Uitvak verkleind, 300 plaatsen erbij

53
3880
Bok de Korver tribune + 300 plaatsen

Het uitvak van Sparta gaat van 750 plaatsen verklein worden naar 500 plaatsen. Daardoor kan Sparta zowel op de Bok de Korver en op de Tony van Ede tribune meer kaarten aan Spartanen verkopen.

Van sparta-rotterdam.nl

In de zomerstop zal Sparta Rotterdam de capaciteit voor de eigen supporters verhogen op de Bok de Korver-tribune. Dit is mogelijk door de capaciteit van het gastenvak te verlagen. Volgens de licentie-eisen van de KNVB dient het Sparta Stadion plaats te bieden aan 500 supporters van de tegenpartij. Dit minimale aantal zal volgend seizoen dan ook beschikbaar zijn voor onze gasten.

Om dit mogelijk te maken dienen er wel aanpassingen gedaan te worden aan afscheidingen, ingangen van sanitair in het uitvak, hekwerk en het monteren van nieuwe klapstoelen waardoor er komend seizoen 225 extra supporters van Sparta plaats kunnen nemen op de Bok de Korver-tribune. Daarnaast worden er nieuwe (dubbele) afscheidingen geplaatst aan beide kanten van het gastenvak waardoor er ook op de Tonny van Ede-tribune meer tickets (ca 75) verkocht kunnen worden.

In het huidige seizoen is het Sparta Stadion volledig uitverkocht met seizoenkaarten waardoor deze aanpassingen ervoor zorgen dat er komend seizoen per wedstrijd 300 Spartanen extra de thuiswedstrijden kunnen bezoeken.

Vooral topclubs en clubs met veel uitsupport worden getroffen

Door deze maatregel treft Sparta natuurlijk wel de fans van de tegenpartij. Met name de topclubs, die altijd het uitvak weten uit te verkopen vangen nu bot op Spangen. Maar ook clubs als Excelsior, ADO Den Haag, FC Twente, Fortuna Sittard zorgen doorgaans ook voor volle uitvakken. De maatregel is begrijpelijk vanuit het commercieel oogpunt. Veel Sparta supporters, vooral die zelf nooit meegaan naar uitwedstrijden, zal het helemaal niet boeien dat er minder publiek op het uitvak zit, maar een vol uitvak zorgt altijd wel voor meer beleving tijdens een voetbalwedstrijd.
Wil Sparta verder uitbreiden in capaciteit dan zal het er ook rekening mee moeten houden dat het uitvak qua aantal supporters weer omhoog zou moeten gaan. Dit zal afhankelijk zijn van de nieuwe capaciteit die dan zal ontstaan.

Abonneer
Abonneren op
53 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties