Het contract tussen Sparta en Stijn Spierings, dat tot het einde van dit voetbalseizoen liep, is tussentijds beëindigd. De middenvelder zet zijn voetballoopbaan per direct voort bij RKC.

De inmiddels 22-jarige Spierings kwam in het kampioensjaar 2015/2016 over van AZ en speelde 53 competitiewedstrijden in het eerste elftal van onze club. Daarnaast kwam hij tot 4 wedstrijden in de Play-Offs, 4 wedstrijden in de beker en 20 wedstrijden met Jong Sparta in de Tweede Divisie, deze optelsom heeft de officiële Sparta site weten te maken.

Bij vlagen liet Spierings zien dat hij goed kan voetballen, we herinneren ons een wedstrijd uit tegen PEC Zwolle toen hij de beste man op het veld was. Maar eerlijk is eerlijk; te vaak gaf Spierings ‘niet thuis’ en als hij voetballend niet in het stuk voor kwam, dan is het niet het type speler die op karakter indruk maakt. Spierings had nog een contract tot en met 30 juni 2019, maar bij Sparta kwam hij de laatste maanden niet meer in het stuk voor en daarom kreeg hij in december te horen dat Sparta aan een tussentijds vertrek in de winterstop zou meewerken. Het is voor Spierings te hopen dat hij via RKC zijn carrière weer een mooie impuls kan geven.


Alhaft?

Henk van Stee heeft ook aan Ilias Alhaft laten weten dat hij deze winterstop naar een andere club mag uitzien. Net als Spierings heeft ook Alhaft een contract dat afloopt aan het einde van dit seizoen. Alhaft speelt sinds 2008 bij Sparta en speelde in totaal 24 competitiewedstrijden in het eerste elftal en had dit seizoen al diverse basisplaatsen, waarin hij helaas te weinig indruk maakt. Alhaft heeft nog een week of 3 om een nieuwe club te vinden en anders blijft hij gewoon onderdeel uitmaken van de A-selectie, zo liet Van Stee eerder al weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties