mijnans erin zetten voor Duarte. Die kan zorgen voor diepgang, maar staat ook verdedigend zijn mannetje. Met Auassar en Harroui dichtbij hem heb je een prima blok daar, waar Pinto en Fortes omheen kunnen komen. Mocht Auassar geschorst zijn, dan Wouter Burger op die plek.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Er is ook niets lafs aan. De meesten hier zijn in de war. Inderdaad staan we bij balbezit flink aanvallend. Probleem is wel dat Pinto beter geschikt is voor dit systeem dan Fortes. We gaan tegen Heracles de bietenbrug op door een rode kaart.

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  Brandweer1
4 maanden geleden

Iedereen is in de war maar je trekt zelf de conclusie dat we in de bietenbrug gaan door een rode kaart. Ik weet niet naar welke wedstrijd jij hebt zitten kijken, en zo ja, met wat voor bril op?. Ik gok een rood-witte bril met FRASER erop in zwarte letters.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
4 maanden geleden

Jammer dat je gaat generaliseren.
”de meesten hier zijn in de war”.
Verklaar je nader.
Het is hier toch een discussieplatform?

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
4 maanden geleden

Ik hou het weer even voor gezien hier, Brandweer. Als je niet meehuilt met de wolven trekken ze de gekste conclusies uit wat je schrijft. Het zal wel vreselijk belangrijk voor ze zijn.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
4 maanden geleden

Je pakt er 1 moment uit en doet net je alsof je de rest van de wedstrijd niet hebt gezien.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Als Pinto ineens op Rechtsbuiten op duikt, dan deugt er iets niet aan je systeem.
Fortes én Pinto wil je sowieso niet aan de bal brengen. Balafpakkers, die bij balbezit onmiddellijk moeten inleveren, meer zijn het niet.
En balafpakken ging ze niet zo goed af, omdat Heracles de eerste helft álle ruimte kreeg in het midden,
Ik heb het vorig seizoen meer dan eens geroepen: Angsthazenschijtbakkenvoetbal. Daar had het de eerste helft weer veel van weg.

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Wat was dat voor moment dan? Hoe kan je nou als linksback rechts in de hoek eindigen. Me broek zakte ervan af en was bang dat ik de enige was die dit opviel.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  sparta_uk
4 maanden geleden

Zeker niet, maar zien en kijken is niet hetzelfde.
Ik dacht heel even dat Roya weer terug was….

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Zien en kijken is zeker niet hetzelfde. Een greep uit de reacties hier maakt dat wel duidelijk?.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Het geeft aan dat de rechterkant met Fortes op het middenveld een groot probleem is. Dat Pinto daar opduikt is een gedrevenheid die enkele spelers bij Sparta missen hadden we er maar meer van.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Jan, als iedere speler “maar wat gaat lopen doen”, wordt het nooit wat.
Loopt straks Vriends Linksbuiten en Engels laatste man
man.
Al heb ik wel vaker bij ons de indruk dat ze pas na gaan denken wat de voorzetting wordt als ze de bal krijgen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Ik had niet de indruk dat Pinto maar wat liep te doen. Ik zag het als doorzetten om die bal te krijgen. Zou hij daar nu constant hebben gelopen dan was het wat anders.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Ik vind dat je Pinto schromelijk onderschat.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Hansie, wat was de rol van Pinto bij onze goal ???
De bal kwam voor de voeten van Harroui na een geblokt schot.
Ik vind hem kleurloos en geen haar beter dan Faye.
Maar vult het wel beter in dan Fortes, maar dat zegt meer over Fortes.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Euhhh, die goal ontstond nadat Pinto vanaf links met een hakje tussen drie Heraclieden door de aanval mogelijk maakte?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Als je die goal, die bal die puur uit toeval voor de voeten van Harroui kwam, daar aan toe schrijft, dan ga ik nog een stapje verder: dan is de rode kaart van Auassar de schuld van diezelfde actie van Pinto.
Komt hij niet met dat hakballetje, valt dat doelpunt niet, loopt de wedstrijd compleet anders en ontstaat die scrimmage niet.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Oké hoor, Dikker. Als jij daar blij van wordt dan houden we het op jouw versie. Veel sterkte verder.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Pinto speelde een redelijke wedstrijd maar liet zich, net als vorige week Fortes bij de 1-0 in de Kuip, wel erg makkelijk uitspelen bij de 1-1 van Vloet.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Kun je een wedstrijd noemen waarin het echt “lekker ballen” was met 3-5-2?

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

Ik schreef dat het met Pinto lekker ballen is in dat systeem. Over de linkerkant gaat dat prima.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Met Pinto als linksback met 4 achterin gaat het ook prima.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Ik beweer ook nergens van niet. Ik zeg alleen dat het met Pinto over links prima ballen is in een 5-3-2 systeem. Omdat hij graag en goed opkomt.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Mijn punt is dat we niet een extra verdediger hoeven op te stellen om Pinto op te kunnen laten komen. En we hoeven ook geen vijf verdedigers op te stellen om Heracles van het scoren af te houden. Dat lukt met vier net zo goed.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Dat beweer ik ook nergens!

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Je beweert dat het systeem niet laf is, en dat 5-3-2 (3-5-2) lekker ballen is met Fortes en vooral met Pinto, maar dat het middenveld met Pinto en Fortes in 3-5-2 totaaal niet liep.

Je verdedigt dus het opstellen van 5 verdedigers — ik neem aan dat er een extra verdediger staat als extra slot op de deur. Of zie je dat anders?

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Over Pinto beweer ik dat als je 5-3-2 speelt, je hem daar goed in kan gebruiken. Jij maakt er dan van dat we 5-3-2 spelen zodat Pinto naar voren kan. Dat is iets heel anders. En over Fortes heb ik helemaal niks beweerd, behalve dan wat zijn rol zou zijn als rechtsback in dat systeem.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Volgens mij halen we een middenvelder weg, zodat Fortes en Pinto op het middenveld kunnen spelen in balbezit.

Maar het middenveld liep “totaal niet” zeg je dan.

En blijkbaar vond je Fortes ook niet goed op het middenveld.

Wat is dan de toegevoegde waarde van 5 man achterin als volgens jou het positieve gevolg is dat Fortes en Pinto in balbezit als buitenste middenvelders spelen?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

“Fortes en Pinto schoven door naar het middenveld, …. Vooral met Pinto is het in dat systeem lekker ballen. “

Dan moet je zeggen “(alleen) met Pinto”, niet “vooral met Pinto”.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Ik zeg wat ik wil. En daar stond “vooral” in. Ik moet niks. Ik vind dit nogal een zeikgesprek worden eerlijk gezegd. Wil je per se gelijk hebben? Geniet ervan!!!

Laatste wijziging 4 maanden geleden door HansReitzema
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Een beetje tegengas en je gaat gelijk lopen janken.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Scherp

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Nou, nee hoor.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Jawel hoor.
jij schrijft:

”Fortes en Pinto schoven door naar het MIDDENVELD, waardoor je 3-5-2 speelt. Vooral met Pinto is het in dat systeem lekker ballen.

Het probleem gisteren was dat het op het MIDDENVELD totaal niet liep.”

dus liep het nou wel of juist niet op het middenveld….?

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
4 maanden geleden

Dus als het middenveld niet liep kan Pinto geen goede wedstrijd hebben gespeeld? My goodness. Wederom: veel sterkte verder.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Dank je wel Hans.
Je hartverwarmende sterkte-wensen helpen me door deze moeilijke tijd heen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Goeie analyse precies zo was het. Dat het middenveld niet liep is niet zo moeilijk te verklaren Duarte had tegen Feyenoord een hele goeie dag en Fortes is gewoon niet goed genoeg ook niet op het middenveld. Pinto was voor mij de beste speler maar, zijn voorzetten mogen beter. Zou Auassar geschorst worden dan zou ik Harroui op zijn favoriete plek zetten en Mijnans er naast. Toch ook Abels als rechtsback.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Niet alleen is Fortes niet goed genoeg op het middenveld, maar hij moet in dit systeem Harroui vervangen die normaal als rechtshalf speelt. Dat is dus je enige consistent gevaarlijkste speler vervangen door de speler die al aardig wat moeite heeft om gefocust vanuit z’n positie te verdedigen, en die nu dus nog meer taken krijgt en dus meer fouten maakt.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Dat is niet mogelijk voor Fortes ik snap
Sowieso niet dat hij speelt ik denk dat Abels het beter doet op die positie in ieder geval zijn de voorzetten (iets) beter. Het wordt echt tijd dat Fraser gaat nadenken over die positie.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Bij Abels heb ik altijd het idee dat ze te weinig man hadden op een trapveldje en dat hij ook mee mocht doen en dat zijn moeder hem elk moment kan komen roepen omdat hij moet eten.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Ik snap niet dat Abels hier door iedereen weggezet wordt als een voetballer die er niets van kan.
Heeft een veel betere balbehandeling dan Fortes en is verdedigend beter.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Eens

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Ik zou ook voor Abels kiezen. Alleen het nadeel van zowel Fortes als Abels is dat ze geen snelheid hebben.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
4 maanden geleden

Maar Fortes zal niet door zijn moeder naar binnen geroepen worden voor het eten.
Ik denk dat Fräser dat ook mee neemt in zijn overwegingen.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Het probleem van 3 CV’s opstellen is dat dat doorgaans je minste voetballers zijn. Beugelsdijk, Vriends en Heijlen doen hun taak weliswaar naar behoren maar moeten eigenlijk zo snel mogelijk de bal aan iemand geven die er wat meer mee kan. Normaal gesproken stel je 2 CV’s op, die derde zorgt er nu voor dat je eigenlijk 1 “voetballer” in je elftal mist.Tel daarbij op het doorschuiven van Fortes en je weet genoeg. Die weet zich helemaal geen raad met ruimte voor ‘m. Continu ruzie met de bal en veel te druistig. Kijk speel je uit en kom je veelal in de verdrukking dan kan ik het nog begrijpen maar thuis tegen een directe concurrent 3 CV’s opstellen is onnodig en zorgt ervoor dat je niet genoeg aan voetballen toekomt. Hoe zou het lopen als Fortes gewoon rb was geweest en je 1 CV had ingeruild voor bijv. Mijanns of Burger. We zullen het nooit weten maar ik durf te beweren dat we dan veel meer op de helft van de tegenstander waren geweest.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Andre_T
D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
4 maanden geleden

Zowel Beugelsdijk, Heylen als Vriends hebben een prima pass in de benen. Het wonderschone moment van Thy ontstond ook uit een diepe bal over 40 meter van Beugelsdijk.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Klopt wel een prima inspeelpass maar verder geen technisch vernuft a la Harroui of Duarte bijv.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
4 maanden geleden

Dat hoeft dan ook niet.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Of Vriends een goede pass in de benen heeft weten we niet want die speelt de ballen meestal breed.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Vriends is een slimme jongen, dus die weet precies wat die wel en niet kan en wel en niet moet doen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Dan zijn we het dus met elkaar eens.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Ik zie hem anders op het veld wel eens dingen doen waarvan ik denk dat hij achteraf denkt dat die dat beter niet had kunnen doen. Gelukkig beseft die dat zelf ook wel.

D
Hemmie
Spartaantje
4 maanden geleden

Dat 5-3-2-systeem vergt, als je tenminste voetbalt om te winnen, twee alleskunners met vooral een goede voorzet als backs en de durf om de tegenstander bij balverlies meteen vast te zetten. Die backs hebben wij niet, hoewel Pinto het nog niet eens zo slecht deed, en het lef al helemaal niet.
Wat er gebeurt als het niet goed wordt uitgevoerd, hebben we gisteren kunnen zien. Keer asjeblieft terug naar het systeem dat die gasten al sinds hun jeugd spelen. Dat snappen ze en de meesten kunnen dat ook aan.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
4 maanden geleden

Elke goede manager laat zijn mensen doen waar ze het beste in zijn en waar ze zich prettig bij voelen.
Al in de eerste divisie kwam er vanuit de spelersgroep steeds meer verzet tegen Fraser, vanwege het feit dat ze tegen hun natuur in moesten spelen.
Bij deze nieuwe groep zal dat niet anders zijn.
Je kan mij niet wijsmaken dat spelers genieten van een wedstrijd zoals gisteren, waarbij ze 80% van de wedstrijd zinloos achter hun tegenstanders aanlopen, overal een stap te laat komen en ze hun aanvallers niet kunnen bereiken.

D
Ruud
Leonidas
4 maanden geleden

Volgens mij moeten de roodwitte brillen inmiddels uitverkocht zijn in de fanshop.
Hoe is het mogelijk dat de schuld van deze 2 verliespunten bij de leiding wordt neergelegd.
Sparta komt tweemaal zeer goed weg bij de 1-0 en de tackle van Deroy.
En de rode kaart voor Auassar is volkomen terecht.
Oliedom van zo’n ervaren speler en zijn reactie na afloop is nog stuitender.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Volgens jou redenatie hebben Mario van den Ende, Wiedemeijer en de verslaggever van Studio Sport met hun eensluidende kritiek op de arbitrage tijdens Sparta-Heracles dus allemaal een rood-witte bril? Je moet wat he.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door JB
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  JB
4 maanden geleden

Ik had ook kritiek op de arbitrage. Maar van der Ende, Wiedemeijer en de verslaggevers van Studio Sport hebben geen van allen aangegeven dat het geen rood was voor Auassar.
Doe eens niet zo kinderachtig om de schuld maar bij de arbitrage te blijven leggen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Als we gaan VAR’en doe het dan wel goed en analyseer het vanuit alle hoeken en standen zodat je kunt zien wat er echt is gebeurd.

Als je de beelden vanuit 1 perspectief bekijkt en het maar 1x afspeelt dan lijkt het inderdaad op natrappen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Of hij hem raakt is totaal onbelangrijk.
Gewoon rood.
Dom. Accepteren en toegeven dat je dom bent geweest ipv zo dom te reageren voor de camera.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Het is zeker niet de schuld van de leiding maar er is natuurlijk wel heel veel mis gegaan met de arbitrage in deze wedstrijd. 4 man op het veld, 2 in Zeist achter een beeldscherm en nog lukt het niet om in die 3 situaties de juiste beslissingen te nemen. Ik ben bang dat voetbal op termijn echt aan populariteit gaan verliezen door die VAR, het wordt zo langzamerhand een jurysport. Voor de rest hand in eigen boezem steken. 3 centrale verdedigers op 1 (en ook nog eens een zeer matige) centrumspits. Dat betekent automatisch dat je elders op hert veld mensen te kort komt. En dat bleek ook steeds. Op het middenveld verloren we de slag. Heracles had daar de 1e helft al steeds een man meer. Echt onbegrijpelijk. Enig lichtpuntje was het spel van Thy en van Leer die eens geen blunder maakte en zelfs een paar keer goed redde.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Andre_T
4 maanden geleden

Ik ben het volledig met je eens dat de VAR het voetbal totaal verziekt. Maar dat zie je op alle velden.
Em misschien heeft het opstellen van 3 centrale verdedigers wel te maken met dat Fraser geen vertrouwen heeft in van Leer(zeker bij hoge ballen) maar hem niet wil passeren.
Het is toch van de zotte dat we na 5 wedstrijden een keertje blij zijn dat hij geen blunder heeft gemaakt.
Feit blijft dat hij een aantal keren bij hoge ballen door zijn doelgebied liep te rennen en alle geluk had dat Heracles die ballen net naast en over kopte.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

We zijn nu 5 wedstrijden onderweg en Van Leer heeft nog geen enkel punt voor ons gepakt via een goede redding. Ongelooflijk dat hij nog steeds mag starten. Wedstrijd 6 staat hij weer in de basis.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  ATX
4 maanden geleden

Van Leer had gisteren wel wat goede reddingen. Het dansen bij corners en voorzetten slaat nergens op deze keeper heeft nog steeds niet zijn zelfvertrouwen terug. Ik zie hem nog wel op zijn oude niveau terugkomen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Twee ballen recht op hem af Jan.
Ik denk dat als jij in het doel had gestaan die ballen er ook niet in waren gegaan.
Maar hij gaat vooruit want dit was de eerste wedstrijd waar hij niet schuldig was aan een doelpunt.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Hé Ruud alles verder goed met je .
Maar ik sluit me ook bij jou aan .
Zonder duimpje

D
Hans E
Gladiator
4 maanden geleden

“Doodse COVID-19 systeem.” Hoe verzin je het.
“Ziekelijk denken” vind ik dat.

D
Ruud
Leonidas
4 maanden geleden

Zondag Heerenveen thuis.
Als je tegen een verzwakt Heracles al 5-3-2 gaat spelen hoeveel verdedigers ga je dan zondag opstellen ?

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Juist. Je kan pro Fraser zijn, en allerlei argumenten aandragen zoals dat we een zeer zwakke selectie en trage defensie hebben, maar deze strijdwijze tegen een laagvlieger valt naar mijn mening niet te verdedigen.
En dat je niet in staat bent in te grijpen als je ziet dat het verkeerd gaat, is nog erger.

D
Allez OM
Spangenaar
4 maanden geleden

Wie moest Vloet dekken ? Ik heb geen idee hoe kan het toch dat de gevaarlijkste man bij Heracles regelmatig vrij stond

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Allez OM
4 maanden geleden

Precies. Iedereen wist wie Vloet is en hoe hij zou spelen.
Dan moet je als technische staf je zaakjes in orde hebben.
Dit was namelijk van die Duitser geen tactische vondst waar iedereen door verrast kon zijn, maar een direct gevolg van een verkeerde opstelling.
Als je als coach vervolgens ziet dat zo’n speler toch elke keer vrij komt te staan, moet je ingrijpen door een wissel of verandering van systeem.
Doe je dat niet of kan je dat niet, dan is dat een ernstige tekortkoming als trainer.
Op welk niveau dan ook.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door h_zeeman
D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Bij VI krijgt Fraser een 6,5 en de coach van Heracles een 6,0 voor de wedstrijd van gisteren… wat zien wij hier dan niet goed vraag je je dan haast serieus af?.

D
wvb87
Spartaantje
4 maanden geleden

Mede door het laffe voetbal heb ik besloten voorlopig niet naar het stadion te gaan. Zondag heereveen kijk ik dus thuis 😉

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
4 maanden geleden

Als Fraser aan zijn laffe manier van 5 – 3 -2 systeem blijft vasthouden zie ik het somber in, kijk nou eens naar Rkc wat leuk en aantrekkelijk voetbal speelt! Dat moet toch ook bij Sparta haalbaar zijn!

D
Melkchocolade
Spartaantje
4 maanden geleden

Schikkingsvoorstel van 3 wedstrijden schorsing voor Auassar niet geaccepteerd door Sparta. Vanavond wordt zaak voorgelegd aan tuchtcommissie

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Melkchocolade
D
Ouderkerk
Spartaantje
4 maanden geleden

Het absolute dieptepunt vond ik Mijnans, die dat briefje in zijn kous deed.
Als je zelf als voetballer serieus neemt, ga je toch niet met een briefje het veld op.
Kleuterklasgedoe, ze zijn compleet gek geworden! En het voetbal lijkt nergens op.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Vroeger…. zat er (links) dan ook gewoon nog een achterzakje op je voetbalbroek van Jansen & Tilanus hoefde je dus ook niks in je kous te stoppen zoals nu blijkbaar het geval is 🙂

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Zo verneder je een speler. Zegt alles over dhr HF

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Wat moet hij dan als jonge gozer? Het briefje bij Fraser in z’n mik douwen. Heel dat briefjes gedoe is sinds die Lodeweges onzin. Maar daar kan Mijnans niks aan doen.

Wellicht kan Fraser voor de aftrap de boel wat beter neerzetten. Scheelt briefjes.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  sparta_uk
4 maanden geleden

Wat een gelul.
Hoe kan Fraser nou de boel voor de aftrap neerzetten, zoals die ontstaat na een rode kaart en je met 10 man verder moet?

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Je neemt het te letterlijk. Met de boel neerzetten doel ik op een opstelling die minder defensief en laf is. Dat was het namelijk voor én na de rode kaart.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Zelfs de verslaggever bij Fox zei dat er door de rode kaart weinig veranderde omdat Sparta al met 5 man achterin speelde.
Als je dan Mijnans inbrengt voor een aanvaller staat het nog precies hetzelfde met 1 aanvaller minder.
Dus 5-3-2 werd 5-3-1.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Ruud
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Er veranderde wel degelijk iets bij Sparta na die rode kaart. Fortes ging ipv rechtsback, op het middenveld spelen.
Daarna werd dat Mijnans op het middenveld en ging Fortes terug naar rb.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Dus dat is precies wat ik schrijf.
Dat er een paar minuten tussen rood en de wissel zat kan je Fraser dus kwalijk nemen.
Maar die tijd had hij waarschijnlijk nodig om even een briefje te schrijven.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  sparta_uk
4 maanden geleden

Dat eerste lijkt me een prima plan. Leuke televisie ook.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Vind je dat echt belangrijk? Zijn ze vanwege een briefje “compleet gek geworden”? Wat maakt het nou uit hoe een omzetting wordt gecommuniceerd?!?

En verder: Mijnans is nóóit een dieptepunt.

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

De handeling van Mijnans vond ik het dieptepunt. Dat van die briefjes is toch volkomen mesjokke. Wat kan daar nu op staan wat ze niet onthouden kunnen? Die jongen weet niet waar hij dat moet
laten en stopt het maar in zn kous.
De trainer doet daarmee alsof hij tactisch goed bezig is, terwijl hij de wedstrijd “weggeeft” door deze verdedigende opstelling. Voor mij een zielige, lachwekkende vertoning.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Ik vind het allemaal prima joh. Ik weet niet wat er allemaal op het briefje stond en wat Mijnans wel of niet kan onthouden in die situatie terwijl het spel alweer doorgaat. Jij wel?

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  HansReitzema
4 maanden geleden

Allemaal flauwekul en voorheen kwam dit ook niet voor. Ze maken dingen hiermee belangrijker dan ze zijn.

D
HansReitzema
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij het belangrijker maakt dan het is.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
4 maanden geleden

Bewijs van het ontbreken van tactisch vernuft binnen en buiten het veld.
Maar je ziet het ook bij het Nederlands Elftal.
Een coach die er als een wassen beeld bijstaat en assistenten die op laptops zitten te tikken om te ontdekken wie die nummer 2 van de tegenstander is, en als idioten papiertjes vol schrijven die aan spelers gegeven worden.

D
Melkchocolade
Spartaantje
4 maanden geleden

Even los van of de tactiek van Fraser wel of niet klopte: ik ben van mening dat Sparta tot die ongelofelijke domme rode kaart in charge was. Het is niet de eerste keer dat ie een onnodige kaart pakt. Hoop echt dat Burger het de komende wedstrijden op die plek mag proberen en ik zou ook Mijnans met zijn drive naar voren opstellen.
Net als Auassar, zou ik ook Fortes maar eens laten banken. Die pakt ook hele onnodige domme gele kaarten. Die kon na een half uurtje ook al geen overtreding meer maken om niet voor rood in aanmerkingen te komen.

D
Piere la Maire
Spartaantje
4 maanden geleden

Een persoonlijkheid als scheidsrechter had niet eens geel gegeven aan Auassar en Vloet. Handje geven en niet meer doen. Het zou beter zijn als Fraser het catanaccio zou laten varen, want dat levert geen punten op.

Prachtig mooi dat je vorige week in de Kuip een punt pakt, maar die had ik liever nipt verloren als we gisteren met goed voetbal hadden gewonnen.

We hebben driepunters nodig, en dat gaat op deze manier niet lukken. Wedstrijd 7 staat voor de deur en Sparta heeft er nog niet één gewonnen.

Komende drie wedstrijden Heerenveen thuis, RKC uit en ADO thuis.Dat moet 7 punten opleveren. Ook de beker serieus nemen, ADO uitschakelen dat is goed voor het moreel, een winnend team tankt zelfvertrouwen.

Maar dan wèl uit de loopgraven.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
4 maanden geleden

Ben benieuwd of fraser de wedstrijd van as woensdag nog belangrijk vind?

h_zeeman
Spangenaar
4 maanden geleden

Ik vond het gisteren een grote blamage en vind het een onvergeeflijke fout om met deze opstelling en tactiek, een tegenstander van het niveau van Heracles te bestrijden.
Een ploeg die nog maar 3 x gescoord had.
Vanaf minuut 1 had Heracles het middenveld in handen en leek het alsof we tegen Ajax liepen te voetballen.
Het was een grote rondo waar we inzaten.
Het grootste bewijs van dat Fraser een tactische onbenul is die niet op dit niveau thuishoort, was dat Vloet de hele wedstrijd in vrije positie kon komen.
Als iemand ( gezien zijn naam ) niet aan de bal had mogen komen was het Visionar jr. wel.
De redactie van ITWM heeft dus vergeefs geprobeerd om de boel op scherp te zetten, want de meest irritante kop van het veld heeft ons de das omgedaan.

Dat je als trainer en als ploeg niet in staat bent om gedurende de gehele wedstrijd die angel eruit te halen ( ook die Turk bij hun werd geen strobreed in de weg gelegd ) is een aanfluiting en het bewijs van een totaal gebrek aan intelligentie op de bank en in het veld.
Ik heb gisteren tijdens de wedstrijd een paar keer gezegd dat Vloet zou scoren als er niet ingegrepen zou worden.
Ook zonder die rode kaart had hij gescoord.
Je kan niet ongestraft een speler 4 of 5 keer in scoringspositie laten komen, ook al is het maar Vloet.
Een beetje ervaren aanvoerder zou na pakweg 20 minuten tobben en zwijnen, schijt hebben aan de opdrachten van zijn trainer en zelf in het veld de boel omzetten.
Dat doet Blind namelijk gewoon wel bij Ajax, zoals ook zijn vader dat deed.
Dat heet verantwoordelijkheid nemen en daar hoef je absoluut geen Ajacied voor te zijn.
Auassar heeft daar echter niet de intelligentie en persoonlijkheid voor en gaat eerder lopen schoppen als het verkeerd staat.
Dus laten we nou ophouden om steeds maar naar de scheidsrechter of VAR te wijzen.
De schuldige zit bij ons op de bank.
Een trainer die wel graag een “klzk” is voor jonge spelers als Duarte, maar zelf niet het tactisch vermogen om zijn eigen fouten te corrigeren en vast blijft houden aan falende oudere spelers.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door h_zeeman
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Wordt hier echt mode tegenwoordig, om Fraser van alles te beschuldigen.
Eens; ik zie tegen een club als Heracles ook liever 4-4-2. Alhoewel je 5-3-2 ook uit kunt leggen als 3-5-2, maar dan moeten de spelers dat wel juist uitvoeren.

Niet eens; dat we ons mond moeten houden over de VAR, als die mis zit, dan zit die mis!
En die zat goed mis, samen met dezelfde scheids die ons ook de wedstrijd tegen PEC kostte.
Als ze de situatie in zijn geheel bekijken, dan is t gewoon 2x geel.
En dan voetbal je gewoon met 11-11 (evt10-10) verder en met een 1-0 voorsprong.

Leg verder maar eens uit waarom Auassar rood kreeg en Toornstra vorige week niet… Toornstra speelt bij een topclub en er wordt gewoon steeds opnieuw met 2 maten gemeten.
Als we dat niet meer moeten willen zien, zijn we ver gezonken.
Niets doen is accepteren.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Beste Hans,
Voor de rode kaart kwam Vloet ook al een paar keer in vrije positie en Fraser had tot het moment van Auassar, duidelijk laten zien dat hij daar geen oplossing voor had.
Ik ben er daarom van overtuigd dat ook tegen 11 man Heracles de 1-1 had gemaakt.
Het stond gewoon niet goed en niet alleen Auassar raakte met de minuut meer gefrustreerd. Zie de overtreding van Duarte, die rood had moeten krijgen.
Als Fraser dat bedoelt met “Met je hart voetballen”, laat dan maar.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door h_zeeman
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Als de VAR en de scheids hun werk goed hadden gedaan had je op dat moment met Auassar niet met 1-0 voorgestaan.
En was de wedstrijd geëindigd met 10-11(evt 9-10)

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Uitstekend verwoord en volledig mee eens.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Precies dat. Spijker op de kop !…

D
Peter Bonnier
Spangenaar
4 maanden geleden

Op het moment van de rode kaart stond Sparta 1-0 voor, had het 1 grote kans weggegeven.

Zelf 2 grote kansen gecreëerd. Heracles had veel de bal maar echt heel gevaarlijk werden ze niet.

Dus snap ik niet waarom Fraser hier op de site de schuld krijgt. Er is echt maar 1 man verantwoordelijk en dat is Adil.

MichielHerle
Spartaantje
4 maanden geleden

Na deze wedstrijd kunnen we beter kijken naar wat we zelf beter kunnen doen in plaats van excuses zoeken bij externe factoren.

Dus Auassar moet zijn trots slikken en zich een echte aanvoerder tonen. Stomme actie had hij niet moeten doen. Voor de camera’s volharden is eerder dom dan stoer.

Als we naar het voetbal kijken waren we ook met 11 man iets minder dan Heracles dat al niet in zijn sterkste opstelling kon spelen. Dat is gewoon niet goed. 5-3-2 pakte ook niet goed uit, het idee was met hoog staande backs begreep ik. Ik heb Fortes en Pinto bijzonder weinig gevaar zien stichten Middenveld liep ook niet en onze voorwaartsen liepen zich een ongeluk zonder goede aansluiting. Alles bij elkaar geen aanpak waarmee je een overwinning kunt afdwingen. Die kans kregen we door toeval wel en dan moet je het kadootje uitpakken en de wedstrijd slim uitspelen.

Over onze spitsen kan ik weinig zeggen. Die spelen met deze uitvoering van 5-3-2 een hele ondankbare wedstrijd. Alleen maar lopen op de meest onmogelijke ballen.

Auassar zei na Feyenoord dat hij 11 Fräsers had gezien. Ik hoop dat hij beseft dat we daarmee niet winnen maar wel wereldkampioen rode kaarten gaan worden. Strijd ligt het zeker niet aan momenteel. Maar voetballend is het armoe troef.

Volgende wedstrijd gewoon 4-4-2 aub. Als je Auassar opstelt (mocht hij niet geschorst zijn) dan kun je Smeets niet opstellen en andersom. Beiden komen loopvermogen tekort. 1 van de 2 kan maar dan moet Smeets eerst maar eens wat laten zien als invaller als hij weer fit is. Dus Smeets als 10 of Auassar als 6 zijn wat mij betreft opties en dan hopen dat de ruimtes niet te groot worden doordat de andere meer dynamische middenvelders extra meters maken.

Ik kan me herinneren dat Fräser in de 1e divisie (ik weiger dat sponsor woord) ook lang een 5-3-2 met Royston Drenthe vasthield. Duurde lang voordat hij daarmee stopte.

Benieuwd naar volgende wedstrijd. Burger en Mijnans op middenveld kan wat mij betreft prima. 4-4-2 met Burger op 6 ipv de geschorste Auassar.

Benieuwd naar ons volgende optreden. Dat zal echt beter moeten, ik denk dat we Heracles tegen zijn gekomen in een voor hen bijzonder zwakke fase. Daar hebben we totaal geen gebruik van gemaakt.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door MichielHerle
Nico Pijpers
Je reactie op  MichielHerle
4 maanden geleden

Michiel bij deze schrijven sluit ik me helemaal aan .
Maar je moet het wel willen zien dat er bij Sparta arm zalig gespeeld wordt .
En zo nooit een mooie over winning gaat pakken .
Eindelijk iemand die het ziet zo als het is .
Ik geef je geen duimpje .

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  MichielHerle
4 maanden geleden

Je verwijst terecht naar de periode in de 1e divisie. Nog nooit in mijn leven heb ik zulk afzichtelijk slecht voetbal gezien, waarbij ook de onvrede van de spelers afdroop.
Ik heb toen gezegd dat toen we ondanks, en niet dankzij Fraser zijn gepromoveerd.
Nu toont hij weer aan onverbeterlijk te zijn, omdat met andere spelers het resultaat hetzelfde is.
Tegen de top 6 van Nederland is zijn systeem misschien nog te verdedigen, maar tegen de rest ben je aan je status verplicht voetbal te laten zien waarvoor het bedoeld is.
Het is nu opnieuw krachteloos en tandeloos voetbal waarbij we 90% vd wedstrijd achter onze tegenstander aanlopen en niet aan de bal kunnen komen.
Volledig geïsoleerde voorwaartsen, die met de wedstrijd meer gefrustreerd raken.
Als verstokte Spartanen regelmatig naar een ander kanaal zappen omdat het niet om aan te zien is, is er iets goed mis.

MichielHerle
Spartaantje
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Fräser is ook verantwoordelijk voor onze promotie. Na Ibiza zijn er toen zeker goede stappen gezet. Fräser is niet alleen verantwoordelijk als het misgaat. En ook Auassar was daarin super belangrijk met 2 kopballen in de thuis- en uitwedstrijd.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  MichielHerle
4 maanden geleden

Het was echter wel een baggerseizoen geweest waar het kwartje voor Sparta in de NC de goede kant oprolde.

D
JB
Spangenaar
4 maanden geleden

Het was gewoon slecht. Sparta, Heracles, de VAR, Gozubuyuk. Met als grootste lachertje Vloet die mag blijven staan na een overtreding die iedereen heeft gezien behalve de scheidsrechter omdat de VAR het beeld knipte.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  JB
4 maanden geleden

Een bal die een pink schramt wordt 60x geanalyseerd en gaat op vervolgens de stip en natrappen wordt niet een bekeken.
Als dit kan gebeuren dan zijn die gasten niet geschikt om deze verantwoordelijkheid te dragen. Echt onbegrijpelijk dat dit allemaal kan, rechtvaardigheid is VER te zoeken zo!

samson1888
Spangenaar
4 maanden geleden

Het was gewoon verschrikkelijk om naar te kijken. In het stadion gaat het nog wel, door de sfeer en ambiance. Maar thuis op de bank is het gewoon niet om aan te gluren.

Nauwelijks een goede aanval gezien. De kansen (en het doelpunt) waren -letterlijk- toevalstreffers. Dat is ook niet zo gek als je met 3 centrale verdedigers speelt en backs die niet renderen in dit systeem. Tegen de topploegen kan dit, maar tegen clubs als Heracles moet er echt uit een ander vaatje getapt worden. Het is niet zo ingewikkeld: als al je spelers achterin staan kunnen de middenvelders en aanvallers de bal niet kwijt. Fortes gaf op het gegeven moment een bal langs de zijlijn, waarbij Thy eerst een sprint van 20 meter moest trekken vanuit het midden voordat hij bij de bal was, met zijn rug naar zijn 10 medespelers. Kansloos. En dat is niet de schuld van Fortes of Thy, maar van Fraser. Er zit GEEN ENKELE gedachte achter het aanvalsspel. Verdedigend is Fraser een prima trainer, maar aanvallend is het echt helemaal niets. Dat werd vorig jaar nog enigszins verbloemd door de individuele kwaliteiten van Ache en Dervisoglu, maar dit jaar worden zijn beperkingen pijnlijk zichtbaar.

Het afschermen van de bal bij een corner in de blessuretijd was het dieptepunt. Hoe kan het trouwens dat wij met spelers als Vriends, Beugelsdijk, Auassar, Heylen en Thy geen enkele keer gevaarlijk zijn vanuit een corner? Ze worden te slap genomen, waardoor je een doelpoging met het hoofd geen snelheid kunt meegeven. Laros Duarte (en Rigo) deden dit beter. Maarja, die hebben ook weer hun beperkingen.

Fraser, laat woensdag eens zien dat je een aanvallend strijdplan hebt. Dat ben je verplicht aan je supporters.

D
Jaapxx
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

De tactiek haalt elke vorm van initiatief, spelvreugde en spontaniteit uit het elftal. Het kan niet zo zijn dat de spelers niet meer kunnen dan dit. Fraser breng spontaniteit en eigenwijsheid terug in het team.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Jaapxx
4 maanden geleden

Het erge is dat spontaniteit en frivoliteit juist lijkt te worden afgestraft door Fraser. Ik denk niet dat hij het bewust doet, maar het gebeurt wel. Kijk hoe frivool de Duartes maar ook Smeets begonnen. Helaas lijken deze spelers nu te “blokkeren” aan de bal. Alsof ze bij elke pass bang zijn om de bal te verliezen. Ik vrees dat Mijnans, die nu fris en met vertrouwen speelt, over een paar maanden ook alleen nog maar tikkies breed en terug geeft…

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

Voor 1000% met je eens.
Woensdag spelen we echter weer tegen een topploeg, met superspits Kramer die veel beweeglijke mensen om hem heen heeft.
Bovendien is ADO een ex werkgever van Fraser en zal hij er niet af willen gaan met 13-0.
Ik verwacht daarom een 6 – 3 -1 opstelling met Beugelsdijk in de spits.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Fraser neemt de beker niet echt serieus, geloof ik. Dus wie weet, mogen we eens wat frivools verwachten. Dat schaamteloze loopgraven voetbal is ronduit verschrikkelijk en lijkt helemaal nergens op. We hebben er ook de spelers niet voor, zoals Samson heel terecht aangeeft…

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

Met Fraser aan het roer blijft het verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen.
Ik vraag me wel n’s af waar ze mee bezig zijn, ik bedoel eigenlijk dat het voetbal amusement moet zijn en wat we nu zien is gewoon alleen het voetballen van de tegenstander ontregelen maar zelf met een gedachte willen voetballen, ho maar!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Ik denk dat op Mijnans zijn boodschappen briefje stond dat hij beslist niet over die middenlijn mocht.
Wat een onzin trouwens die briefjes.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn
Ik mag niet over de middenlijn

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Ik denk dat op het briefje stond: 2 pakken melk, 6 blikjes bier en vaatwastabletjes.
Het zou zomaar kunnen, er was verder niks zichtbaar veranderd aan het “Strijdplan” toen Mijnans erin kwam.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

Het ligt allemaal aan de trainer, want spelers kunnen niet meer zelf denken?

Als de spelers die systeem goed uitvoeren, het je dus 5 middenvelders en 2 spitsen, dus meer afspeel mogelijkheden dan in elk ander systeem.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
4 maanden geleden

Op het moment dat tijdens een wedstrijd blijkt dat geen enkele speler jouw intenties begrijpt, of jouw systeem kan uitvoeren, dan kan je maar 1 ding doen: Je systeem op zo’n manier wijzigen dat iedereen weer weet wat hij moet doen en je grip op de wedstrijd krijgt.
Fraser loopt echter 90 minuten met veel misbaar langs de zijlijn om mensen te dwingen dingen te doen die ze niet kunnen of begrijpen.
Doe dat als manager in het bedrijfsleven, en ja staat binnen de kortste keren op straat.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  h_zeeman
4 maanden geleden

Ze kunnen het wel uitvoeren hoor, dat hebben ze eerder laten zien in andere wedstrijden.

Bovendien stonden we 1-0 voor, dus zo slecht ging het niet

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
4 maanden geleden

Een enkele keer tegen veel sterkere tegenstanders werd hiermee een punt uit het vuur gesleept. Niks mis mee.
Dat heb ik ook steeds benadrukt.
Maar thuis tegen Heracles ??? Come on !
En als je tegen Heracles zo speelt, hoe gaat hij dan tegen de rest spelen die hoger staat?

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
4 maanden geleden

Ik schrijf hierboven dat onze backs niet renderen in dit systeem. Daarmee wijs ik op hun beperkingen. Het is aan de trainer om zijn spelers goed te gebruiken. In een 5-3-2 / 3-5-2 heb je geweldige backs nodig met paardenlongen, duelkracht en een redelijke voorzet. Zoals Reece James, Marcus Alonso en Victor Moses bij Chelsea. Dumfries zou dit ook redelijk kunnen. Juve heeft ook lang zo gespeeld Alex Sandro en Cuadrado op de zijkanten. De backs zijn in een 5-3-2 echt essentieel. Zonder dit soort spelers is het in aanvallend opzicht een kansloos systeem.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  samson1888
4 maanden geleden

Oh ja, laten we ophouden met zeuren over de VAR. Ja, het was verkeerd dat de beelden van Vloet niet werden getoond. Maar onze goal had nooit goedgekeurd mogen worden. En Duarte had er ook met rood af gemoeten.

Servaas Smit
Spartaantje
4 maanden geleden

Het is toch belachelijk dat de VAR alleen de beelden van Adil zijn trapbeweging laat zien aan de scheidsrechter!
Op die manier beïnvloedt je de wedstrijd helemaal, want het leek er op dat beide er af zouden komen met een waarschuwing.

Neemt niet weg dat het oliedom is wat Adil gedaan heeft.
Nu hoop ik wel dat ze bezwaar aantekenen, zodat hij in de beker gewoon mee kan doen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Servaas Smit
4 maanden geleden

Eens, of je nou wel fan of geen fan van hem bent Sparta moet gewoon direct beroep aantekenen mocht er een schorsing van Auassar volgen want dit is gewoon een geval van pure willekeur waardoor er (opnieuw) een wedstrijd ‘beïnVloet’ word. Dit is dus wel al de 2de keer in 6 wedstrijden dat Gözübüyük Sparta zwaar benadeeld (eerder tegen Zwolle als VAR)…. Misschien ook even aangeven dat Sparta deze man even niet meer als leidsman/VAR wil zien, al is het maar om even je punt te maken als club zijnde…

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
4 maanden geleden

Nou, het bezwaar is in ieder geval aangetekend

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dr. Clavan
4 maanden geleden

Doelpunt, hands van Thy in buitenspel positie en zware tackle van Deroy niet met rood bestraft.
Wat hadden we de scheids en de VAR weer tegen.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
4 maanden geleden

Hij keurde wel het doelpunt goed, ik denk dat Gözübüyük niet zo zeer de schuldige is maar meer de VAR “experts” die hem adviseren.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Ook bij de beelden die de scheids zag, kon hij zien dat Vloet eerst trapte. Maar hij wil dat niet zien.
Daarna zag hij ook de beelden, waarin duidelijk te zien is dat Adil voor Vloet zijn gezicht langs trapte op ruime afstand, waarmee hij liet zien aan Vloet wat die daarvoor had gedaan.
Maar ook dat wilde hij niet zien.

Net zoals hij als VAR niet wilde zien dat Pinto die bal bij PEC uit, op het zojuist ingevoerde reglementaire deel van zijn schouder kreeg, boven de okseltje dus.
Daarmee heel de wedstrijd ineens verziekte.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Dat Adil hem niet raakte is helemaal niet belangrijk bij het geven van rood.
Volgens de spelregels is dit gewoon rood.
Toen hij die trapbeweging maakte wist ik gelijk dat hij rood ging pakken.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Dat Vloet Adil niet raakte was ook niet belangrijk. Hij maakte die trapbeweging ook.
Maar hij kreeg geen rood.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

Je hebt het hier nu constant over rood voor Vloet maar op de fout bij de 1-0 en rood voor Deroy reageer je totaal niet.
Zet die roodwitte bril eens af.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Zelfs de eerste trappende beweging bij het neerkomen had al voldoende kunnen zijn voor een rode kaart. Iedereen die ooit gevoetbald heeft ziet dat het geen natuurlijke beweging is.

Reken maar dat de arbitragecommissie hier vanavond rekening mee houdt. Het verweer “maar hij deed het ook” is kansloos. Bij de tweede trap zou je kunnen beweren dat hij Vloet “na deed”, maar ik vrees dat de arbitragecommissie hier korte metten mee maakt.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door samson1888
SR1960
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
4 maanden geleden

Nee hoor lekker Burger of Mijnans er in.

Nico Pijpers
4 maanden geleden

Waarom steeds de naam Vloet hier zo verspan deren .
Denken we nou echt dat het na Vloet hier beter is gegaan ik denk het niet .
En dan de zoon Vloet wat doet die jongen bij velen hier verkeerd hij speelt zijn wedstrijdje met veel in zet
Moeten we daar dan commentaar op hebben .
Nou ik wou dat we zo werkende middenvelder hadden lopen als Vloet .
Dan was het middenveld een stuk sterke en stabiele dan nu .
Want nu is het maar weinig .

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
4 maanden geleden

Uiteraard kunnen we commentaar hebben op Vloet, zowel positief als negatief en dat is ook wat gebeurd Nico. Volgens mij staat er dat het een ettertje is maar ook dat je zo’n speler beter bij je kan hebben dan tegen je.

Nico Pijpers
Je reactie op  Jaap
4 maanden geleden

Ja Jaap dat is mijn vraag en uit leg ook.
Ik vind het allemaal zo kinder achtig steeds kom de naam Vloet naar voren .

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
4 maanden geleden

Zijn naam wordt in overvloed genoemd ja. Het is wel een ranzig vervelend gluiperig ventje en de clinch met Auassar was bepalend voor de uitslag dus wel logisch dat zijn naam veel benoemd wordt.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Klopt… hij is al vaker bij dit soort ‘smerige zaakjes’ betrokken geweest en dan na afloop vooral de onschuld zelve proberen te spelen… Het ontlokte Johan Derksen bij VI ooit al eens de uitspraak dat Rai Vloet zelfs nog meer onzin praat dan zijn vader…

Nico Pijpers
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Hou toch op Gompie slaat toch nergens op hij vecht en zet zich in voor zijn club ,
Wat is daar mis mee.
Ik heb het al meer malen geschreven die Auassar gaat ons zo punten kosten .

D
RWGladiator
Gladiator
4 maanden geleden

Deze wedstrijd had gewonnen moeten worden. Thuis tegen Heerenveen gaan we het nl. niet redden. En dan komt er wel heel veel druk op te staan tegen RKC en ADO.

RKC sprokkelt inmiddels al aardig wat punten binnen en speelt vrijer dan Sparta.

Kortom… het gaat lastig worden.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door RWGladiator
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
4 maanden geleden

RKC kreeg vorig jaar ook al zoveel lof.
Maar had ondertussen wel in de eerste divisie gevoetbald als COVID en Gudde daar geen stokje voor hadden gestoken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
4 maanden geleden

En ik denk dat Sparta dit jaar ook wel eens kan gaan hopen dat ze wederom die competitie gaan afbreken.
Of Fraser moet eens flink wakker geschud worden en gaan inzien dat je om een wedstrijd te winnen moet aanvallen.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
4 maanden geleden

Weer een seizoen lang traag en vreugdeloos reactie-voetbal. De hand van Fraser en ons lot….

D
Gues Who
4 maanden geleden

Als je daar niet goed mee omgaat kan je verwachten
wat er is gebeurd ….
Eigenlijk lacht hij ( Vloet ) zijn …uit zijn broek ….

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
4 maanden geleden

Sparta onwaardig gewoon om met zo’n tactische instelling THUIS aan te treden tegen een concurent.
Thuis moet je gewoon voor 3 punters gaan en dan behoor je je offensieve kwaliteiten te gebruiken. In uitwedstrijden, ok dan begrijp ik het defensieve strijkplan.
Het wordt zo een heel saai, lang, zenuwslopend seizoen en maar hopen dat we voldoende puntjes sprokkelen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Uit of thuis maakt onder de huidige omstandigheden weinig uit.
En ik ben van mening dat dat fucking systeem van Fraser degradatie gaat opleveren. Als ik zie hoe fris aanvallend voetbal RKC speelt en Bijlow Feyenoord redt voor een nederlaag weet ik genoeg.
Wij komen tegen Feyenoord dankzij een pingel vrij gelukkig aan 1 doelpunt. En zijn al blij met nog één grote kans.

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Ruud
D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Ik ben het met je eens Ruud, ik zie liever een aanvallend Sparta en zelfs een 4-3-3 maar ok 4-4-2 is ook prima maar met 3 centrale verdedigers is gewoon vragen om onder druk te komen. Die spelers moeten dat toch ook duidelijk kunnen maken, de hele wedstrijd achter je tegenstander aanrennen en als je bij de bal kan dan naar voren peunen (hopen dat er een wonder gebeurt).

Nico Pijpers
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
4 maanden geleden

Juist Gompie maar daar hebben we geen middenveld spelers voor .
Let eens op hoe Auassar terug komt sloffen niet om aan te zien .
En daarom moet Fraser de achterhoede zo in stellen .
Een keeper die na mijn smaak niet betrouwbaar is .
Het blijft zo moeilijk voetballen
En of dat nou allemaal aan Fraser lig wat hier steeds geschreven wordt weet ik niet of dat zo is .
We hebben hier kundige mensen zat die het zo wel zien .

Laatste wijziging 4 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Heb je ook gezien hoe Rkc verdedigd bij beide goals? Die Jorgenson kon eerst op de paal schieten dan ff terugvliegen naar huis en dan nog steeds volledig vrij inschieten

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
4 maanden geleden

Klopt. Maar ben je vergeten hoe vrij Vloet kon inschieten met 5 verdedigers.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
4 maanden geleden

Met je eens verdedigend spelen tegen Heracles slaat nergens op. Zondag zien we hetzelfde tegen Heerenveen. Bijlow is een goeie keeper ik denk op dit moment de beste van Nederland je kunt wel zeggen dat Duarte tegen Feyenoord had moeten scoren maar, die redding had onze keeper niet gedaan.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
4 maanden geleden

Volgens Fraser hoeft 5-3-2 niet perse vastgehouden te worden maar kijkt hij naar de tegenstander.
Een concurrent met veel afwezigen is dus voor hem al een angstgegner.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
4 maanden geleden

Waarom niets over de grote kans van Thy na een prachtige aanname?

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
4 maanden geleden

Dat was echt een geweldige actie, eeuwig zonde dat dit niet beloond werd met een goal.