Er staan nog 3 oefenpotjes op het programma voor Sparta. Vanavond staat de eerste van deze drie op het programma. Sparta oefent in het chique Hillegersberg tegen de Natiosuriname welke onder leiding staan van coach Dean Gorré.

In een eerder interview gaf Henk Fräser aan dat we in de laatste drie oefenwedstrijden steeds meer de contouren gaan zien van het Sparta dat straks in de eerste divisie de strijd moet aan gaan met een paar topteams, jeugdige tweede keuzes en een groot aantal nietszeggende tegenstanders die mogelijk voor verrassing zullen zorgen. Sparta lijkt klaargestoomd te worden om zeker in de eerste competitiehelft een groot aantal punten te gaan halen. De laatste oefenwedstrijden (Suriname, Cambuur en Go Ahead) zullen naar verwachting gebruikt worden om de automatismen er verder in te laten slijpen om zodoende op 17 augustus scherp te staan voor het zespuntenduel tegen de zwaar gesubsidieerde FC Gemeente Enschede.

Tegenstander vanavond is het nationale elftal van Suriname dat beter bekend staat als de Natiosuriname. Zij zijn in Nederland voor de voorbereiding van de Gold Cup (Concacaf). Dit is een twee jaarlijks toernooi waarbij landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied het tegen elkaar opnemen. Suriname plaatste zich overigens nog nooit maar volgens Dean Gorré (coach van de nationale ploeg) moet het desondanks mogelijk zijn om deze Goldcup te gaan winnen. Ambitie genoeg dus, maar alvorens men naar de Verenigde Staten reist om aan het eindtoernooi deel te mogen nemen zal men eerst nog moeten afrekenen met Dominicana, de Britse Maagdeneilanden, Jamaica en St.Kitts & Nevis. Een helse klus dus, waarbij je een oefen-tegenstander als Sparta goed kan gebruiken.

De wedstrijd begint om 19:00 uur en de kassa’s gaan reeds om 17:30 uur open. Locatie: Terrein vv Hillegersberg, Duivenpad 11. Toegangsbewijzen kosten 7,50 euro.
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties