Normaal een voetbalwedstrijd bezoeken. Er wordt een proef naar gedaan. Beeld: JvH.

In januari wil het kabinet een proef uitvoeren waarbij 1500 supporters worden toegelaten in een voetbalstadion. Op de nominatie staan de stadions van NAC, NEC en Ajax. Volgens het AD moet die proef duidelijk maken of en hoe er weer (meer) fans kunnen worden verwelkomd bij het profvoetbal.

“Tijdens de proef worden de fans in vijf ‘bubbels’ verdeeld van 250 personen en één van 500 mensen, waarbij in de ene bubbel wel continu mondkapjes wordt gedragen en in de ander juist niet. In de ene wordt een tussenrij aan stoelen vrijgehouden en in de volgende juist weer niet. Zingen blijft overigens uit den boze, wel mogen groepen binnen de proef ‘enthousiast en uitgelaten gedrag vertonen’. Alle fans die naar het stadion komen en meedoen met de proef moeten een negatieve coronatest kunnen tonen. Na deelname worden de proefpersonen gevolgd voor bron- en contactonderzoek.”

Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zou de proef een ‘goede stap zijn’ richting het ‘nieuwe normaal’. ,,Dit geeft een goed gevoel. Het is een kleine stap maar een mooie stap die perspectief kan geven voor burgers en de sector.” Keijzers baas minister Hugo de Jonge sprak en Mark Rutte afgelopen week in een live-chat via Hart van Nederland trouwens dat ze niet kunnen wachten om terug te keren naar het oude normaal. Rutte zou dan als een van de eerste dingen een groot muziekevenement bezoeken. De Jonge zou met zijn zoontje graag weer in een volle Kuip komen.

Wat denken jullie over de verplichtingen die bij deze proef voor een bezoekje aan het stadion gleden. De testen en mondkapjes? Goed idee? Of niet? Moeten we dit willen? Aan u aan het woord.

Abonneer
Abonneren op
66 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties