Sparta wilde Dervisoglu graag huren van Brentford. Het lukte niet. Volgens Henk van Stee is de reden hiervoor dat de zaakwaarnemer van Dervisoglu de boel bedonderd heeft. Dit valt te lezen op Voetbal International.

Van Stee walgt zelfs van het spel dat is gespeeld rondom Dervisoglu, zo schrijft VI. Volgens Van Stee maakte de zaakwaarnemer van Dervisoglu, Yalcin Sarica, een terugkeer naar Sparta onmogelijk.

Toen duidelijk werd dat Brentford bereid was om mee te werken aan een verhuurperiode, wilde Van Stee toeslaan. Zaakwaarnemer Sarica liet echter maar weinig van zich horen. Van Stee belde Dervisoglu zelf op en kreeg te horen dat hij nog geen duidelijkheid had gekregen van Brentford.

De tijd begon te dringen voor Sparta en dus werden de onderhandelingen Mario Engels geopend. Zaterdagavond kreeg Van Stee vervolgens een bericht van Dervisoglu, waarin de aanvaller meldde dat Brentford hem alleen naar FC Twente wilde laten gaan. Van Stee sloot een akkoord met Engels.

Van stee: ‘Ik vind het echt een schande dat een zaakwaarnemer de boel zo besodemieterd heeft’

De hele zaak zat Van Stee toch niet lekker, zo schrijft VI. Hij nam opnieuw contact op met Brentford en kreeg te horen dat het onzin was dat de Engelsen Dervisoglu alleen aan Twente wilden verhuren. ‘Ik was pissed off. Hoe kan dat nou?’, blikt Van Stee terug. ‘Ik heb een hele goede relatie met zijn familie en stuurde een sms naar zijn broer, die heel close is met Halil. Hij zei dat dit de informatie was die ze van Halils zaakwaarnemer hadden gekregen. Ik heb het berichtje van Halil en het berichtje van Brentford doorgestuurd en de familieleden waren des duivels. De zaakwaarnemer heeft Halil op een verkeerd spoor gezet, door te zeggen dat hij alleen naar Twente mocht en naar geen enkele andere club. Maar dat was dus helemaal niet zo.’

Ondertussen was Sparta rond met Engels en had Dervisoglu zijn jawoord gegeven aan Twente. ‘Ik vind het echt een schande dat een zaakwaarnemer de boel zo besodemieterd heeft’, bromt Van Stee. ‘Hij heeft de familie verkeerd ingelicht en mij steeds alleen heel kort geantwoord. En dat hij vervolgens ook niet meer het fatsoen heeft kunnen opbrengen om mij even te bellen over de keuze: dat is heel raar, zo werkt dat niet. Ik heb het helemaal gehad met deze man.’

VI PRO (daar moet je een abonnement op hebben om de stukken te lezen) heeft later meerrrrrrr over de slotfase van de transferwindow bij onze club. Naast Dervisoglu kommen dan ook het vertrek van Rayhi en de pogingen van FC Groningen om Abdou Harroui voor een prikkie binnen te halen aan bod.

Abonneer
Abonneren op
110 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties