De twee thuiswedstrijden die deze maand nog op het programma staan zullen naar verwachting allebei weer uitverkocht raken. Trekt deze lijn zich door dan betekent dat, dat Sparta bijna het gehele seizoen voor een volle bak in Spangen aan de bak heeft moeten gaan. En dat in een seizoen waar tot nu toe amper punten gehaald worden. Een unicum?

Voor de inhaalwedstrijd tegen Vitesse van a.s. dinsdagavond 16 januari zijn nog ca. 250 kaarten te koop. De kaartverkoop voor de thuisderby tegen Excelsior op zondag 21 januari, waarbij Sparta een hoger tarief voor losse kaarten rekent dan het reguliere tarief, loopt ook prima. Er zijn nog ca.750 kaarten voor deze wedstrijd te koop.

Nog geen kaartje? Koop deze snel voordat je de te laat bent. Ga hiervoor naar Spartakaartje.nl

Verwachting, mede ingegeven door het Advocaat-effect en de nieuw aangetrokken en nog te halen spelers, is dat beide potjes ook weer beiden een volle bak gaan opleveren. Als deze lijn zich doortrekt, en dat is niet geheel onwaarschijnlijk, lijkt het erop dat dit seizoen het gemiddeld aantal toeschouwers bij thuiswedstrijden boven de 10.000 gaat uit komen. Een record sinds het stadion in Spangen verbouwd werd.

Terugkijkend naar de periode in de jaren ’80 en ’90, waar Sparta vele malen beter wist te presteren dan het nu doet, is het eigenlijk bizar te noemen dat er nu zo veel mensen Sparta een warm hart toe dragen. In die periode kwamen op doorsnee wedstrijden amper 3.500 toeschouwers af. De thuiswedstrijden tegen de traditionele top-3 pimpte dat aantal nog wel wat op, maar het was schrijnend om te zien hoe weinig mensen er toen kwamen. Deze dagen is het dus anders: bij elke thuiswedstrijd het stadion volledig uitverkocht en dat op een moment waar Sparta slecht presteert en bij andere clubs in de eredivisie de toeschouwersaantallen terug lopen. Beste Spartanen: we kunnen trots op elkaar zijn dat we onze club zo massaal steunen.

Een laatste feitje: Het all-time record voor wat betreft gemiddeld aantal toeschouwers staat op 19.800 en werd gehaald in seizoen 1963-1964 (zie foto, thuis tegen GVAV met Doesburg met pet). Willen we dat record ooit evenaren of verbeteren dan betekent dat: nieuwe tribunes of een nieuw stadion. Sparta wist zich dat seizoen overigens ternauwernood te handhaven door op een 14e plaats te eindigen. Er deden toen 16 clubs mee in de eredivisie, en Sparta haalde 22 punten in 30 wedstrijden wat genoeg was om boven Blauw-Wit en Volendam te eindigen. Omgerekend naar het drie punten systeem waren dat 28 punten geweest

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties