Toen de kerstkransjes en oliebollen net verorbert waren, toen de fles Moët & Chandon geleegd was, er stoppogingen om van het roken af te komen gedaan werden….toen dreigde Henk van Stee het bestuur met opstappen. Hij was het niet eens met de gang van zaken die de bestuurders van Sparta, veelal goedwillende lieden die er al 10 a 15 jaar zitten, voornemens waren.

Henk van Stee was gisteren te gast in het TV Programma FC Rijnmond en werd daar onder meer ondervraagd door wie anders dan de man die eind december wist te melden dat Sparta een aankoop zou doen waar we stijl van achter over zouden slaan. U weet wel: Bart Nolles! Verder schoven chef sport Ruud van Os en de analist Emile Schelvis aan.

Van Stee gaf als eerste aan dat hij tot afgelopen zondag nog dacht dat Sparta nog een kleine kans zou hebben om het kampioenschap binnen te slepen. Hij had niet verwacht dat FC Twente bij Go Ahead Eagles zou winnen, maar moest wel toegeven dat de club uit het Oosten van ons land alle geluk van de wereld heeft dit seizoen.

Gedane zaken nemen geen keer, dus werd er in het gesprek dat de heren hadden niet verder ingegaan over het afstaan van spelers. Wel werd er gesproken over de vlucht die Dervisoglu had genomen om toch bij Sparta aan te kunnen sluiten. Sparta wist op zaterdagavond hiervan al af en in samenspraak is toen besloten het ticket om te boeken. Verder werd over Dervisoglu gemeld dat hij aan het begin van het seizoen van ver moest komen en eerst de nodige discipline moest aanleren. In samen werking met onder andere zijn ouders is dit prima gelukt en het lijkt erop dat het rendement zich nu vooral manifesteert door dat hij goed naar de staf luistert. Daarnaast is Dervisoglu opgeleid op kunstgras en heeft hij zichtbaar moeite om op natuurgras te spelen. Te gek voor woorden stelde Nolles terecht en direct ging de discussie verder over wanneer Sparta weer op echt gras zou gaan spelen.

Van Stee gaf niets liever te willen, maar herhaalde het standpunt dat Algemeen directeur Laros ook al eens gaf, dat dit natuurlijk afhankelijk is van de financiën. We konden uit de antwoorden van de Technisch Manager opmaken dat als Sparta weet te promoveren er dan in seizoen 2019-20 halverwege het seizoen weer echt gras ligt op Het Kasteel. Ook op Terbregge zullen dan diverse velden voorzien zijn van natuurgras.

Plotsklaps nam het gesprek een aparte wending toen er aan van Stee gevraagd werd of het waar was dat hij in januari gedreigd had met opstappen bij Sparta. Van Stee ontkende dat niet en hij gaf aan dat Sparta in een redelijk vlot tempo moet veranderen op technisch gebied. De mensen die het nu voor het zeggen hadden op het Kasteel, en dat met alle goede bedoelingen al 10 a 15 jaar doen, zouden gedwongen zijn om keuzes te maken. Daarbij kunnen de voorgestelde veranderingen pijn doen volgens van Stee, maar ze zijn wel broodnodig als je middenmoter wil worden in de eredivisie. Als je namelijk geen veranderingen doorvoert en blijft pappen en nathouden speel je net zoals in het laatste decennium 8 jaar in de eerste divisie. Op dat moment verwachtte de kijker vragen wie uit het bestuur de veranderingen tegen hield, maar op dat moment liet Bart Nolles elke kans aan zich voorbijgaan om door te vragen door te stellen dat het geen tribunaal was waar Van Stee terecht stond. Een gemiste kans, want iedereen die vooruitgang bij Sparta tegen houdt moet natuurlijk bij naam en toenaam genoemd worden. Alleen dan kan er een echt discussie op gang komen hoe het kan dat Sparta, met zo’n naam, uitstraling en fantastische sponsors en supporters het maar niet lukt om stabiel op niveau te komen.

Ook ging het in de uitzending nog even over de spelers die rond de winterstop vervangen werden. Voor Verhaar, Spierings en Alhaft kwamen Faye, Abels en Laros Duarte. Al met al een kwestie van door selecteren waarbij er gekeken wordt naar kwaliteit en niet of je Spartaan bent, aldus van Stee.

Voorts een teleurstelling voor de supporters die Henk Fräser liever niet als trainer van Sparta willen zien. Fräser dient zijn contract bij Sparta gewoon uit en is ook volgend seizoen trainer van de club uit Spangen. Ook als Sparta niet promoveert, want dan is er een plan B achter de hand waar Fräser ook onderdeel van uit maakt.

Als laatste kwam rapper/voetballer Royston Drenthe nog ter sprake. Met hem wordt aan het einde van dit seizoen gekeken of er met hem wordt doorgegaan en welk salaris daar dan bij hoort. Uit de uitzending bleek dat Royston blijkbaar een salaris heeft wat bestaat uit een soort bonusregeling.

Al met al genoeg stof om over te discussieren. Laat daarom gerust je mening achter in de reactiemogelijkheid. Wil je de uitzending terug zien, dan kan dat HIER

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties