Henk van Stee vist in de vijver met spelers die haalbaar voor Sparta zijn. Hij maakt een selectie van zo’n 5 spelers en wil daar dan de nummer 1 van binnen hengelen. De in Spangen opgegroeide Technische baas, lijkt hiermee steeds meer de man te zijn die we al jaren nodig hebben. Op tijd verkopen en op tijd spelers aantrekken. Gevolg: de selectie is tijdig rond en de langere termijn op technisch gebied wordt zo gewaarborgd. In een interview op de Sparta website geeft Henk van Stee aan, hoe die het flikt.

Van Stee meldt dat Thy en Heylen op de lijstjes van de Technisch Directeur bovenaan stonden en dat daarmee aan de hoogste prioriteiten op Het Kasteel gevolg is gegeven. De komende maanden kijkt Sparta of het zich nog verder zal gaan versterken. Posities waar deze versterking mogelijk kan komen zullen de keeper, een flankspeler op het middenveld (links/rechts), nog een centrale verdediger en nog een spits zijn. Alles wel onder voorbehoud van de financiële situatie.

Om te voorkomen dat de bodem van de geldlade aan het Spartapark-Noord in zicht komt en om te herinvesteren kan het zo zijn dat Abdou Harroui verkocht zal moeten worden. Van Stee geeft hierover aan dat “Appie” zich dankzij de technische staf prima ontwikkeld heeft en dat er interesse zou zijn van Engelse en Turkse clubs. Het blijft echter bij het verkennen van de markt, want er is geen enkel concreet bod tot dusver gekomen.

Om spelers over te halen heeft van Stee diverse troefkaarten op zak. In het geval van Thy had hij zo trainer Henk Fraser meegenomen naar het gesprek met de Duitse spits, dat op een leeg terras in Almere plaats vond. Van Stee lijkt kennis van de spelers te hebben dat hem helpt in de onderhandeling. Verder is het volgens hem een voordeel de spelers te overtuigen met het feit dat we altijd voor een vol stadion spelen.

Henk van Stee: “Beste speler: wij spelen altijd voor een vol Kasteel!”
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner