Het Eredivisie seizoen is ten einde en Sparta is in het linkerrijte geëindigd. Een heel goed resultaat dat zonder de Noorse centrumspits Tobias Lauritsen waarschijnlijk niet mogelijk was geweest. We zetten het succes van de aanvaller voor je op een rij.

De belangrijkste wedstrijden van Lauritsen

Met dertien doelpunten wist Tobias Lauritsen zichzelf dit seizoen te bekronen tot topscorer van Sparta. Op de tweede plek vinden we namelijk Arno Verschueren met negen doelpunten gevolgd door Camiel Neghli en Joshua Kitolano met vijf doelpunten per stuk.

Van de dertien doelpunten die Lauritsen dit seizoen op zijn naam zette, werden er maar liefst acht gemaakt in slechts vier wedstrijden. 

Vorig jaar scoorde Lauritsen in beide wedstrijden tegen FC Twente twee doelpunten. Allebei de wedstrijden draaiden uit op een gelijkspel waardoor de bijdrage van de spits tweemaal een nederlaag wist te voorkomen. 

Dit jaar maakte de spits ook vier doelpunten in twee wedstrijden, namelijk tegen Excelsior Rotterdam en Fortuna Sittard. Allebei deze wedstrijden leidden tot winst voor de Spartanen, die hiermee maar liefst zes punten in Het Kasteel wisten te houden.

Een doelpunt verwijderd van King Louis

Hoewel Lauritsen dit seizoen van grote waarde is geweest in Rotterdam, is hij nog ver verwijderd van de Spartaanse topscorers aller tijden. 

Met 25 Spartaanse doelpunten op zijn naam, komen er daarentegen al wel grote namen in zicht. Louis van Gaal maakte in totaal 26 doelpunten in het shirt van Sparta en René en Wim van der Gijp maakte er respectievelijk 29 en 30.   

Nog een wedstrijd te gaan

In de laatste wedstrijd van het seizoen benaderde Lauritsen Van Gaal tot op één doelpunt door te scoren. Bookmaker TOTO voorspelde toen met odds van 3.60 dat de spits in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht een keer zal scoren.
Lees hier hoe je met behulp van odds de kans op een wedstrijduitslag kunt berekenen.