Al het hele seizoen is het triest om te zien dat onze grootste concurrent in deze competitie het niet eerlijk speelt. Ondanks de torenhoge schulden weet FC Twente voor eerste divisie begrippen over een enorm spelersbudget te kunnen beschikken. De voetbalbond lijkt het allemaal best te vinden en kijkt niet om naar competitievervalsing. En wie zitten met de gebakken peren? De supporters van de andere clubs en de inwoners van de gemeente Enschede die geen zak om de plaatselijke FC geven. Tijd om het heft in eigen handen te nemen. We tekenen protest aan!

Vandaag stuurde een supporter onderstaande brief naar ons toe met het verzoek deze door zoveel mogelijk benadeelden naar de tweede kamer fracties te versturen. Onze volksvertegenwoordigers zouden namelijk best wel eens kunnen ageren tegen overheidssteun van de gemeente Enschede en de ABN AMRO bank die voor meer dan 50% in handen is van de staat. U weet wel, dat zijn de belastingbetalers zoals een ieder van ons.

Kopieer en plak deze brief en stuur hem naar de tweede kamerfracties onder vermelding van je naam. De contactgegevens van deze fracties zijn HIER te vinden.

Misschien vechten we als Don Quijote tegen al deze Twentse malversaties, maar één ding is zeker: als je het gevecht niet aan gaat dan verlies je altijd.

Deel en kopieer deze brief verder zoveel mogelijk op social media.

UPDATE: De eerste kamervragen zijn gesteld


Geachte volksvertegenwoordigers,

De gemeenteraad van Enschede heeft maandagavond 8 april 2019 ingestemd met het herstructureringsplan van FC Twente. De gemeente scheldt daarmee de club 5 miljoen euro kwijt, nog eens 9 miljoen euro wordt omgezet in een achtergestelde lening waarover geen rente en aflossing hoeft te worden betaald. De raad ging akkoord met 23 stemmen voor en 16 stemmen tegen. De gemeente Enschede heeft de club in totaal voor 25 miljoen euro aan krediet verleend.

Tevens is ABN AMRO (met een meerderheidsbelang van 56 procent in handen van onze overheid en met miljarden aan publieke middelen in 2008 van de ondergang gered) bereid genoegen te nemen met terugbetaling van één miljoen van de schuld van in totaal 5,5 miljoen euro die FC Twente nog bij deze bank heeft.

Er resteert na al deze tientallen miljoenen directe en indirecte steun van de Nederlandse Staat, haar burgers en de inwoners van de gemeente Enschede nog altijd zo’n vijftig miljoen euro schuld voor de club. (Bronnen: NRC, AD, Tubantia, Radio Oost)

Namens alle Nederlandse burgers die recht hebben op een zorgvuldige, geoorloofde en rechtvaardige inzet van publieke middelen en de miljoenen voetbalfans die graag een zo eerlijk mogelijk competitieverloop willen, verzoek ik u de wenselijkheid, juistheid, proportionaliteit, rechtvaardigheid en het gelijkheidsbeginsel (ook rekening houdend met de duidelijke negatieve gevolgen voor het voorzieningenniveau ten behoeve van tienduizenden Enschedeërs in de 4e armste stad van Nederland) zo spoedig mogelijk via Kamervragen aan de orde te stellen.

Ik vertrouw en reken erop dat u als serieuze volksvertegenwoordiging, wetgever en controleur van regering en overheid deze kwestie ter harte zult nemen.

Hoogachtend,

_____________________________

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties