De verwijzing naar andere clubs door de vragensteller wordt door Henk Fraser al snel afgeslagen. Hij doet gewoon zijn werk bij Sparta en wat andere clubs doen, moeten ze vooral lekker zelf weten.

We pakken de draad van het interview op halverwege. Als Dennis vraagt of Sparta direct voor het kampioenschap gaat antwoordt onze trainert als volgt: “Sparta gaat voor promotie. Hoe en op welke manier, dat is iets voor later. Maar het zou, gezien de grootte van de club, belachelijk zijn om die ambitie niet uit te spreken.”

Verderop komt het optimisme en de saamhorigheid ter sprake. Iets dat lastig te verklaren is. “Iedereen is erop gebrand er wat van te maken.” Voor oefenduels kiest Sparta bewust wat sterkere tegenstanders, zodat ze gegarandeerd tegenstand hebben. “Als je dan redelijke resultaten boekt, zoals we tot dusver hebben gedaan, en ook nog eens mee durft te gaan in het mannelijke voetbal. Ja dan stemt mij dat als coach wel tevreden.”

Fräser wint liever lelijk dan dat hij mooi met 5-4 verliest. “Al betekent dat niet dat Sparta alleen maar zakelijk gaat voetballen”, vertelt hij aan het AD/RD. Meer weten over zijn werkwijze en ambities, koop die Rotterdamse krant.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties