Zoals een aanvoerder dat hoort te doen, moet hij de troepen naar de victorie leiden. En dat doet Lars Veldwijk. Als spits misschien niet altijd even scherp, maar fier met de borst vooruit en zonder lelijk rood ondershirt, maar in de vrieskou gewoon met korte mouwen, is hij de onbetwiste leider van dit Sparta. In het AD/RD van deze ochtend geeft hij nog maar eens even aan: “Ons doel is nog steeds helder: kampioen worden!”

En dat hoort de spirit te zijn. En uiteraard is een kampioenschap, met maar liefst 6 punten achterstand op de onverwachte favoriet van dit moment, FC Den Bosch, ver uit zicht, maar niet onhaalbaar. In het verleden hebben we genoeg Spartanen gezien die zich koest hielden en zichzelf geen enkele druk durfden op te leggen.

In deze selectie is dat gewoon anders. Veel spelers hebben uitgesproken er voor te willen gaan. Wat is daar mis mee dan? Ja, je kan over een dergelijke uitspraak flink uitglijden. Nederland is het land waar ambities al snel door de goegemeente in het belachelijke worden getrokken en als het fout gaat je online half geslacht wordt.

Lars Veldwijk heeft daar schijt aan. Hij wil er gewoon voor blijven gaan. En dat is niet meer dan normaal, zeker niet voor de club waar hij voor speelt, die zolang zij in de eerste divisie speelt altijd als doelstelling het kampioenschap moet hebben.

De selectie waar we het mee moeten doen is volgens Veldwijk in het interview met AD/RD verslaggever goed genoeg om aan het einde van de competitie de eerste plaats in te nemen. Verder vindt de boomlange aanvoerder dat de selectie zich vooral geen dip moet laten aanpraten. En terecht. De supporters zouden op dit moment nogmaals de ruggen moeten rechten en net als Veldwijk vertrouwen moeten putten uit de fantastische eerste helft tegen Roda JC. Daarnaast zouden twee volle uitvakken de ploeg mooi kunnen steunen. Vrijdag zijn er nog voldoende kaarten voor Telstar uit en vandaag begint de voorverkoop voor het duel in en tegen Volendam.

Zorg dat je er dus bij bent!!!! Koop je kaarten via spartakaartje.nl . Het artikel in het AD/RD kan je via Topics lezen als je een abonnement hebt op het AD, Trouw of de Volkskrant

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties