Als het aan de redactie van ITWM had gelegen had deze oproep natuurlijk niet nodig geweest. Helaas moeten we concluderen dat nu de nood nog steeds hoog is, we de punten in de degradatiestrijd keihard nodig hebben, maar de uitvakken in Arnhem en op Zuid nog niet uitverkocht zijn.

De Kleine Generaal legde het zaterdagavond nog eens goed uit voor de camera’s van TV Rijnmond hoe belangrijk de support van de Sparta aanhang is. De spelers krijgen daar toch het nodige vertrouwen van. En al is het maar 1% verschil, die invloed kan juist in deze fase doorslaggevend zijn.

Als we elke thuiswedstrijd uitverkopen, dan moet zo’n vol uitvak in Arnhem toch ook mogelijk zijn. De prijs kan amper het excuus zijn: voor een tientje kan je mee met de bus naar Arnhem (inclusief kaartje voor de wedstrijd), en wil je toch met eigen vervoer dan koop je voor vijftien euro een los kaartje voor het uitvak. Wees er wel snel als je met de bus mee wilt want de supportersvereniging moet een dezer dagen de bussen gaan bestellen. Inmiddels gaan er ruim 500 Spartanen mee naar de Gelredome, laten we dat aantal minimaal gaan verdubbelen. #AllemaalAchterSparta !!!

Ook voor de derby op Zuid is het belangrijk dat de voorverkoop beter gaat lopen. Ook hier zijn inmiddels meer dan 500 kaarten verkocht, maar als we op 16 april geen 680 kaarten hebben afgenomen dan blijft het bij die 680 kaarten en worden er aan supporters van die toch veel minder mooie club 520 extra kaarten verkocht. Een benadeling voor onze Gladiatoren in een wedstrijd die zo dicht bij is.

Uiteraard zijn er een peloton excuses te verzinnen om vooral niet te gaan en kunnen er altijd legitieme redenen zijn die je niet kunnen laten gaan. De laatste (kleine) groep daargelaten; denk dan vooral aan ons clublied dat we bij tegenspoed er juist moeten zijn. Voor een play-off wedstrijd, nog niet heel lang geleden, waar we kampioen van de pilsleague konden worden op een incourant tijdstip waren in no-time alle 1.200 kaarten beschikbare kaarten verkocht. Nu het belang nagenoeg net zo groot is, twijfelen velen van ons mee te gaan. Wij geloven gewoon dus niet dat een groot deel van onze supporter Gloryhunter is. Kom op hé, en bewijs het tegendeel!

We begrijpen dat de club waar we zo van houden regelmatig beroerd speelt en dat je niet zit te wachten op een zoveelste afstraffing, maar schakel voor twee keer (en straks in de evt.nacompetitie) toch nog even de knop om en steun Sparta met je hart en ziel in deze twee uitwedstrijden. En lukt het niet, dan kan je altijd nog zeggen: Aan ons heeft het niet gelegen!

Meer info over de kaartverkoop kan je vinden op: Spartakaartje.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties