Deze ochtend is in het AD/RD een interview te lezen met Sparta’s Algemeen Directeur. Meest opmerkelijke uit het interview is dat de plannen rondom het moderniseren van het hoofdgebouw en een stadionuitbreiding er in alle gevallen gaat komen. Ook bij een eventuele stap terug naar de eerste divisie!

In het artikel wordt aan Manfred Laros gevraagd of er en plan B is bij een degradatie. Hij geeft aan dat Sparta reeds de nodige ervaring heeft met een gedwongen stap terug en dat dit uiteraard effect heeft op de organisatie, maar ook dat er inzicht is om een dergelijke klap op te vangen. Verder staat de structuur voor volgend seizoen met een technisch manager en een nieuwe trainer, ongeacht op welk niveau gespeeld gaat worden. Volgens Laros geeft dat voldoende houvast.

Overigens heeft Manfred Laros wel alle vertrouwen in een goede afloop en is zeer blij met de fantastische support die de supporters dit seizoen gegeven hebben: “Neem die wedstrijd tegen VVV, waarin onze fans Sparta dusdanig hebben opgezweept dat we na een ogenschijnlijk kansloze achterstand alsnog wonnen op Het Kasteel!”. Het stemt Laros en consorten zo blij dat er besloten is dat de supporters met een seizoenkaart er tijdens de play-offs gratis bij mogen zijn.”

Laros blijft achter zijn eerder ingenomen standpunt staan dat hij Pastoor niet eerder had moeten ontslaan. Hij is van mening dat Pastoor met het behalen van het kampioenschap en de directe handhaving het seizoen er op het verdiende om door te gaan. Verderop in het artikel geeft Laros overigens wel toe dat men de technische structuur wel eerder had moeten veranderen en dat de inbreng van Pastoor daar uiteindelijk te licht in was.

Over het stadion: Sparta gaat naar een stadion waarbij er ca. 2.000 plaatsen bij gaan komen en de capaciteit 12.500 zal worden. Daarbij is de gedachtegang dat je beter een vol stadion kan hebben dan een groter, dat veelal uit lege plaatsen bestaat. Degradatie kan zorgen voor vertraging van de plannen, maar niet tot afstel. De verbouwing gaat er sowieso komen!

Bron: RD/AD

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties