Sparta speelt vanavond zijn laatste oefenwedstrijd het alvorens volgende week naar FC Twente Gemeente Enschede mag afreizen om aan het echte werk te gaan beginnen. In Deventer zijn de Go Ahead Eagles de tegenstander.

Toch kunnen er vraagtekens gezet worden bij oefenwedstrijden tegen tegenstanders die je over niet al te lange tijd tegen gaat komen. Henk & Henk lijken er voorstander van te zijn. Vorige week oefenden we tegen Cambuur. De Friezen komen we opnieuw tegen op 14 oktober op Het Kasteel. een competitieronde eerder spelen we op 5 oktober uit bij de Eagles. Dus nog geen twee maanden na de wedstrijd van vanavond treffen we opnieuw deze ploeg.

Onze vorige coach, Dick Advocaat, zag dergelijke oefenwedstrijden niet zitten en annuleerde een duel tegen FC Zwolle omdat we die luttele weken later tegen zouden komen in de competitie. Uiteindelijk werd deze partij verloren.

De vraag is dan ook: Oefenen tegen opponenten die je over niet al te lange tijd tegenkomt, is dat slim of niet?

Wil je naar de wedstrijd toe? Dan kan dat. Er zijn geen overspannen veiligheidsmaatregelen getroffen en je kan zelfs gezellig tussen de supporters uit Deventer zitten (uitvak is gesloten). Kaartjes zijn ouderwets te koop aan de kassa en kosten slechts vijf eurootjes. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt in de Adelaarshorst

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties