Normaal een voetbalwedstrijd bezoeken. Er wordt een proef naar gedaan. Beeld: JvH.

In januari wil het kabinet een proef uitvoeren waarbij 1500 supporters worden toegelaten in een voetbalstadion. Op de nominatie staan de stadions van NAC, NEC en Ajax. Volgens het AD moet die proef duidelijk maken of en hoe er weer (meer) fans kunnen worden verwelkomd bij het profvoetbal.

“Tijdens de proef worden de fans in vijf ‘bubbels’ verdeeld van 250 personen en één van 500 mensen, waarbij in de ene bubbel wel continu mondkapjes wordt gedragen en in de ander juist niet. In de ene wordt een tussenrij aan stoelen vrijgehouden en in de volgende juist weer niet. Zingen blijft overigens uit den boze, wel mogen groepen binnen de proef ‘enthousiast en uitgelaten gedrag vertonen’. Alle fans die naar het stadion komen en meedoen met de proef moeten een negatieve coronatest kunnen tonen. Na deelname worden de proefpersonen gevolgd voor bron- en contactonderzoek.”

Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zou de proef een ‘goede stap zijn’ richting het ‘nieuwe normaal’. ,,Dit geeft een goed gevoel. Het is een kleine stap maar een mooie stap die perspectief kan geven voor burgers en de sector.” Keijzers baas minister Hugo de Jonge sprak en Mark Rutte afgelopen week in een live-chat via Hart van Nederland trouwens dat ze niet kunnen wachten om terug te keren naar het oude normaal. Rutte zou dan als een van de eerste dingen een groot muziekevenement bezoeken. De Jonge zou met zijn zoontje graag weer in een volle Kuip komen.

Wat denken jullie over de verplichtingen die bij deze proef voor een bezoekje aan het stadion gleden. De testen en mondkapjes? Goed idee? Of niet? Moeten we dit willen? Aan u aan het woord.

1.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
68 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Servaas Smit
Spartaantje
3 maanden geleden

Ze willen gewoon weer allerlei data verzamelen, zouden ze het leger daarvoor inschakelen? Die waren ook al in het nieuws over data verzameling.

En je moet een negatieve test kunnen overleggen, nou ga nu maar alvast testen, oh wacht hij mag niet ouder dan een week zijn……

augustdelacour
Spartaantje
3 maanden geleden

Ik vermoed dat als alle deelnemers aan die experimenten eerst een negatieve coronatest moeten overleggen het aantal besmettingen onderling nogal laag zal zijn.

D
ton
3 maanden geleden

Bizar…het laat nog maar eens het fascistische concept zien. Ik werd afgebrand voor mijn stelling over deze situatie…vandaag blijkt dat onze landmacht al maanden heimelijk critici van het coronabeleid volgt en bespioneert. Dit vinden we nog steeds ok? Nu blijken die chinese muillappen vol met PFAS ellende te zitten..niet alleen beschermen die niet medische muillappen nauwelijks, want virussen gaan er dwars doorheen, continue bevestigd door Dissels en Hugo Schoenen, maar nu adem je dus ook nog mogelijk schadelijke stoffen in en wordt het milieu verpest met rondzwervende plastic mondmaskerzooi. Dan mogen we naar het stadion als we spionage apps en falende pcr tests opgelegd krijgen…sorry hoor maar mensen gaan toch inzien hopelijk dat hier een andere agenda speelt?

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Ik heb je hier nog nooit iets zien posten over hoe slecht McDonalds verpakkingen voor het milieu zijn, of lege frisdrank/bierblikjes, chips zakjes of gedumpte petflessen maar nu het over mondkapjes gaat is de wereld blijkbaar ineens te klein..?. Overigens een terechte zaak dat een groepering als die van de gekke dansleraar in de gaten word gehouden. Satudara, Hell’s Angels en diverse ‘religieuze’ organisaties worden dat ook mocht je dit nog niet weten daar heeft verder ook niemand moeite mee.

D
ton
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Clavan….terecht dat onze landmacht Jensen afluistert, serieus joh, meen je dat nou echt? En mij heb je nog nooit gehoord over zwerfafval…nou dan zit je al 10 jaar te slapen…als er 1 iemand zich boos maakt over dat naakslakken pleur maar op de grond gedrag, ben ik dat wel!! Maar het gaat over PFAS in mondkapjes en de zorgen die diverse artsen, waaronder longartsen, hebben geuit omtrent de gezondheidsschade die daardoor kan ontstaan. Dat vind je klein bier begrijp ik….wel vreemd trouwens dat onze nationale Pinokkio geen muillap om doet in de 2e kamer en er daar geen schermen geplaatst zijn in dat Vak K…heel apart. En toen ze elkaar stonden toe te gillen vorige week, was er plots ook geen gevaar voor besmetting..dat kan alleen bij het zingen van de Sparta Marsch in de open lucht, toch?

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Nou ik zou graag al die posts van jou van de afgelopen 10 jaar nog eens teruglezen ik kan me ze in ieder geval niet herinneren ooit hier gezien/gelezen te hebben en gezien jouw manier van declameren zou dat toch schier onmogelijk moeten zijn.

Punt wat ik je verder probeer duidelijk te maken is dat je nu net doet alsof je iets heel nieuws hebt ontdekt v.w.b. dat afluisteren… in dat geval vraag ik me dus serieus af hoe lang jij al niet zit te slapen, wat mij betreft is dat namelijk een mededeling uit de Trump-categorie “There are more dead voters then there are alive, i think you should no that and i like you to know…”

D
ton
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Ik niet alleen hoor Clavan…de hele 2e kamer vindt dit veel te ver gaan en het is totaal niet de bevoegdheid van onze Landmacht om haar eigen bevolking te bespioneren! Daar is de AIVD en de Politie voor…..en over vervuiling…ik heb vorig jaar meerdere posts geplaatst over de enorme pestbende rondom het Sparta stadion na het weekend, waar ballonnenzuiglullo’s en MacDonald leeghoofden hun hele zooi rondom het stadion neer kwakken! En nog eens dat afluisteren moeten we dus maar normaal vinden…het nieuwe normaal dus? Ik verbaas me met het uur meer bij het neerleggen door grote delen van de bevolking, inclusief zelfs zeer links georienteerde mensen bij dergelijke fascistische maatregelen…de linkse stemmers waren vroeger goed voor recalcitrant gedrag en waren weerbaar…wellicht door de welvaart is deze eigenschap geheel verdwenen…ik snap het anders echt niet dat schapengedrag…ik gruwel ervan!

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Ton dat van die hele weer ‘geschokte’ 2de Kamer dat is gewoon voor de bühne want iedereen in Den Haag weet er van… Motorbendes, Rara, Antifa, extremistisch linkse ‘dierenactivisten’, onzinverkopers als Lange Frans, Jensen en de gekke dansleraar krijgen allemaal een beurt op z’n tijd wanneer ze rare dingen roepen in de publieke media bijvoorbeeld over hoe het zou zijn wanneer hij (Lange Frans) Rutte af zou knallen of wanneer iemand Geert Wilders zou vermoorden (met als ‘prijs’ een gratis optreden van Lange Frans) dan ondermijn je de staatsveiligheid en krijg je een man in een lange regenjas en een gleufhoed achter je aan… logisch toch?
En Ton je weet hopelijk toch wel dat de AIVD een ‘semi’ militaire organisatie is die is ontstaan uit het samengaan van de BVD en de MID… dus dat ‘onze’ Landmacht burgers bespioneerd is ‘oud nieuws’ dat doen ze ‘officieus’ namelijk al jaren. Vroeger vanuit een mooi klassiek pand in een winkelstraat in Harderwijk op 400 meter afstand van het Dolfinarium en tegenwoordig vanuit een asgrijze ‘bunker’ in Zoetermeer, ’t is maar dat je ’t weet 😉 De Politie heeft overigens speciale toestemming nodig eer men daar tot bijvoorbeeld afluisteren mag overgaan de AIVD heeft die toestemming dus niet expliciet nodig…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Dr. Clavan
sparta_uk
Spartaantje
3 maanden geleden

Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zou de proef een ‘goede stap zijn’ richting het ‘nieuwe normaal’.

Hele enge uitspraak.

Overigens wordt voetbal een elitaire hobby. Constant een negatieve test overhandigen in het ‘nieuwe normaal’ van Mona is met de huidige prijzen geen doen.

D
ton
Je reactie op  sparta_uk
3 maanden geleden

De corona farma maffia garandeert dat een ‘vaccin’ een jaar werkt….m.a.w…inderdaad een griepprik en deze corona wordt nu maximaal uitgebuit om ons permanent ander gedrag op te leggen. Benieuwd hoeveel supporters aan het wakker worden zijn dat er hier iets geheel anders gaande is. In de coronawet is geen ondergrens…dus ook bij nul besmettingen moet je mondkapjes dragen en 1.5 meter houden, wordt je straks indirect verplicht tot een jaarlijkse coronaprik en continue gevolgd door corona apps en uiteindelijk gezichtsherkenning. Onzin? 1 december gaat muilkorfplicht openbare ruimte al in, nu al opperde Hugo Schoenen dat regels beperkingen eerder opgeheven worden voor gevaccineerden…al blijkt dat vaccin slechts een deel te beschermen en slechts max ongeveer 1 jaar…inderdaad dus het nieuwe normaal…we zijn onze vrijheid kwijt! Het feit dat nu zelfs ons leger haar eigen bevolking afluistert is ongehoord maar bevestigt wat er echt gaande is….

D
Buitenhof
Spartaantje
3 maanden geleden

Zo we mogen een proef met 1500 toeschouwers uitvoeren. Eng hoor, het killervirus valt niet te onderschatten. Een beetje demonstratie wereldwijd lacht trouwens om dit aantal. Maar ja het aantal slachtoffers zijn dan ook niet te tellen na afloop. Eigen schuld wanneer je loopt te schreeuwen en te zingen.Ben dan ook benieuwd of het aantal van 1500 wel gehaald zal worden. Ik zou niet durven.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Buitenhof
D
Ron Essen
Gladiator
3 maanden geleden

Almere en NEC zijn gekozen voor deze proef. Heeft almere met 1.500 man haast een uitverkocht stadion.
Zo leuk voor ze.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Het eerste bericht wat daar over ging,stond Ajax,NAC en NEC.

D
Sparta Viking
Spartaantje
3 maanden geleden

Wel naar de sportschool zweten en steunen, geen vuurwerk – wel carbid schieten, maar buiten anderhalve meter uit elkaar zitten en een potje voetbal kijken mag niet. Ik doe niet meer mee aan deze discussies.

D
ton
Je reactie op  Sparta Viking
3 maanden geleden

Kijk voor de gein nog even het interview met Aboutaleb bij Ruud de Boer terug in een sterk geisoleerde ruimte, wat een radiostudio is, waar de net herstelde (?) Aboutaleb zonder muillap op korte afstand van de interviewer zijn zegje doet. Ja hij deed hem af, omdat ie anders moeilijk te verstaan zou zijn…hmm grappige afweging…dus moeilijk te verstaan is belangrijker dan een bewezen Covid geinfecteerde houden aan de door hun zelf verzonnen en gehandhaafde maatregelen….iets van Animal Farm ging door mijn hoofd.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Sparta Viking
3 maanden geleden

Niet met 30 in een ruim restaurant, wel met 300 in een krap vliegtuig naar een overzees gebiedsdeel waar de besmettingen procentueel harder oplopen als hier.
Niet in openbare ruimtes (lees: 2e kamer) met een mondkapje op lopen maar wachten tot het bij de wet verplicht wordt.
Ik blijf wel aan de discussie deelnemen.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

De 2e kamer is een besloten ruimte

D
ton
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Ja dus? Die druppeltjes zweven daar niet door de lucht? Waarom fietst dat stel zelfs in het weekend naar vergaderingen…kunnen ze niet video vergaderen? Dat geldt alleen voor het gepeupel? Of worden we massaal geindoctrineerd en gemanipuleerd?

D
Allez OM
Spangenaar
3 maanden geleden

Wat een onzin! Reproductie cijfer ligt onder de 1,0 dat was in sept bij sparta-ajax ook dus waarom per 1-12 niet weer stadion 1/3 gevuld, 1 1/2 meter afstand plus evt mondkapje

D
ton
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Sparta Ajax is gespeeld….mooi moment nu om de bezoekers te ondervragen wie er na 10 dagen klachten had ontwikkeld…ooops dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling…we moeten geloven dat het bezoeken van een voetbalstadion met 2 rijen afstand van elkaar, al dan niet met muillap, veel gevaarlijker is dan met 10 duizend radicalen op de Dam te staan schreeuwen om zwarte piet voor zijn muil te willen trappen….

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Helemaal mee eens, niet alleen omdat elke voetbal supporter weer in het stadion wilt zijn maar het is nergens bewezen dat de besmettingen oplopen in het stadion.

Bioscoop is blijkbaar veiliger in een afgesloten ruimte..

D
Joos
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Omdat je dan weer heel snel boven de 1 zit.

D
ton
Je reactie op  Joos
3 maanden geleden

Jouw eigen PM wou toch groepsimmuniteit? En laatste WHO rapport heeft het over infectie fatality rate van 0.14%…niet heel veel hoger dan een zware influenza…en 30 x lager dan haar eigen eerder veronderstelde 4%…waarop al deze waanzin gebaseerd is…het nieuwe normaal, 24/7 gevolgd en onze vrijheid kwijt en verplichte vaccinatie…gefeliciteerd..

D
appie ossie
Spangenaar
3 maanden geleden

Het zal wel…

D
Jaap
Spangenaar
3 maanden geleden

Gaat voorlopig niet gebeuren. Moeten we eerst terug naar het niveau waakzaam. Vandaag voor de derde dag op rij een stijging. Voor waakzaam zijn er hele andere cijfers nodig.

D
ton
Je reactie op  Jaap
3 maanden geleden

Wat zit er onder waakzaam? Hmmm

D
jansen en tilanus
Spartaantje
3 maanden geleden

als stadionbezoek op zo’n manier moet, (men spreekt al van het nieuwe normaal), dan vrees ik dat het einde nabij is. (van het prof voetbal wel te verstaan).

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Iedereen moet negatief getest zijn en dan gaan ze een test houden met deelnemers in verschillende bubbels.
Het zou mij erg verbazen als de uitslagen per bubbel van elkaar gaan afwijken.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Over het algemeen is bij Sparta alles de laatste tijd negatief.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Haraoui nu positief in ieder geval.

D
Gert van der Beek
Spangenaar
3 maanden geleden

Dit is net zo onzinnig als kijken of eenden in een vijver de volgende week nog steeds blijven drijven.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
3 maanden geleden

Ja hoor een klein geel eendje bij mijn klein kind in de badkuip

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
3 maanden geleden

Je bent lekker op dreef vandaag.
Hou dit vast !!!

D
Gert van der Beek
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Zou anders als badeendje in een yacuzzi met Mona graag iets anders willen vasthouden. Mag zij in de tussentijd vissen naar paling.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Gert van der Beek
D
Rood en wit
Spartaantje
3 maanden geleden

Onbegrijpelijk, waarom word dit nu pas onderzocht en niet Juli/september.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Hoezo onbegrijpelijk?, in juli/september mochten er zelfs op het Kasteel al iets van max 3.300 man naar binnen en verwachtte zo’n beetje iedereen dat de stadions na de winterstop weer gewoon ‘vol’ zouden zitten…

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Ja, of augustus.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Even onbegrijpelijk dat de reeds opgedane expertise van Casper van Eijk en dito plan van aanpak niet wordt beloond door juist dáár verder te gaan.

D
Ron Essen
Gladiator
3 maanden geleden

Vind dat Sparta als proefclub gekozen had moeten worden. Onze aanhang weet zich te gedragen en is vergeleken andere clubs voor 80% senior en grijs. Verder wordt er niet massaal gezongen en geschreeuwd op het hoekvak na. Zelf kom ik pas weer na een vaccin op het moment dat er weer vrijheid van bewegen is. Gewoon in de Kasteelgracht met onze groep, biertje drinken foute opmerkingen maken en lachen.

D
ton
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Er is Sparta Ajax gespeeld hoor…is jou iets bekend van een massale uitbraak onder de 3000 bezoekers van die wedstrijd?

D
ton
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Ron…een vaccin is net als de griepprik nooit 100% effectief, kent bijwerkingen en is beperkt werkzaam..volgens Pfizer ongeveer 1 jaar…net als de griepprik…massa hysterie via media manipulatie doet haar werk…mensen worden bang gemaakt, dat ze bizarre beperkingen gewoon gaan vinden. We worden vanaf nu ook 24 uur gevolgd door apps en gefilmd door slimme camera’s…zoals kuntmatig intelligente camera’s die bestuurders fotograferen als ze hun telefoon vasthouden…dat is wat we echt willen?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

Helemaal eens Ron, maar als de publieksvoorlichter net zo snel naar hun is als naar ons……

D
JB
Spangenaar
3 maanden geleden

Geef mijn portie maar aan Fikkie.

D
ATX
Spangenaar
3 maanden geleden

hoe is het mogelijk dat zo iemand twee universitaire studies heeft afgerond?

D
Dikker
Gladiator
3 maanden geleden

Man man man, gisteren de beelden uit Shanghai gezien.
Misschien dat Lieve Mona eens dáár moet gaan luisteren/leren.

D
Jan
Gladiator
3 maanden geleden

Geen goed idee nu het vaccin zijn intrede doet gaat men ineens aan alles verzinnen om toch een evenement te kunnen bezoeken dit had allang gebeurd kunnen zijn. Tevens is iedereen die daar zit vrij van Corona. Ik doe niet mee laat de overheid daar maar zelf als proefkonijn gaan zitten.

D
ton
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ik opperde al deze test in de 2e Kamer te doen….want ondanks dat het gepeupel thuis moet werken, blijven de Volksverlakkers daar dagelijks en masse en zonder muillap elkaar toeschreeuwen, zoals tijdens die profeet onthoofdingsdebatten! Ik merkte daar niks van hoe gevaarlijk het is met luide stem of opgewonden stemverheffing in een besloten ruimte tekeer te gaan…voetbalsupporters op 3 meter afstand van elkaar zouden bij het zingen van de Sparta Marsch elkaar dodelijk besmetten, waarop dus maar Dont Look Back werd opgezet…maar mensen, vooral je gek en bang blijven laten maken door die oplichtersbende uit Denhaag…ze leggen ons het nieuwe normaal op, dus altijd deze regels voor onze gezondheid….regels die MERS, SARS, Mexicaanse Griep en zelfs EBOLA niet hebben gekend…maar een virus met een sterftecijfer van 0.14% (volgens de WHO) leidt tot permanente inperking grondwettelijke rechten…..aldus vastgelegd in de Coronawet…heel bijzonder allemaal!

D
ton
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

China vrij van virus? Met 1.7 miljard inwoners minder dan NL…ja best logisch, toch,

D
RWGladiator
Gladiator
3 maanden geleden

Waarom allemaal eerst negatief testen??
Dan kan je toch ook
Niet zien of de maatregelen al dan niet effect hebben?

D
ton
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

En tests, blijkt keer op keer ook bij voetballers, zijn volstrekt onbetrouwbaar…het gaat om experimenteren met crowd control…helemaal niet om dat virus joh! Die tests geven wel 50% vals positieve uitslagen…zag je bij Vilhena bij Oranje..eerst postief, toen negatief, toen weer positief en zo ging dat ook bij Elon Musk, 4 x op rij wisselende uitslagen, wat hem deed afvragen wat the F is going on…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
3 maanden geleden

Met zo’n houding kom jij nooit in de tweede kamer.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Ik neem liever plaats in de 1e kamer. Een beetje wetten er doorheen jassen of afwijzen.

Maarten Kleijkamp
Spartaantje
3 maanden geleden

Alle fans die naar het stadion komen en meedoen met de proef moeten een negatieve coronatest kunnen tonen.
En hoe oud mag deze test zijn??

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Maarten Kleijkamp
3 maanden geleden

Van 2 januari dit jaar is ook goed Maarten.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Maarten Kleijkamp
3 maanden geleden

…en moet die van jezelf zijn? 😂

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Hoeft niet

D
rotterdam[west]
Gladiator
3 maanden geleden

ik vind eigenlijk dat Sparta als zeer nette club, hier voor in aanmerking komt. Anders krijg ik meer een Bugs Bunny idee.
Maar dat Mona toetje[Mona Keijzer] zal wel anders beslissen.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Klopt. Onze aanhang weet zich te gedragen. Misschien een idee om de proefpersonen gratis bier en een broodje kroket te geven.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
3 maanden geleden

De laatste thuiswedstrijden heeft onze aanhang zich inderdaad prima gedragen.

D
ton
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Wat betekent ‘gedragen’??? Ben je nu al zo gehersenspoeld?

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Klopt wij uit de Kasteelgracht waren er niet😂

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

In de eerste thuiswedstrijd zat er een onverlaat anders te schreeuwen richting Van Leer.
Maar volgens mij viel dat onder “uitlokking” door de laatste.

D
ton
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Heel raar he schreeuwen in een stadion…mijn God, zijn we nou allemaal al zo afgericht joh?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Dat moet ATX zijn geweest.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hahahahahahaha!!!

Goeie humor.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Inderdaad zorgelijk. Had het even gemist.
Maar om dan gelijk die overige 2999 een tijdelijk stadionverbod te geven is wat overdreven.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja er hoeft er maar een b.v. vuurwerk binnen te smokkelen en ook de rest wordt dan gestraft of niet aan de 1,5 meter te houden.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
ton
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hoe meet je eigenlijk 1.5 meter…wel eens over nagedacht? En dat verplichte masker….geen gecertificeerd masker….vol PFAS ellende wat nu blijkt, vraagtekens over de veiligheid voor het lichaam bij constant inademen eigen adem (we ademen stikstof uit)….en gaat straks de mondkapjespolitie kijken dan of dat mondkapje niet al weken hergebruikt is of bewaard wordt naast de vieze zakdoek in je broekzak? Terwijl iedereen mag weten dat die mondkapjes het virus voor 99.98% doorlaten, ze zijn namelijk NIET Medisch…toch grappig dat je in de openbare ruimte straks een NIET medische muillap, die het virus niet tegenhoudt (simpel wetenschappelijk vastgesteld in vele wetenschappelijke onderzoeken), moet dragen! Dus we MOETEN iets dragen, op straffe van een strafblad, hoge boetes en wellicht detentie, terwijl het vast staat dat het NIET werkt! Dit is uitentreuren herhaald door Hugo Schoenen (schijnveiligheid noemde hij het in Juli nog) en Stoffen Jaap (geen enkele wetenschappelijke basis te denken dat mondkapjes beschermen).

Dan zal er toch bij de gemiddelde Spartaan toch ook zo langzamerhand een lampje gaan branden dat dit stinkt, toch?