Trabzonspor wil Dervisoglu. Dervisoglu schijnt ook wel naar Trabzonspor te willen, maar duidelijk is wel: Sparta en Trabzonspor komen er voorlopig niet uit, zo meldde Henk van Stee. Van Stee liet eerder al weten dat hij niet per se een keeper erbij wil, maar volgens het AD is Henk juist hard op zoek naar een keeper. Geruchten genoeg dus. We zetten het op een rijtje.


Verrips en De Ruiter in De Geruchtenmachine

Laat we maar eens beginnen met de ‘niet Dervisoglu geruchten’. Van Stee heeft aangegeven nog wel ‘een voorwaartse’ te willen. Daarnaast wil Van Stee graag een back erbij. Een speler die op rechts- en linksback uit de voeten zijn zou mooi zijn, maar hij sluit zowel een rechts- als een linksback niet uit.

Van Stee gaf verder aan dat hij niet per se een keeper erbij wil. Sparta is erg tevreden over Fabrie en Coremans, aldus Van Stee, maar het Algemeen Dagblad gelooft Henk niet en meent te weten dat Sparta hard op zoek is naar een nieuwe keeper.

Al wekenlang meldt de krant dat Sparta graag Verrips wil terughalen. Verrips stond het afgelopen seizoen uitstekend te keepen bij KV Mechelen, maar die club heeft zich flink in de nesten gewerkt en de spelers van Mechelen weten nog steeds niet in welke competitie ze volgend seizoen zullen uitkomen. Verrips zou weleens oren kunnen hebben naar het worden van eerste keeper in de eredivisie. Ook Robbin Ruiter, transfervrij vertrokken bij Sunderland, zou volgens het Algemeen Dagblad op de Henk-van-Stee-keeper-radar staan.

Dervisoglu in De Geruchtenmachine

Dat Trabzonspor Dervisoglu wil hebben is een feit. Er werd vandaag onderhandeld op Het Kasteel tussen een delegatie van Trabzon en Sparta. Maar rondom die transfer zijn er veel geruchten en daarom krijgt Trabzonspor een eervolle vermelding in deze Geruchtenmachine.

Allereerst ‘zou’ volgens het AD en diverse Turkse bronnen niet alleen Trabzonspor, maar ‘zouden’ meerdere clubs interesse in Dervisoglu hebben. Een feit is dat Besiktas vorig seizoen al interesse in hem had, maar feiten zijn niet bijster interessant in De Geruchtenmachine. Besiktas bereidt een nieuw bod voor, kijk, dat is pas nieuws!

Dervisoglu is al van kinds af aan supporter van Trabzonspor, net als zijn familie, en mede daarom is het dan ook wel logisch dat de aanvaller open staat voor een transfer naar die club. Dat hij er een bakkie geld kan verdienen zal ook meespelen. Maar als hij vertrekt, dan wil Henk van Stee onder het genot van een bakkie pleur wel regelen dat ook Sparta er een bakkie geld aan over houdt. En de Turken bieden simpelweg niet genoeg, zo liet Van Stee deze vrijdag opnieuw weten. Van Stee weet wel hoe hij moet onderhandelen (‘playing hard to get’), want hij voegt er duidelijk aan toe: “Sparta hoeft Dervisoglu niet te verkopen”. Helder verhaal.. Omhoog die prijs, t’is simpelweg niet genoeg Trabzonsporenezen.

Maar wat is eigenlijk ‘niet genoeg’? Trabzon ‘zou’ volgens Turkse media met een telefonisch bod van 7 ton begonnen zijn. Dat ‘zou’ volgens Turkse media één keer telefonisch verhoogd zijn en dat bod ‘zou’ vrijdag op Het Kasteel in de gesprekken tussen Van Stee en een delegatie van Trabzonspor nogmaals verhoogd zijn. Van Stee vindt het allemaal maar niets en schijnt te denken dat de delegatie van Trabzonspor de interesse in Dervisoglu heeft gebruikt om op kosten van de club een prachtdag in Rotterdam te hebben en gratis en voor niets Het Kasteel te kunnen zien. Mocht dit zo zijn, dan begrijpen wij die delegatie mensjes prima, lekker voorjaarsweertje, Rotterdam, Het Kasteel – veel mooier wordt het toch niet.

De delegatie van Trabzon heeft tijdens hun stedentrip aan Rotterdam ondertussen wel al een getal boven het miljoen genoemd, maar daar komt Henk zijn bedvanstee niet voor uit. “Het gat tussen wat zij bieden en wat wij willen is veel te groot”, aldus Henk. En hij gaat door: “Wij willen het juiste bedrag voor hem ontvangen. Anders gaat de transfer niet door.” Helder verhaal van Van Stee, maar wat is dan het juiste bedrag? Kunnen we daar niet een lekker gerucht van vinden, met een min of meer serieuze bron?

Jawel, het Algemeen Dagblad biedt als een ware Jomanda dan toch wat inzichten. “De verwachting is dat Dervisoglu meer dan 2,5 miljoen euro moet opleveren en dat er een goed doorverkooppercentage in het contract moet staan”, aldus de krant.

Het AD meldt vandaag trouwens ook nog dat Trabzonspor een nieuw bod ‘zou’ voorbereiden en dat de verwachting is dat er de komende dagen verder onderhandeld zal worden over een overgang van Dervisoglu naar Trabzonspor. Wordt vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties