Vanmiddag 14:00 uur: Telstar – Sparta

0
94

Vanmiddag om 14.00 uur speelt Sparta de eerste wedstrijd van 2018, uit tegen Telstar. Er zullen aardig wat Sparta supporters aanwezig zijn en het is om meerdere redenen zeker interessant om om even te gaan kijken in Velsen.


De nieuwe technische staf

Natuurlijk wordt het interessant omdat het de eerste wedstrijd onder leiding is van Dick Advocaat. Ook Cor Pot en Fred Grim zullen op de bank zitten. Keeperstrainer Frank Kooiman en spitsentrainer Arjan van der Laan hebben de trainerswissel ‘overleefd’ en hen zullen we ook terug zien in Velsen. Met Ole Tobiasen is Sparta nog steeds ‘ in goed onderling overleg’ aan het kijken naar een andere technische functie binnen de club. Of zouden Sparta en Tobiasen in januari ‘ na goed onderling overleg’ uit elkaar gaan?


Het systeem, de nieuwe speler en de oude spelers

Het is een oefenpot tegen Telstar in het stadion dat nogal eens van naam is gewisseld. Momenteel heeft het de volgende wervende naam: Rabobank IJmond Stadion. Slechte naam, voor een geinig stadion met een aparte, best mooie hoofdtribune.

Advocaat zal ongetwijfeld niet nu al weten hoe hij tegen Vitesse gaat spelen. En er zullen veel spelers speelminuten krijgen, zoals eigenlijk altijd tijdens oefenwedstrijden. Maar toch is het aardig om te kijken welk systeem (of welke systemen) Sparta vanmiddag gaat spelen.

Dabney dos Santos is zoals bekend gehuurd van AZ en tot nu de enige speler die deze winter de overstap naar Rotterdam-West heeft gemaakt. Er zullen zeker nog spelers bijkomen deze winterstop, maar in Velsen zien we de 21-jarige aanvaller (die op de vleugels en ‘op 10’ uit de voeten kan) als enige nieuwe speler in actie.

Natuurlijk is het ook aardig om te zien hoe de andere spelers reageren op de komst van Advocaat. Want enerzijds is de selectie niet sterk genoeg. Anderzijds moeten sommige spelers veel beter kunnen dan dat ze de laatste weken hebben laten zien. Brengt de komst van Advocaat de scherpte terug? Spelers als Muhren en Floranus moeten natuurlijk veel beter kunnen. Wie Brogno geweldig zag invallen tegen Heracles moet toch gedacht hebben….jongen, als je dat 2 van de 3 wedstrijden kan brengen ben je van grote meerwaarde. Dougall en Sanusi zakten in december ver weg, om over de wel zeer zeer zeer matige optredens Kortsmit, Breuer en Fischer maar niet te spreken. En zo zijn er meerdere spelers waarvan we mogen hopen dat ze onder Advocaat weer scherp voor de dag komen.


Gratis voor Sparta (en Telstar) seizoenkaarthouders

De wedstrijd is gratis op vertoon van je Sparta seizoenkaart. Overige supporters betalen 5 euro. Supporters van Sparta hebben toegang via de ingang bij vak F. Ook de vakken A, B en E zijn open.

Er zijn nog last-minute kaarten voor de supportersbus beschikbaar. Prijs voor leden van de SV is 10 euro, niet-leden betalen 15 euro. Er zijn nog kaarten voor deze supportersbus beschikbaar, maar dan moet je snel zijn. Stuur een mail naar info@despartasupporter.nl en zorg dat je uiterlijk om 11:45 uur bij het supportershome bent. De bus vertrekt om 12:00 uur.


Ook live op FOX

Voor mensen die niet naar Velsen-Zuid afreizen: de wedstrijd wordt ook live uitgezonden op FOX Sports 1. De uitzending begint om 13:50 uur.


Telstar doet het goed

Telstar-uit klinkt op digitaal en ook op minder digitaal papier als een makkie voor iedere eredivisieclub. Maar de verhoudingen liggen momenteel wat anders. Als Sparta zo voor de dag komt als aan het einde van 2017, dan is de kans groot dat we de katte(n?)bak in gaan. Telstar doet het namelijk erg goed dit seizoen in de pilsssssleague en is er is geen enkele reden voor de nummer 17 van de eredivisie om daar met ook maar enige arrogantie voor de dag te komen. Natuurlijk, het is maar een oefenpot. Maar de kans is aanwezig dat we Telstar dit seizoen nogmaals gaan treffen in de nacompetitie play-offs. Telstar staat momenteel namelijk op een keurige vierde plaats in de pilssssleague, ingeklemd tussen Jong Ajax en Jong PSV, en heeft het oog gericht op de play-offs.

Telstar heeft dus een voor Velsense begrippen geweldige eerste seizoenshelft achter de rug. Dit alles onder leiding van trainer Mike Snoei, die natuurlijk ook als speler en trainer bij Sparta actief is geweest. Meer oud-Spartanen in Velsen? Jazeker. Cor Varkevisser is keeperstrainer en niemand minder dan Toine van Huizen (wie kent hem nog nog nog nog nog….?) maakt onderdeel uit van de selectie. Van Huizen heeft regelmatig een basisplaats. Melvin Platje is de meest bekende speler aan Telstar zijde en heeft -mits fit- altijd wel een basisplek bij de Witte Leeuwen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties