We zijn langzaam maar zeker op weg naar 2020. Iedere stad beleeft zo’n laatste maand van het jaar weer op zijn eigen manier. Zo zijn ze er in Den Haag dit jaar eens goed op tijd bij met het nodige vuur, al dan niet begeleid door werk. Wij in Rotterdam beginnen wat later in de maand met vuurwerk. In onze mooie stad zijn we nog even met belangrijkere zaken bezig, zoals de laatste drie wedstrijden van Sparta in 2019.

Het goede (of mindere) gevoel na de eerste seizoenshelft

Emmen uit. Het is de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. 20 punten uit 17 wedstrijden, daar had menig Spartaan vooraf toch wel voor getekend. Maar als Sparta zou verliezen in Emmen, dan eindigt de eerste seizoenshelft -ondanks de 20 uit 17- toch wel met een flinke kater. Concurrent Emmen komt dan bovendien opeens dichterbij en met Sparta – AZ en Ajax – Sparta als volgende competitiewedstrijden lonkt geen eenvoudig programma. Nee, verliezen uit bij Emmen levert Spartanen gewoon een kut- /een lul- /een genderneutraalnietprettig
* gevoel op. *Kies gerust, wat voor u van toepassing is.

Bij een gelijkspel sluiten we eerste helft af met 21 uit 17. Zeker niet slecht. Dan mag je over de eerste seizoenshelft best tevreden zijn.

Bij winst in Emmen sluiten we de eerste seizoenshelft af met 23 uit 17. Met als bonus een gat van 8 punten op Emmen. Dat zou echt heerlijk zijn. Wanneer is dat in de eredivisie voor het laatst voorgekomen Spartanen? (Wij weten het niet, 1995, of toch nog later? – wie het antwoord wel weet, pletter het hier beneden maar neer). Hoe dan ook, met 23 uit 17 sluiten wij van ITWM de eerste seizoenshelft af met een uitstekend gevoel.

In Drenthe mag Edwin van de Graaf overigens het belangrijke ptje tussen. Terry Hoekstra en Dyon Fikkert zijn de vlaggen mannen. Vierde official is het heerschap Stan Teuben. De VAR in Zeist is Sander van der Eijk. Zijlstra is de assistent-VAR. Zijn reactie daarop:
“AVAR zijn is klote en een deuk in je zelfvertrouwen, maar als je dan toch een AVAR moet zijn, dan maar bij een wedstrijd van Sparta, toch de mooiste club van het land. Al ben ik als AVAR uiteraard geheel neutraal”.

Wil je Sparta steun tijdens dit belangrijke duel? Surf dan naar
www.spartakaartje.nl en koop je ticket voor het uitvak!

Dan nog effe bekeren

Na Emmen-Sparta krijgt we uiteraard voor de winterstop ook nog het duel AZ-Sparta. En als tussendoortje is er op 18 december nog het bekerduel Willem II – Sparta. Een mooie kans voor onze club om revanche te nemen op de forse nederlaag die we daar onlangs leden. Het bekertoernooi wordt alleen maar mooier naarmate het toernooi vordert. Financieel kan het aantrekkelijk worden, uitzicht op een geweldige prijs en Europees voetbal…..iets om van te dromen als Spartaan. Dan zullen we als de welbekende underdog eerst wel de Tricolores uit Tilburg moeten verslaan. Dat zal niet makkelijk zijn, maar net als in Emmen kan de ploeg van Henk Fraser ook in Tilburg alle steun gebruiken. Surf ook voor dit duel naar
www.spartakaartje.nl en steun Sparta op weg naar een stunt in Tilburg.

Sparta – Willem II staat dan weer onder leiding van Igmar Oostrom. Charl Schaap en Jan de Vries vlaggen. Vierde official is het heerschap Luca Cantineau. Tijdens dit duel is er geen VAR aanwezig. Watte? Ja, nou, nee dus. Iets met dat op alle velden er gelijkwaardige omstandigheden moeten zijn en het niet mogelijk is om bij alle bekerwedstrijden voldoende camera’s te hebben. De VAR doet op een gegeven moment wel zijn intrede in het bekertoernooi, maar pas in een later stadium. Besluit de scheids dat het een goal voor Sparta is, dan kan je dus lekker ouderwets zonder zorgen volledig uit je dak gaan!

Ook een poging tot het omkopen van Ingmar Oostrom heeft gewoon weer nut. Of er uit de internationale obscure gokhandel mensjes zijn die Ingmar al hebben proberen te bellen is bij de redactie van ITWM echter nog onbekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties