Helaas, ik moet bekennen: er is iets van Feyenoord waar ik jaloers op ben. Namelijk hun vele supportersliedjes. Niet alleen in het stadion maken goede liedjes indruk. Ook muziek “onder de knop”, via platforms zoals Spotify, is voor supporters fijn om te hebben

Audio-achterstand

Die audio-achterstand op zuid maken we niet in enkele maanden goed. Maar voor je het weet zijn we op zijn minst subtop in Nederland wat betreft digitaal makkelijk af te spelen supportersmuziek. Overal en altijd onder de knop.

Studio-opname

We zijn al begonnen: een studio-opname met een echte zanger wordt gepland. We hebben opnames voorbereid van een nieuwe versie van Johnny Hoes (“ Spartapiet, het is weer zondag’) en klassiekers zoals Strepen Hele Mooie. Maar we willen ook een medley: met bijvoorbeeld Toen Ik Hier Voor Het Eerst Kwam, Allez Sparta Rotterdam en Heel Het Kasteel In Vuur En Vlam. En een Latijnse medley met lambada’s, parada’s en samba’s: je herkent ze zodra je het hoort.

Demo op YouTube

Een demo, die laat horen dat we het serieus aanpakken, is hier te vinden:

Jaarlijkse traditie

We willen ook een jaarlijkse traditie starten: het opnemen van een medley met de liedjes van alle spelers. Baby Give it Up, We Will Rock You en Just Can’t Get Enough, maar dan met de teksten voor onze helden. Natuurlijk alles met een goede instrumentale begeleiding.

Plannen zijn er ook om de studio-opname te maken met een paar mede-Spartanen. Op de rol staan dan liedjes als Sparta Langkous, Waar We Gaan Dat Maakt Niet Uit en Zing Maar Met Ons Mee. Voor die opnames zullen er ook enkele hardstyle knallers als instrumentale achtergrond worden voorbereid.

Dus bij deze drie vragen aan iedere Spartaan:

  • Wil je zelf graag enkele ideeën doorgeven? Zet ze hieronder in een post of stuur een e-mail!
  • Ben jij/ken jij iemand die mee wil doen met de opnames? Stuur een e-mail!
  • Ben jij/ken jij iemand die overweg kan met een muzieksoftware (Cubase, Ableton Live, Image Line, maar ook freeware zoals GarageBand of Bandlab)? Stuur een e-mail!

Alvast bedankt voor jullie reacties

Elmer Rietveld

elmerrietveld@hotmail.com

Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties