Gaat Sparta rechtstreeks degraderen? Komt er een rood-witte Houdini-act en wordt onze club 15e? Of gaan we de play-offs om promotie / degradatie in? Misschien is er op 29 april al uitsluitsel. Anders weten we meer meer meer meer meer op 6 mei.

Willem II is alleen nog in theorie in te halen, maar het doelsaldo van de Tilbo’s is dusdanig veel beter dan dat van Sparta (en Roda), dat Willem II zich al veilig heeft gespeeld. NAC, Roda, Sparta en Twente moeten nog volop strijden om lijfsbehoud.

Restant-programma NAC (15e)

29 april: NAC – Heerenveen
6 mei: FC Twente – NAC

Restant-programma Roda JC (16e)
29 april: VVV – Roda JC
6 mei: Roda JC – ADO Den Haag

Restant-programma Sparta (17e)
29 april: Feyenoord – Sparta
6 mei: Sparta – Heracles

Restant-programma FC Twente (18e)
29 april: Vitesse – FC Twente
6 mei: FC Twente – NAC Breda

Boven dit artikel staat het plaatje hoe de play-offs eruit zouden zien met de huidige stand in zowel de eredivisie, als de pilsssssleague. De eredivisieploeg die 17e eindigt zit hoe dan ook in het schema-deel met NEC of Fortuna, wat normaal gesproken de zwaarste tegenstander is. In Leeuwarden kan het spoken en ook Cambuur heeft een grote kans om in het ‘bovenste deel’ terecht te komen. Op het welbekende (digitale) papier is het schema voor de nummer 16 van de eredivisie dus iets eenvoudiger. Het loont vooraf bezien dus wel om 16e te worden. Plek 15 zou helemaal geweldig zijn. Maar goed, met stip staat als prioriteit genoteerd: eerst Twente maar eens achter ons houden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties