Verliest Sparta JVOZ aan PSV of Zuid?

0
133

Roks wil samenwerking met JVOZ voortzetten: ‘Maar de jeugdopleiding praat ook met Feyenoord en PSV’

De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) is in gesprek met PSV en Feyenoord over een samenwerking. Dat zegt de uit Zierikzee afkomstige Dolf Roks, die als Hoofd Opleiding van Sparta Rotterdam nu samenwerkt met de JVOZ. “We willen graag door met JVOZ, maar zij hebben aangegeven ook met PSV en Feyenoord aan tafel te zitten”, zegt Roks in de talkshow De Derde Helft. De andere gasten zijn atlete Leonie Ton, die vertelt over haar deelname aan de Spartathlon waarin ze 246 kilometer liep, en basketbalcoach Benjamin Steenbeek van BC Vlissingen.

Roks was in het verleden vijf keer hoofdtrainer bij Sparta en vervulde ook tal van andere functies bij de Rotterdamse eredivisionist. Tegenwoordig is hij Hoofd Opleiding. “Ik ben Sparta natuurlijk dankbaar voor de kansen die ik altijd van de club heb gekregen. En ik werk er nu nog altijd met veel plezier. Eigenlijk ben ik wel zeven dagen per week aanwezig bij de club.”

Samenwerking met JVOZ

Roks is verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van de club uit Rotterdam, die een goede naam hoog heeft te houden. “Bij ons stromen er altijd spelers door en ook in het Nederlands Elftal zijn meerdere spelers met een verleden bij Sparta.” De club werkt alweer een aantal jaar samen met de JVOZ en binnenkort wordt bekend of die samenwerking ook door wordt gezet. “Wij willen dat graag bij Sparta”, zegt Roks.

“We vinden dat de JVOZ goed bezig is. Ik zou het ook zonde vinden als ze met Feyenoord of PSV in zee gaan. Feyenoord legt de lat vele malen hoger om jeugdspelers te laten debuteren, dat gebeurt bij Sparta veel eerder. En PSV wil zo veel mogelijk spelers tussen 8 en 12 jaar opleiden en daar dan de beste uithalen. Daarnaast kijk je naar afstanden en naar hoe je jongens wil begeleiden.” Roks verwacht dat er in januari meer bekend wordt over het vervolg van de samenwerking tussen Sparta en JVOZ.

Bron: Omroep Zeeland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties