Duur en zuur verlies voor Sparta in Zwolle. Al in de 2e minuut kwam Sparta op achterstand. Daarna liepen de mannen van Advocaat achter de feiten aan. De 2-0, uit een fout van de verder behoorlijk keepende Huth, gooide de wedstrijd in het slot. Waar Sparta geen thuis gaf, won Roda uit bij Vitesse. Vrolijk Pasen…..

Sparta begon in de opstelling, zoals we gezien de laatste weken mochten verwachten. PEC Zwolle was een team dat al maanden minder presteerde. Er leken vooraf kansen te liggen. Maar onze club kwam al in de tweede minuut op achterstand nadat plaaggeest Mokhtar op aangeven van Namli de bal achter Huth wist te werken.

PEC liet zien waarom het de laatste tijd minder punten pakt. De ploeg uit Zwolle speelde matig, Sparta voetbalde ook niet geweldig, maar had toch nog wel wat aardige fases in de eerste helft. Onze club was in de eerste helft dan ook iets beter en kreeg 2 geweldige kansen. Daar moet er dan minimaal echt 1 van in. Een oud probleem van dit seizoen manifesteerde zich echter: het missen van uitstekende kansen. En dan word je als ploeg een tandeloze tijger. Het ziet er allemaal wel dreigend uit, maar scoren? Dat lukte niet. Met name Kramer en Verhaar mogen zich het aanrekenen dat de 1-1 niet op de borden kwam. Kramer mikte voor een vrijwel leeg doel naast, overigens na goed voorbereidend werk van Nelom en Ahannach. Verhaar mistte grote kans, toen hij de rebound na een inzet van Mühren niet binnen wist te werken.

Tijdens de rust had het zeer goed gevulde uitvak (hulde aan de trouwe Sparta aanhang!) er nog vertrouwen in. Een punt, met een beetje mazzel zelfs 3 punten, leek niet onmogelijk. Zwolle was immers niet best en Sparta kreeg in de eerste helft de betere kansen. Beide ploegen kwamen niet geweldig uit de kleedkamer. Zwolle kreeg nog een mogelijkheid en aan Sparta zijde was het Fischer die net geen goede kopbal wist te produceren na een vrije trap, maar het was niet best. Maar zolang de 1-0 op de borden stond, was er goede hoop op een punt.

Maar helaas, in de 64e minuut speelde onze doorgaans toch betrouwbare keeper Huth de bal op belabberde wijze richting Chabot. Een blunder van Huth, anders kunnen we zijn actie eigenlijk niet bestempelen. Zwolle-spits Parzyszek kon profiteren. De 2-0 stond op de borden en de wedstrijd was gespeeld. Sparta leek mentaal geknakt; verder dan wat speldenprikken kwam onze club niet. Namli en Mokhtar waren namens Zwolle nog wel dichtbij de 3-0. Dat bleef onze club nog wel bespaar, maar Sparta verloor dus met 0-2.

Roda JC won verrassend met 0-3 bij het falende Vitesse van toekomstig Sparta-trainer Henk Fraser. Twente kwam een dag later niet verder dan 0-0 in Venlo. Daarom staat Sparta inmiddels op de 17e plek, met slechts 1 punt voorsprong op FC Twente. En dat betekent dat we helaas ook weer moeten gaan vrezen voor rechtstreekse degradatie. In theorie is het nog mogelijk om rechtstreekse degradatie en nacompetitie play-offs te ontlopen. Maar realistisch bezien kunnen we plek 15 voorlopig maar beter even uit onze gedachten zetten. Eerst maar eens bekijken dat onze club geen 18e wordt. Aanstaande zaterdag kan Sparta daarin een grote stap zetten thuis tegen VVV, op een uitverkocht Kasteel. Hopelijk staat het vizier dan een stuk scherper dan dit weekend in Zwolle.