Eerder vandaag, tussen 15:00 en 16:00 uur, had RTV Rijnmond een best vermakelijk interview met Henk van Stee. Het is inmiddels terug te luisteren via de site van RTV Rijnmond.

Via deze link kan je het interview terug luisteren.


Geen vragen over de huidige selectie

Het was met name een terugblik op de carrière van Henk van Stee sinds de jaren ’80 tot nu. Dus kwamen er diverse clubs langs, alsook zijn Spartaanse periodes (als speler, assistent-coach, coach van Sparta 2 -dat kampioen werd onder zijn leiding-, zijn rol als interim hoofdcoach bij Sparta en nu dus de functie van technisch manager).

Het interview was prettig, maar wel een beetje jammer dat interviewer Léon Boele niet nog wat actuele vragen stelde over de Spartaanse selectie. Hoe staat het bijvoorbeeld met Dervisoglu? Ziet Van Stee nog steeds een kleine kans om hem in januari weer te verwelkomen, of is de deur definitief dicht? Is er al interesse voor Veldwijk? Heeft Van Stee al een vervanger voor Dervisoglu en een back op de korrel? Deze toch vrij logische vragen werden niet gesteld.


Doelstellingen: in de eredivisie blijven en meer vlees op de botten

Toen het over de huidige situatie ging maakte Van Stee wel duidelijk dat hij erg blij is met de elfde plek. Onze technisch manager zou handhaving dit seizoen een grotere prestatie vinden dan de promotie van vorig seizoen. De doelstellingen voor de komende jaren zijn: in de eredivisie blijven en wat meer vlees op de botten krijgen, zodat Sparta geen talenten meer hoeft te verkopen. Overigens staat Sparta er financieel best aardig voor, maar de laatste jaarverslagen maakten wel duidelijk dat de verkoop van talenten nodig was om financieel gezond te blijven en het spelersbudget op peil te houden.

Opleiding: tot de besten behoren of ermee stoppen

Het meest scherp was Van Stee over de toekomst van de jeugdopleiding. Hij sprak er maar zeer kort over, maar het waren de enige zinnen die toch wel enigszins opvielen in het interview.

Hij maakte wel duidelijk dat naar zijn mening de Spartaanse jeugdopleiding tot de besten moet behoren; anders moet Sparta maar stoppen met de opleiding. Een tussenweg heeft volgens onze technisch manager geen zin. Sparta (en Van Stee) zullen de opleiding op dit moment niet willen missen, gezien de doorstroming van jeugd de afgelopen tijd en de bijbehorende inkomsten, maar het is niet voor het eerst dat Van Stee laat doorschemeren wat ambitie te missen als het gaat om de toekomst van de jeugdopleiding. Is het een signaal naar de jeugdopleiding en het Sparta bestuur toe, dat het niveau van de opleiding echt omhoog moet? Het lijkt er wel op. Met ervaring bij diverse clubs als hoofd opleidingen kan Van Stee ook prima beoordelen of er bij Sparta nog wel een tandje bij kan. We zijn benieuwd of onze club dit signaal zal oppakken en of er in de komende jaren nog meer focus komt op het opleiden en laten doorstromen van talent.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties