Sparta heeft op haar website laten weten dat de komst van de 21 jarige aanvaller Dabney Dos Santos definitief is. Dos Santos is een oude bekende van Dick Advocaat en Fred Grim. De kersverse trainer van Sparta had hem onder zijn hoede bij AZ en Fred Grim was zijn coach bij diverse nationale jeugdelftallen van de KNVB.

In zijn eerste interview als Spartaan meldt Dos Santos dat Advocaat een “tof mannetje” is. Verder wil hij vooral zijn voeten laten spreken!

De redactie van ITWM wenst Dos Santos veel succes bij Sparta


De eerste aanwinst van Sparta na de komst van trainer Dick Advocaat lijkt een feit te zijn. Nederlands “grootste” krant meldt dit: Dos Santos komt over van AZ. Het nieuws is nog niet door Sparta (4-1, 12:11 uur) zelf bevestigd.


Sparta heeft zijn eerste winterse versterking binnen. Dabney Dos Santos komt per direct over van AZ. De 21-jarige vleugelaanvaller wordt in eerste instantie voor een half jaar gehuurd van de Alkmaarders.

Sparta troeft daarmee geduchte concurrenten als PEC Zwolle en FC Twente af, die tevens vochten om de diensten van de voormalig jeugdinternational. Dos Santos lijkt daarmee duidelijk te kiezen voor Dick Advocaat. Onder de man die hem eerder liet debuteren bij AZ wil hij zijn ontwikkeling een nieuwe boost geven, nadat hij in Alkmaar op een zijspoor was beland en mocht uitzien naar een nieuwe werkgever. Hij kent assistent Fred Grim ook al van zijn selecties voor Jong Oranje.

Dos Santos sluit zo snel mogelijk aan en gaat in ieder geval mee op trainingskamp naar het Spaanse Sotogrande, komende zondag.

Bron: Telegraaf


Verder lijkt ADO Den Haag (volgens de website Haagse topsport) niet meer in de race te zijn om Michiel Kramer bij onze zuiderbuur op te halen. NAC en Sparta zouden beiden nog wel in de race zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties