Sparta heeft de competitiewedstrijd tegen Heerenveen kansloos verloren. De Friezen kwam geen moment in de problemen en freewheelden naar een 1-4 winst. Verdedigend en aanvallend was het prut wat Sparta liet zien. Na afloop van Sparta – Heerenveen staat Sparta op de zeventiende plaats op de ranglijst. Gezien het vertoonde spel is het een bescheiden wonder dat dat niet nog een plek lager is. Want hoe gaan we ooit punten pakken als de defensie open huis houdt en de aanval nauwelijks kansen creëert?

Vooraf was de grote vraag onder Spartasupporters of Benjamin van Leer onder de lat zou staan of de woensdag tegen ADO excellerende Maduke Okoye. Tegen de verwachting in koos Henk Fraser voor Okoye. De trainer had nog meer verrassingen in petto. Op Aaron Meijers na mocht de hele basis die woensdag een behoorlijke pot op de mat had gelegd starten. Dat betekende dat naast Okoye, ook Abels, Mijnans, Laros Duarte en Gravenberch aan de aftrap verschenen. Heylen begon in plaats van Meijers.

De Vlaamse centrale verdediger beschaamde het vertrouwen van zijn trainer, want hij speelde een draak van een wedstrijd. Datzelfde kon gezegd worden van zijn maatjes achterin: Vriends en Beugelsdijk. Sparta speelde inderdaad weer eens in de door Fraser zo geliefde (en door veel supporters vervloekte) 5-3-2-opstelling. Drie centrale verdedigers lijkt op papier extra zekerheid te geven, maar als alle drie die verdedigers te vaak te slap en te laat ingrijpen, maakt het niet uit of Sparta met twee, drie of negentien centrale verdedigers speelt. Het blijft ruk.

De aanval van Heerenveen genoot van het Spartaanse gekloot achterin. Meerdere keren wandelden de Friezen door de Spartaanse defensie. Voor rust al leidde dat drie keer tot een doelpunt. Had Okoye niet een paar puike reddingen gehad, was de schade nog groter geweest.

Het treurigste moment van Spartaanse zijde was een laks en onnodig terugspeelballetje van Bart Vriends halverwege de eerste helft. Heerenveen onderschepte de bal. Met meer geluk dan wijsheid werd een doelpunt voorkomen. Wel werd een hoekschop weggegeven. Heylen was zijn man bij die hoekschop volkomen kwijt en Heerenveen-speler Van Hecke knikte ongehinderd en zonder moeite binnen. Een minuut die de Spartaanse onmacht en onkunde schrijnend duidelijk maakte.

Kon Sparta dan hoop putten uit de aanval? Nee, die was ook machteloos. De laatste pass kwam eigenlijk nooit aan. De Friese keeper Mulder hoefde in de gehele eerste helft precies één keer te handelen. Een schotje van Gravenberch werd gestopt, al moet daarbij gezegd worden dat zijn schoonmoeder dat schot ook had gehouden. Geen normale kans werd afgedwongen en een Cruijffiaanse wijsheid luidt dat je kansen moet krijgen, om te kunnen scoren.

De eerste helft was wat Sparta betreft weer ‘Heylen met de pet op’. Nog voor de thee geserveerd werd, leek de wedstrijd gespeeld. Een wondertje à la de 4-4 tegen AZ was nodig om nog iets van de wedstrijd te maken.

Maar dat wonder zat er vandaag niet in. Sparta startte de tweede helft met iets meer gif, maar bij de eerste serieuze aanval van Heerenveen werd Henk Veerman gelanceerd en schoot hij vogelvrij de 0-4 achter de hulpeloze Okoye.

Na de 0-4 geloofde Heerenveen het wel en kabbelde de wedstrijd voort. Sparta wist zowaar twee keer gevaarlijk te worden. Thy en Harraoui raakten allebei de paal. Beide keren was daar een knappe redding van Mulder voor nodig. Buiten dat hadden de kijkers van Fox 1 net zo goed naar Rondom Tien of naar het testbeeld kunnen kijken. In de laatste actie van de wedstrijd mocht Thy vanaf de strafschopstip de eer redden, nadat Emegha in de zestien een duw in de rug had gekregen. De Duitse aanvaller faalde niet en bracht de eindstand op 1-4.  

De laatste winstpartij van Sparta was eind juli. In een oefenwedstrijd werd TOP Oss verslagen. Sindsdien wist Sparta geen potje meer winnend af te sluiten. En, zoals eenieder die in het bezit is van een kalender kan beamen, is het inmiddels november.

Om er maar eens een kneiter van een cliché tegenaan te gooien: de komende twee competitiewedstrijden tegen RKC en ADO zijn cruciaal. Wil Sparta nog met iets van hoop de donkere wintermaanden in gaan, is winst een must. Met het slappe hap-voetbal dat Sparta vandaag vertoonde, gaat dat niet lukken. Er is werk aan de winkel. Veel werk.

4.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
306 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
3 maanden geleden

Als je Dervi, Ache, Joosten, Rayhi voorin kwijtraakt is dat een grote aderlating als je ziet wat er voor terug is gekomen. Tel daarbij op dat Mattheij en Harush beter zijn dan hun vervangers en het verschil in kwaliteit tov vorig seizoen wordt alleen maar groter.

Er wordt nu flink afgegeven op Fraser. Maar die kritiek moet voor een groot deel richting Henk van Stee gaan die verantwoordelijk is voor de samenstelling van deze kwaliteitsarme selectie. Hij en niemand anders haalt spelers als Fortes, Van Leer, Heylen, Thy, Gravenberch, Meijers en ga zo maar door. Liever drie betere spelers dan zesmaal middelmaat.

Wat zich hier ook wreekt is dat de vacature technisch bestuurslid nog steeds niet is ingevuld na het overlijden van Pim Verbeek. Waardoor er geen man met voetbalverstand beide Henken kan tegenspreken en zo nodig kan corrigeren. Dat mag je voorzitter Leo Ruijs verwijten.

Helaas laat Sparta weer zien geen lerende organisatie te zijn. Steeds worden dezelfde fouten gemaakt.

Wordt een giga klus om 15de te worden. Niet onmogelijk, wel loodzwaar. Maar dan moet er wel ‘iets’ veranderen (instelling, opstelling, speelwijze). En snel. Want je wil er niet aan denken dat de potjes tegen RKC en ADO niet of nauwelijks punten opleveren.

Kom op, Sparta. Het moet in alle opzichten beter!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Waar ik mij de meeste zorgen om maak is dat van Stee nadat Thy en Heylen werden aangetrokken hij zei dat die twee bovenaan zijn lijstje stonden.
Daar spreek je niet echt de ambitie mee uit dat je wil meegaan doen om een stabiele middenmotor te worden.
Is eea een bevestiging dat het netwerk van Henk toch niet zo bijzonder is ?

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Mij vallen beide spelers erg tegen. Ik had er eerlijk gezegd ook veel meer van verwacht. Hoewel ik denk dat Thy weinig te verwijten valt in de meeste wedstrijden.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  augustdelacour
3 maanden geleden

Ik bedoel meer dat beide spelers zijn opgehaald bij een degradatiekandidaat.
Als dat dan de spelers waren die bovenaan het lijstje stonden twijfel ik aan het netwerk.
Persoonlijk vind ik Thy en Heylen helemaal niet zo slecht zoals ze hier weggezet worden hoor.
Heeft ook te maken met het systeem wat Fraser Sparta laat spelen denk ik.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud, ik denk dat ze met name ‘bovenaan’ het lijstje stonden omdat ze ‘eventueel met een beetje mazzel’ een versterking zouden kunnen zijn die voor Sparta ook betaalbaar is… deze spelers zullen vast niet op die plek hebben gestaan omdat er volgens v.Stee geen betere dan deze twee te vinden zijn.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Wie weet. En in het geval van Thy zal de combinatie met Kharchouch ook zijn beoogd. Daar hebben we helaas nog niks van kunnen zien.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Henk van Stee is al sinds enige tijd als uitvoerend bestuurslid Directeur Betaald Voetbal. Dus voor je Leo Ruijs of Sparta als lerende organisatie gaat bashen, misschien eerst even je huiswerk doen?

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
3 maanden geleden

Dank voor je update. Dat maakt het in mijn ogen alleen nog maar erger. Komt dus neer op ‘wij van wc eend adviseren wc eend’. Prima als jij dat een goeie oplossing vindt. In mijn ogen absoluut niet. In het bestuur moet een onafhankelijke man met voetbalverstand zitten die de grote lijnen bewaakt. Wat nu gebeurt is samenklontering van taken die gescheiden moeten blijven. Tel uit je winst…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door thevoicevanzelzate
augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Ik vind het een prima oplossing. Wat wil jij dan, nog een managementlaag ertussen? Maar waar het mij hier vooral om ging is dat afkraken van Sparta op grond van aantoonbaar onjuiste informatie. Daar erger ik me aan. Zo goedkoop.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
3 maanden geleden

Zie de verstandige woorden van Theo hieronder.

Geen extra managementlaag. Wél toezicht. Precies zoals Pim Verbeek deed. Die bemoeide zich niet met de dagelijkse gang van zaken, zag er wel op toe dat het vastgestelde beleid werd uitgevoerd. Nu controleren de uitvoerders zichzelf. Mooi dat jij daar in gelooft. Wens de heren veel succes. Maar vrees dat het (opnieuw) misloopt. Helaas.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door thevoicevanzelzate
D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
3 maanden geleden

Misschienwas het feitelijk onjuist wat thevoicevanzelzate schreef maar de essentie is wel 100% raak. Het is voor de derde maal dat wij er intrappen. eerst Vloet alle macht geven, daarna Pastoor en nu Van Stee samen met Fraser. Ze kunnen doen wat ze willen, alleen Manfred trapt zo nu en dan op de rem. Resultaat is dat er een volstrekt eredivisie onwaardig team staat. Als Leo Ruijs een hands-on voetbaldier-manager zou zijn, is er geen probleem maar ik merk daar niks van

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
3 maanden geleden

Het is nu juist geregeld zoals het hoort te zijn: technische zaken en trainerschap niet meer bij één persoon. Dat die twee samenwerken lijkt me op zijn minst ontzettend wenselijk, vind je niet? Maar dat past waarschijnlijk niet in je verontwaardiging. Grappig dat je in het rijtje “Vloet, Pastoor, …” niet één maar twee namen moet toevoegen. Dat geeft al aan dat de vergelijking niet opgaat. We zijn dus nergens opnieuw ingetrapt, maar onder Leo Ruijs is het dus eindelijk goed geregeld.

D
De Titanic....
Gladiator
Je reactie op  augustdelacour
3 maanden geleden

Afgezien van het feit of het organisatorisch wel of niet goed geregeld is, blijft het wel als een paal boven water staan dat er nu een volstrekt Eredivisie onwaardig team in elkaar is geknutseld. Dus op sportief vlak is er toch wel iets goed fout gegaan…

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

“Afgezien van…” Ik reageer uitsluitend op hoe het organisatorisch is geregeld. Dus ik begrijp niet zo goed welk punt je nu tegenover mij wilt maken?

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
3 maanden geleden

Eerst Fraser niet aansprakelijk stellen maar wel aangeven dat er iets veranderd moeten worden aan opstelling en speelwijze ?

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Fraser is medeverantwoordelijk voor de huidige situatie. Maar wat ik zeg is dat Van Stee minstens zoveel verantwoordelijk is. En dat Sparta structureel dezelfde fout(en) maakt. Maar om op trainer terug te komen. Natuurlijk moet een aantal dingen anders. Er waren er misschien vier die met lef en felheid speelden, de anderen liepen verloren rond.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door thevoicevanzelzate
D
vakkie20
Gladiator
3 maanden geleden

Wie heeft er 3-5-3 gestemd? Vliegende keep?

Nico Pijpers
3 maanden geleden

We zijn al 18 punten kwijt van eerste 7 wedstrijden .
Als het zo door gaat is het gauw gebeurd met onze mooie club .
In de Eredivisie.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Sunny
Spartaantje
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Maar wel tegen Ajax (nr. 1), Vitesse (nr 2), Heerenveen (nr 4), Feyenoord (nr 5), AZ en tegen Heracles en PEC Zwolle met 10 man. Dat we de komende tijd punten moeten gaan pakken is duidelijk, maar om nu te zeggen dat het gauw gebeurd is met onze mooie club gaat mij op dit moment te ver.

D
Sunny
Spartaantje
3 maanden geleden

Iedereen kan nu wel losgaan op Fraser, maar die wordt opgezadeld met de aankopen door zijn baas Henk van Stee. Ik loop al maanden te roepen dat Sparta een snelle en creatieve aanvaller mist, zeker na het vertrek van Rahy, maar kennelijk vindt van Stee die positie niet belangrijk. Hij is natuurlijk ook de invloed van Patrick Joosten het vorig seizoen vergeten.
Ik weet ook nog steeds niet de meerwaarde van spelers als Fortes, van Leer, Meijers en Engels.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

0,0 scouting
en allemaal 13 in een dozijn top KKD spelers

D
Sunny
Spartaantje
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Ik heb al tijden grote twijfels aan onze senioren scouting. Aardige mensen hoor Ger Bruijs, René de Hoon en Frank Franken, maar over de houdbaarheidsdatum heen. Ik heb meer vertrouwen in een aantal mensen die bij de jeugd scouten. En oh ja, onze beste scouts zoals Robert de Cock en Kenneth Butter zijn van Sparta overgestapt naar Ajax.

D
Rob Laanen
Gladiator
3 maanden geleden

Ik hoor er niemand over en het maakt ook niets uit. Maar het vierde doelpunt van H.veen was toch drie meter buitenspel?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Was niet te zien op de tv. En dat kwam omdat die bal al heel lang onderweg was, vanaf de 16 meter lijn van Heerenveen naar ongeveer 10 meter over de middellijn.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Het was hoe dan ook een amateuristische goal. Een Sparta middenvelder gaat vanuit stilstand proberen drie Heerenveen middenvelders uit te spelen. Alsof die ergens op een pleintje aan het ballen is.

En in de achtervolging stopt Heylen met sprinten…

Laatste wijziging 3 maanden geleden door ATX
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Je hebt helemaal gelijk Rob.
Ik verbaasde me ook volledig.
Camerabeeld was ook alleen op de aanvaller gericht en dan ook nadat de pass gegeven werd.
Voor de kijker niet te zien dus.
Maar ook de verslaggever merkte dat niet op.
Dan zit je te wachten op de herhaling die altijd van meerdere kanten komt.
Behalve bij ons.
Was een vreemde zaak.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Dat dacht Heylen ook dus die liet het maar gewoon gaan.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Dat idee had ik ook. Maar er was ook geen enkele Spartaspeler die protesteerde.
En volgens mij is het Kasteel het enige stadion waar geen camera’s staan om dat te registreren.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Werd wel in het midden net achter de middellijn een hand opgestoken, ik dacht van Heijlen.
En nadat de bal erin zat, gelijk weer.
Volgens mij weer Heijlen.
Maar ook dan geen extra beelden.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ruud zou Fraser wel eens een over leg hebben met de spelers
Zouden zij hun verhaal wel eens mogen vertellen dat het zo niet verder kan .
ik denk dat hij daar geen baat bij heeft.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Er was ook geen duidelijke herhaling van. Maar ik had het idee ook. Blijkbaar dus niet en stonden er een paar flink te pitten zoals nagenoeg de hele wedstrijd.

MichielHerle
Spartaantje
3 maanden geleden

Tegen Heerenveen was de 2e wedstrijd waarin we onze punten gingen pakken. Het was helaas ook een wedstrijd waarin we geen enkele aanspraak maakten op een overwinning. Dat Heerenveen de 2e helft gas terug nam moeten we niet verwarren met enig herstel van onze kant.

Door het positieve commentaar van Fräser na de bekerwedstrijd tegen ADO maakte ik mij al zorgen over de realiteitszin en scherpte. ADO is een treurig slechte ploeg maar we konden ze niet uitschakelen. Dat het wel spannend was tegen ADO zegt helaas niets over de kwaliteit van de bekerwedstrijd. Had graag gezien dat Fräser deze wedstrijd had aangegrepen om de zaak een beetje op scherp te zetten.

Die scherpte onbrak de 1e helft tegen Heerenveen volledig. Als je denkt dat het wel aardig ging tegen ADO krijg je misschien het idee dat je als verdedigers niet elke wedstrijd vol gas hoeft te geven. Het verdedigen van corners en voorzetten was diep triest, maar ook positioneel leek het achterin nergens op. Als je dan ook een middenveld hebt dat de aanval niet kan ondersteunen en voeden maak je aanvallend ook niets klaar. Een aanvaller in dit Sparta staat voor een hele ondankbare taak: Je draaft jezelf een ongeluk met vrijwel geen ondersteuning van opkomende middenvelders.

Van mij hoeft de trainer niet weg hoor. Je kunt beter met zijn allen iets leren dan elke keer weer opnieuw beginnen. Daarbij heeft Fräser ook zeker goede kanten en prestaties geleverd. Ook geloof ik niet dat we met deze selectie niet beter kunnen. Maar dit 5-3-2 werkt niet. Ook al zeggen sommige van onze spelers van wel, maar misschien weerspreken ze dat niet om geen basisplaats te verspelen. Het lijkt me onmogelijk dat trainer en spelers op Heracles, ADO en Heerenveen terugkijken met het idee dat het tactische plan werkte.

Volgende wedstrijd zal dus een stuk scherper moeten (scherpte is niet hetzelfde als blind erin vliegen en rood pakken) en vooral aan de bal moet er eens een idee achter zitten. Ben benieuwd.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door MichielHerle
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Het systeem past niet bij Sparta, Michiel en de foute invulling van het basis team. Verkeerde spelers opstellen in mijn ogen.Het middenveld hoort volgens mij zo te zijn Harroui,Burger,Auassar,Mijnans. En voor Thy en Engels.En Abels en Pinto de backs. Achterin centraal vind ik Vriends en Beugelsdijk het geschikts. En Okoye mag van mij blijven staan.ik denk dat dit het beste voor ons is en dat snel Kharchouch terug mag komen.of anders moeten we Tom van Weert op gaan halen in Denemarken.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Ik had een uitgebreide reactie op jouw stuk geplaatst Michiel, maar dat is weer verdwenen.
Geen zin om dat weer allemaal te gaan zitten typen.
Heel vervelend dit.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  h_zeeman
3 maanden geleden

Huh? ik zie hieronder anders nog steeds jouw uitgebreide reactie staan hoor.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Je schetst de zaken helder.
Zelf denk ik dat deze wedstrijd verloren ging omdat de trainer van Heerenveen zijn tactische plan beter voor elkaar had en uitgevoerd zag worden.
Het zit daarbij ook echt allemaal niet mee met cruciale rode kaarten c.q. scheidsrechterlijke dwalingen.
Twee overwinningen op rij zou iedereen het broodnodige vertrouwen geven.
We gaan het zien.

h_zeeman
Spangenaar
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Met zijn allen iets leren, Michiel?
Hoeveel lessen heb je nodig? In de eerste divisie speelden we met fraser ook dit systeem en dat was het meest erbarmelijke voetbal dat ik ooit op het kasteel gezien heb.
Ook toen een storm van kritiek, en sommige spelers gaven in de media aan, dat het misschien beter was weer terug te gaan naar 4-3-3.
Fraser verklaarde ook toen, dat 5-3-2 niet heilig was en dat er soms van kon worden geweken.
Dat deed hij pas toen de achterstand op Twente in krap 5 weken tot 10 punten was opgelopen en het kampioenschap was verkeken.
Dus ik vraag me af wat het lerend vermogen van deze man is.
Ik heb mijn gehele werkzame leven leiding gegeven en ik had al vrij snel door dat je de beste resultaten haalt, als je naar je mensen luistert en zorgt dat je zoveel mogelijk voorwaarden creëert dat mensen creatief kunnen zijn en zoveel mogelijk lol hebben in wat ze doen.
Wat ik zondag zag, valt het best te omschrijven als een kippenhok waar een vos in terecht was gekomen.
Het had niets met voetbal en niets met een teamsport te maken.
Er is niet 1 speler die plezier heeft in een wedstrijd, als hij 90 minuten lang tussen de 7 en 10 km zinloos en zonder bal heen en weer gedraafd heeft.
En dat is ook duidelijk te horen en te zien.
Dat je als trainer van een Eredivisieclub niet in staat bent om na zoveel weken enige lijn in het spel te brengen met enige dreiging naar voren, is een schande.
Na wat ik nu gedurende 2 jaar van deze man gezien heb, kan ik maar tot 1 conclusie komen en dat is dat hij een zeer matige trainer is, die het plezier in het spelletje voor iedereen grondig verziekt.

D
Sunny
Spartaantje
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Misschien een optie om Auassar centraal achterin te zetten naast Beugelsdijk, in ieder geval niet meer met 3 centrale verdedigers spelen. Een viermans middenveld met Harroui, Mijnans, Duarte en Burger en als spitsen Thy en Engels.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Auassar is heel goed in druk zetten, ballen afjagen, harde duels spelen, passen. Centraal achterin speelt niet op zijn sterke punten, maar op z’n zwakte: snelheid over een grotere afstand.

D
Ouderkerk
Spartaantje
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Als deze selectie beter kan, dan geloof ik niet dat Fraser dit nog voor elkaar krijgt. Hij praat alleen maar onzin de laatste tijd. Ik denk dat het roer radicaal om moet. Waarschijnlijk zonder deze trainer, waarvan de houdbaarheid is overschreden.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Is dat 532 niet verzonnen om Vriend, Heylen en Beugelsdijk op te kunnen stellen? Beter gewoon 442 en dan kunnen die 3 elkaar scherp houden wat dat waren ze gisteren overduidelijk niet.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door D1888
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  D1888
3 maanden geleden

Hij speelde het in de KKD ook e dat was on met wingbacks te kunnen spelen zodat hij Drenthe kon opstellen.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Dat was ook zo’n succes inderdaad. Not! Gewoon 442, daar hebben we ook de selectie voor. Hebben een overvloed aan middenvelders waar je mee kunt variëren.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Michel een trainer wegsturen is niet altijd de beste oplossing maar ik krijg steeds meer het idee dat hij ver over zijn houdbaarheidsdatum datum is.
Over het systeem is iedereen het ondertussen wel eens. Het werkt niet. Ik zag net een poll over het systeem en het is natuurlijk geen toeval dat 5-3-2 nog steeds op 0% staat. Update: terwijl ik dit had geplaatst heeft er gelijk iemand de 0% weggewerkt.
Waar ik mij veel zorgen over maak is dat ik in de interviews na afloop onze trainer dingen hoor zeggen die ik echt niet kan plaatsen. Hij maakt zich geen zorgen en zag bij vlagen uitstekend positiespel.
Ook het wisselen roept bij mij vraagtekens op. Twee van de drie minst slechte verdedigers haalt hij eruit.
En wat ik ook niet begrijp is dat wanneer Engels en Kharchouch geblesseerd zijn alleen Emegha als aanvaller op de bank zit. Waarom niet Afakar erbij zetten ipv nog een extra verdediger, Delano Vianello uit Jong.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Waarschijnlijk Brandweer hehe

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Nee, want Brandweer geeft zelfs de trainer in het topic over RKC-Sparta het advies om met 4 verdedigers te spelen.

Nico Pijpers
Je reactie op  MichielHerle
3 maanden geleden

Michiel je heeft het weer mooi verwoordt.
Maar ik denk en vele met mijn .
Dat deze groep met trainer niet veel overwinningen zullen binnen halen .
Of het nou aan de trainer lig of de spelers die vStee er bij heeft gehaald zijn niet Eredivisie waardig .
Maar dat er iets moet gebeuren Michiel is zeker .

D
Allez OM
Spangenaar
3 maanden geleden

Reden slechte resultaten simpel: de vervangers van de vertrokken spelers halen t niveau niet, dat mag HvS zich aantrekken.
Keepers slechter
Verd3digers slechter
Aanvallers slechter
Middenveld ongeveer gelijke kwaliteit
erbij Mijnants/Burger daar staat tegenover Smeets onherkenbaar en Auassar weer jaar ouder dus nog trager
Met Vloet en Dervi zouden we er in ieder geval niet zwakker op geworden zijn maar ja…..

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
3 maanden geleden

Vloet wil niet voor Sparta spelen en Dervi kijkt momenteel alleen maar naar z’n portemonnee, dat is wat je eigenlijk wil zeggen?. Overigens heeft Thy al 3x gescoord in 6 wedstrijden en maakte Dervisoglu er voor Sparta iets van 5 in 26…? Die adoratie voor Dervisoglu lijkt bij sommigen hier haast wel mythische
proporties aan te gaan nemen…?

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Oh ja drie prachtige goals vsn Thy was ik vergeten…….

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dr. Clavan
3 maanden geleden

Ben het wel met je eens hoor.
Ik was een grote fan van Dervisoglu obv zijn prestaties bij Jong. Helaas heeft hij het in het eerste nooit echt waar kunnen maken.
Ook bij Brentford kwam hij helemaal niet in het spel voor.
Bij Twente is hij ook gewoon tweede of derde keus.
Die jongen staat al drie jaar helemaal stil in zijn ontwikkeling. Had echt niet de redder van dit kwakkelende Sparta geweest denk ik.

D
ton
3 maanden geleden

We moeten ook niet vergeten, dat we naast een matige selectie, ook geen publiek hebben die ons over het dode punt kan schreeuwen. Ik vrees dat we t niet gaan keren…rkc speelt logischer en ook ado zit zelfs meer kop en staart aan.

Nico Pijpers
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Dat heeft iedereen ton geen publiek .
Ik ben blij dat ik er niet bij ben thuis wordt ik al over spannen van dat elftal .
En dan moet ik nog naar huis rijden .
Nee laat Sparta maar eerst eens ingrijpen .

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Vitesse en Ajax missen dat minder. Sparta mist ons duidelijk, uit èn thuis.

D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Gistermiddag samen met mijn pa naar de wedstrijd gekeken. In de tweede helft belde mijn zus waarop mijn moeder de legendarische woorden sprak ‘ach, hij is het inmiddels wel gewend dat ze verliezen’ 😂. We hebben nog een lekker bokbiertje genomen en ik ben naar huis gegaan. Zaterdagavond 9 uur. Ik kan niet wachten!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

De laatste keer dat wij samen in Waalwijk waren, speelde Kortsmit de wedstrijd van zijn leven en wonnen we volkomen tegen de verhouding in.
Ik teken er zo weer voor.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Hahaha, ik heb vroeger één keer tegen je pa gevoetbald en kan je verzekeren dat wij meer de wil hadden om te winnen dan wat ik nu zie bij Sparta. Geen beleving, geen spelvreugde.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Haha dat was de derde helft waar jullie beleving hadden. De eerste en de tweede helft was overleven 😉

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

We waren altijd blij dat we vroeg moesten spelen.

D
Ouderkerk
Spartaantje
3 maanden geleden

Waar ik zo moe van word, is dat de trainer iedere keer weer lichtpuntjes ziet. Het is gewoon algehele malaisevoetbal bij Sparta. Plichtmatig, zonder plezier, naïef, te weinig kwaliteit, geen samenhang en verkeerde opstelling. Dit komt dit seizoen niet meer goed als er niets gebeurt. Het is nu aan het bestuur om in te grijpen voordat het helemaal te laat is. De trainer en Td zitten in hun eigen bubbel en denken dat zij goed bezig zijn. Dus die zullen het tij niet keren.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
Je reactie op  Ouderkerk
3 maanden geleden

Ben gelukkig niet de enige die dit ook zie, jou verhaal klopt als een bus@

Nico Pijpers
Je reactie op  Ouderkerk
3 maanden geleden

Het kerstbomen tijd misschien bedoeld Fraser dat .
Dat hij thuis kan zitten met de kerst lichtjes kijken .
Anders zou ik het niet weten .

D
ton
3 maanden geleden

Tja, ik werd afgemaakt om mijn kritiek op die Thy…maar iedereen kan toch zien dat die gozer niets toevoegt als spits in een counter systeem. Dan zijn we ook nog eens totaal vleugellam sinds onze trainer t nog 1 x uitlegde waarom Appie op de vleugel moest spelen, om hem vervolgens daar weg te halen. Zo een trainer wordt nooit meer serieus genomen dus. We snakken naar lef en gogme, maar we spelen als een angstige wezel om als makke schapen geslacht te worden omdat je de tegenstander volledig in de kaart speelde door hun t middenveld te gunnen en een kopsterke technische spits in je eigen 16 wilt opvangen…dodelijke tactiek. Auassar ben je kwijt, dan zorg je minimaal voor druk op hun opbouw door Deroy achter Thy te posteren en Gravenberch naast Thy. Thy kan niet alleen spelen, geen body, geen snelheid, geen ausdauer…alleen in de kaats heb je wat aan hem. Daarom was deze aankoop dan ook onbegrijpelijk, net als natuurlijk die matige Gravenberch. Engels was niet fit, Kharkouch komt pas in Januari en Smeets is blijkbaar ook chronisch overbelast. Dan moet je als je wilt winnen, t enige juiste doen, je middenveld versterken…je hebt keuze zat daar met Mijnands, Duartes, Fortes, Harraoui, Meyers en Burger.
Zodra Smeets fit is, hem achter Thy en hopelijk toch in December, Kharkouch. Voor Rkc en Ado zeker Burger brengen en Appie terug op rechtshalf en zeker niet centraal. Haal of Heylen of Vriends eraf, stop met 5 verdedigers, dat inschuiven is blijkbaar teveel gevraagd van onze niet zo talentvolle selectie.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  ton
3 maanden geleden

Over een heleboel dingen zijn we het niet eens en dat zullen we ook nooit worden. Geeft niets, we zijn geen vrienden, maar allebei toevallig wel Sparta supporters.
Wat ik alleen nu wil zeggen: wat je hier boven plaatst is waar, ik ben het met je eens.
Je moet wat met zo’n kwaliteitsarme selectie.
Want dat moeten we ook niet vergeten, het is armoe troef met deze spelers.
Maar wat moet je, het probleem is geld gebrek, al jaren.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Geld is niet het probleem.
Waarom lukt het ploegen met een minder budget wel om spelers binnen te halen ?
Het netwerk van Henk van Stee reikt niet verder dan de regio lijkt het wel.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het wordt tijd voor richting nooduitgang voor beide Heeren
De slechte prestaties worden alleen maar erger elke week
Biezen pakken is mijn advies voor Henk + Henk
Het noodlot tarten heet zoiets en niet vol te houden
Sparta onwaardig hoe met de supporters wordt omgegaan

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het is volgens hem een kleine vijver en als het een beetje tegen zit vriest die nog dicht ook.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het netwerk van van Stee is volgens mij niet echt groot, eens.
Het budget wat hij ter beschikking heeft is echter te laag om echte Eredivisie waardige spelers aan te trekken. We hebben naar ik meen de 14e begroting.
De discussie over te veel geld in de jeugdopleiding pompen is hier al vele malen gevoerd, ga ik niet meer doen.
Structueel de begroting omhoog krijgen is ook een duivels dilemma, zeker nu.
Wat ik wel constateer is dat bij Sparta nooit een speler wordt aangetrokken, die beter wordt en dan voor veel geld verkocht kan worden, bv Heracles en Groningen.
Heeft volgens mij toch echt met geld te maken.

Nico Pijpers
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

vStee heeft drie van die prutsers binnen gehaald als spits de steek er nou geen een met kop en schouders boven uit .
Ik durf te zeggen dat we nu het slechtste elftal hebben van de laatste 5jaar.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Ik weet het niet Nico maar, we hebben alleen Thy en Gravenberch een paar wedstrijden kunnen zien. Engels is geblesseerd en misschien was hij dat al toen hij kwam. Kharchouch is nog steeds geblesseerd dus ik zou niet te vroeg roepen dat de spitsen prutsers zijn.

Nico Pijpers
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Ik heb het over drie spitsen van de twee Thy en Gravenberch heb ik geen hoge hoed .
Engels als die in viel ging redelijk .
Kharchouch zeg ik nog niks over zit vol met blessure of het zit tussen ze oren .
En ik ziet het heus wel maar wat heb jij iets goeds gezien van die twee .
Ja 1goal van Gravenberch in de kruising.
Maar in al die wedstrijden heb ik niks goeds gezien .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Peter Bonnier
Spangenaar
3 maanden geleden

Dat Sparta van dit Heerenveen verliest vind ik nou niet zo heel vreemd. Simpelweg een dik kwaliteitsverschil.

Dat duo Veerman – Veerman kan ik de subtop mee, terwijl wij Thy, Gravenberch en Engels hebben.

Maar de excuses zijn zo langzamerhand wel op. Nu komen 2 potjes waarin je minimaal gelijkwaardig bent. Deze moeten punten opleveren.

Gebeurt dat dan kom je weer richting middenmoot. Doe je het niet dan wordt het voorlopig knokken met Fortuna.

D
Rood en wit
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
3 maanden geleden

Dan degradeer je alsnog als je knokt met Fortuna

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rood en wit
steef
Spartaantje
3 maanden geleden

Aub 4-4-2 nu was het in het kippen zonder kop centrum een puinhoop verder was het plichtmatig alleen Mijnans en Pinto en Abels omtrokken zich aan deze misère .Spelplezier zit er bij deze trainer niet in,alles oogt plichtmatig .Mijn verwachting dit seizoen is met de vuilnisman mee Die van kan deze zak ook mee. De assistente stralen ook betrokkenheid uit dmv hun lichaamstaal.uit. De opstelling in mijn opinie : Okoye nog steeds!
Abels Vriends beugelsdijk pinto midden harroui, op rechts meer rendemend,Burger Auasar Mijnans en voor thy en Engels voor zo lang het duurt en probeer het eens tot kerst zonder voortdurend te wisselen,voorkom je onrust mee.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  steef
3 maanden geleden

Ja ook dat is mijn team. Dit lijkt mij op dit moment het beste. Maar wel 4-4-2 gaan spelen

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  steef
3 maanden geleden

Geen onzin hoor!
met Gravenberch als pinchhitter voor de laatste pakweg 20-25 minuten.

D
Rood en wit
Spartaantje
3 maanden geleden

Als supporters kijken wij ook alleen maar toe en accepteren het maar dat sparta langzaam afglijdt naar het tweede niveau.

Het geld wat er was mocht niet gebruikt worden voor het versterken van de selectie…. daar ga ja al

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rood en wit
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Ga nou niet doen alsfo we Van Leer als keeper hebben, omdat we geen budget hadden voor beter. Volgens mij hebben we Ajax zelfs een bedragje voor hem betaald.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

Het aparte is dat een deel van de supporters maanden geleden al heeft gewaarschuwd dat dit kon gebeuren met dit beleid en die supporters werden weggehoond. Per saldo zien we keer op keer domme fouten bij Sparta. Supporters die dat vroegtijdig aangeven worden door de luchtfietsers weggezet als negatief. Bij Sparta blijven velen te lang in de ontkenningsfase hangen. Die denken altijd dat het wel goed komt. In het hedendaagse voetbal komt het niet vanzelf goed. Daar heeft de selectie van Sparta jaar na jaar te weinig kwaliteit voor.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
3 maanden geleden

En dat voor de tweede keer in drie jaar tijd. Er gebeurt exact hetzelfde als in jaar 3 Pastoor. Niet snappen dat als je wel je geld investeert in je selectie je automatisch meer tv geld gaat ontvangen en je spelers voor meer geld kunt verkopen. Sparta had aan kunnen haken bij Heracles en Groningen. Nu gaan we richting Fortuna en linker rijtje KKD.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Gasten als Fortes, Abels, Beugel, Meijers, Heylen, Thy, Van Leer, Engels, lopen niet bij Sparta omdat we ons geld ‘niet hebben geinvesteerd’. Slappe excuses.
We hebben een serie slechte spelers omdat Van Stee ze goed genoeg voor de Eredivisie vindt.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door ATX
D
De Titanic....
Gladiator
3 maanden geleden

Ik schreef het al eerder, maar iedereen die in een slecht huwelijk heeft gezeten, ziet toch wat er aan de hand is. Het is gewoon klaar. Kijk bijvoorbeeld naar Vriends en Harroui. Zo duidelijk, die kunnen echt wel beter voetballen, maar hebben er ogenschijnlijk helemaal geen zin meer in. Van Stee heeft weliswaar een bijzonder povere selectie samengesteld maar als ze zich met een andere trainer wel weer lekker voelen en er volle bak, naar hun mogelijkheden, tegenaan gaan, zijn de meubelen misschien nog net te redden. Zo blijven doorkloten is een kansloze missie richting KKD….

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

Iedereen had vanaf zijn aanstelling kunnen zien dat het huwelijk tussen Sparta en Fraser kapot zou gaan aan betonrot. Dat heeft alles te maken met zijn voetbalvisie. Die wordt door een groot deel van het publiek geaccepteerd zolang er succes geboekt wordt, maar o wee als die successen uitblijven. Voor spelers geldt min of meer hetzelfde.
Het gemor van de supporters en het zichtbare gebrek aan spelplezier bij de spelers komen voor mij dan ook niet als een verrassing. Ze zijn op Fraser uitgekeken. Tijd voor een scheiding.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
3 maanden geleden

Geen enkele voetbalvisie wordt geaccepteerd als resultaten uitblijven.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

Ik heb niet in een slecht huwelijk gezeten maar ik zie ook overduidelijk dat de spelers plichtmatig rondlopen.
Gisteren was Mijnans de enige die een actie durfde te maken en waar de wil om te winnen vanaf spatte.
Pinto, Abels en Beugelsdijk zagen er ook nog goed uit maar de rest heeft er gewoon geen zin meer in volgens mij.
En tot overmaat van ramp worden Pinto en Beugelsdijk dan ook nog gewisseld.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  De Titanic....
3 maanden geleden

Harroui zit nog met zijn hasses bij Groningen gewoon is een wedstrijdje laten banken als hij zo goed zou zijn zou het een voorbeeld voor de anderen moeten zijn maakt het gewoon niet waar.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Fonzy
3 maanden geleden

Je kan je ook afvragen waarom Harroui zo graag weg wilde naar een middenmoter in de Nederlandse Eredivisie.
Heeft niets met ambitie of geld te maken.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Tuurlijk wel joh. Harroui verdient in Groningen makkelijk het dubbele. Dat gelul over zijn positie op het veld heeft ie vooral zichzelf aangepraat. Als rechtshalf blonk Harroui vorig seizoen vaak uit met acties en assists. Als centrale middenvelder is Harroui grotendeels onzichtbaar geworden op een verdwaald afstandsschot van 25+ meter na. Dat ie gauw normaal gaat doen en gaat beseffen dat de trainer niet alleen het beste met Sparta, maar ook het beste met hem voor heeft.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Heb ik het over zijn positie waar hij het wel of niet mee eens is ?
Knap dat jij dat wel leest.

D
Sparta kaatsheuvel
Spangenaar
3 maanden geleden

Als het volgende week zaterdag weer zo’n wanvertoning wordt, zal je als bestuur moeten ingrijpen voor dat het te laat is!
Ik heb er in ieder geval geen vertrouwen meer in dat Fraser het elftal weer op de rit krijgt!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
3 maanden geleden

Je kunt voetballen tot je een ons weegt of wat mijn part Van Gaal voor de groep zetten. Dat maakt geen flikker uit. We hebben namelijk geen enkele aanvaller die in het strafschopgebied een duel gaat winnen van een verdediger op Eredivisieniveau. Daar verandert geen trainer wat aan.

Van Stee heeft uiteindelijk zeer matig werk geleverd door op het laatste moment ook Rahyi nog te verkopen en niet adequaat te vervangen. Het vervangen van onze snelle en creatieve spitsen Ache en Dervisoglu/Joosten door Thy en een geblesseerde Kharchouch hield al niet over. Maar nu is het helemaal niks meer.

Misschien dat ie enkel spelers haalt die op de prutlijstjes van zelfbenoemde internetscouts staan. Zo’n Engels toch ook weer, leuk als opvulling, maar ondertussen hebben we geen enkele aanvaller die het verschil maakt op dit niveau.

We moeten het helaas met dit materiaal doen. Dan lijkt mij het devies om vanuit een strakke organisatie te spelen en het vooral heel simpel te houden. Gewoon vasthouden aan wat vorig jaar wél goed ging. 4-4-2. Beetje inzakken. Linies kort op elkaar. En opkomende middenvelders over de flanken die de bal achter de verdediging leggen en voorzetjes geven op de spitsen. Niet denken dat je het spel kunt maken of ingewikkelde positiewisselingen in een 3-5-2 kunt uitvoeren met dit materiaal. Dan worden we geslacht, zoals gisteren.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door vakkie20
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

^ weer helemaal mee eens

Terug naar wat we goed deden; we hebben geen Veldw/Ache/Halil/Rayhi maar Engels/Mijnans/Harroui/Thy moeten er met de speelwijze van vorig seizoen heus een paar kunnen maken, terwijl we achterin beter zijn…

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
3 maanden geleden

Dit Bestuur is voor de volle 200% schuldig aan het huidige resultaat
Laros zit met zijn gedachten richting zoete lieve Gerritje
En al die voorstanders van dit beleid wordt wakker
Wat wordt het een heksentoer om hier van verschoond te blijven
Stijf onderaan met de hersenpan

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
3 maanden geleden

Wie dan wel.

D
Dr. Clavan
Gladiator
3 maanden geleden

….en dan te bedenken dat zo’n beetje iedereen hier dit allemaal al vanaf de eerste oefenwedstrijd heeft zien aankomen…. alleen onze beide Henken dus blijkbaar niet?

D
wvb87
Spartaantje
3 maanden geleden

Winterstop maar een vrachtwagen vol versterkingen halen want met deze spelers wordt het niet veel. En dan nog kappen met dat 5-3-2.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  wvb87
3 maanden geleden

Fred Friday en Dabney Dos Santos misschien eens polsen? Garantie voor succes.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door samson1888
D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

Als je creativiteit wil halen, dan moet he El Khayatti aantrekken.
Kan je geen buil aan vallen. Die heeft in zijn eentje ADO een aantal jaar behoed van degradatie.