Na een hinderlijke onderbreking afgelopen weekend is het weer zover. Sparta speelt weer! Dit keer lijkt het een ‘makkie’ te worden. Volendam komt op bezoek. De ploeg van Simons (vader van) staat op de rand van de afgrond. Dit is voor de palingboeren een do-or-die wedstrijd. En hier heeft onze trainers zich op voorbereid.

Verschueren is afgelopen week geblesseerd geraakt op de training en volgens insiders is het einde seizoen voor onze super Belg. Jeroen Rijsdijk heeft twee smaken waar hij uit kan kiezen. Optimistisch of laf. Rijsdijk besluit om tegen Volendam laf te voetballen en de Guzman als vervanger op te roepen. Hierdoor schuift Clement naar voren op de nummer 10 positie. Verder de bekende namen. In de Volendamse basiself vinden wij geen Volendamse namen. Op naar de wedstrijd.

Een ander geluid

De voorbereiding van de wedstrijd begon wat onwennig.Tim, de man die de story’s en de socials voorziet van content, had nu in zijn rolstoel een microfoon in de hand. Hij nam het woord over van Jack Kriek en zijn stem klonk door de beste speakers van Nederland. Wat was er met Jack aan de hand? Een wilde koningsdag achter de rug? Keert Jack nog terug? RTL Boulevard ging erachteraan…

Stormende openingsfase

Sparta greep Volendam direct bij de strot en stormde richting het doel van Volendam. Binnen acht minuten dribbelde Mito langs de verdediging van Volendam. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal laag voor. Helaas zat er nog een ‘Volendams’ been tussen, waardoor het een corner werd. Uit die corner kreeg Eerdhuijzen aan de linkerflank de bal. Niemand verwachtte iets, maar hij gaf de bal uitstekend voor op Lauritsen. Hij volleerde de bal richting het doel, maar echte Volendammer Backhaus bracht redding.

Laf restant van de eerste helft

Wat hierna volgde, was ronduit schandalig. Sparta had er geen zin meer in. Net zoals Manschot, die er weer zijn eigen show van maakte. Sparta liep naar achteren en bij balbezit werd alleen maar de lange bal gehanteerd. Dat is normaal gesproken niet erg, maar het voelde aan als windkracht 40, waardoor elke lange bal afzwaaide. Volendam kan er geen klote van. Waarom niet voetballen? Het blijft een raadsel. Volendam was gevaarlijk met enkele opeenvolgende hoekschoppen. Zowel terecht als onterecht gegeven. Een achterstand was niet ondenkbaar tijdens het zwakke optreden wat Sparta op de mat legde. Sparta kreeg de grootste kans in de eerste helft. Koki Saito werd diepgestuurd door Metinho. Ondanks een mooie schijnbeweging kreeg Saito de bal niet in het doel. Hoekschop. Gebeurde niets. Rust.

Jeroen grijpt in

Eén ding was duidelijk. Het liep voor geen meter. Rijsdijk probeert zijn eigen fout goed te maken door direct in te grijpen. Neghli kwam erin voor de zwak spelende De Guzman. Waarschijnlijk was zijn makkelijk ontvangen gele kaart ook een reden om hem te wisselen. Een zeldzaamheid van de trainer. Van laf naar optimistisch. Het verschil maken duurde wel erg lang, want het spel bleef matig. Tien seconden na rust had Mito al een flinke kans om de openingstreffer te maken, maar zijn schot ging naast. Verder bleef het spel identiek met de eerste helft. Weinig druk, hoge ballen en oersaai. Met meer kansjes voor Volendam dan voor Sparta.

Mooie goal Lauritsen

Totaal niet passend in het spelbeeld van de wedstrijd weet Sparta een mooie goal te maken. Van der Kust werd in een driehoek goed vrijgespeeld door Clement. Hij stormde richting het doel en gaf de bal laag op Lauritsen. Zijn schot werd van richting veranderd, maar viel binnen. 1-0. Het Kasteel lucht op.

Volendam kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar Sparta hield stand. Een magere 1-0 zege. De punten zijn binnen, maar het spel moet een stuk beter. Het is dat Volendam er werkelijk niets van bakte, want tegen andere ploegen was Sparta met de neus op de feiten gedrukt. Volgende week wacht PSV-uit. Een kampioenswedstrijd waar werkelijk niemand in Rotterdam-West zin in heeft. Dan zal Sparta een stuk sterker moeten zijn dan vandaag.

Abonneer
Abonneren op
218 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties