Concurrenten als Fortuna, PEC en Heracles doen het goed. Met de ambities van een ploeg die omhoog kijkt had Sparta in Den Haag eigenlijk moeten winnen. Maar Sparta begon zonder flair. De angst dat ADO zou winnen en onze club iets zou gaan naderen leek zichtbaar. Het was een wel zeer aftastende eerste helft. Dat was tegen Utrecht en Twente ook al het geval, maar toen speelde onze club tegen ploegen uit het linkerrijtje. Daar konden we ons goed mee meten. Tegen ADO was Sparta het betere elftal en dan viel het toch tegen wat onze club liet zien.

Duarte was licht geblesseerd en Mijnans speelde voor hem in de plaats. Harroui begon vanaf links, Mijnans vanaf rechts. Het middenveld kwam niet sterk voor de dag. Harroui, Mijnans en Smeets speelden een bedroevende eerste helft. Toch waren de betere kansen voor Sparta. Engels had een matige volley. Na de enige heerlijke aanval van de eerste helft schoot Harroui net naast de goal.

Wat ADO liet zien was helemaal bedroevend. Je zou denken dat die ploeg zou moeten, maar qua veldspel kon ADO niets brengen. De enige manier waarop ADO zou kunnen scoren was uit een standaardsituatie en dat gebeurde ook. Die in de eerste helft was het eerst Michiel Kramer die uit een corner prachtig op doel kopte, maar Okoye redde op al even prachtige wijze. In de corner die daarop volgend verzuim Pinto verzuimde tegen Gomelt aan te springen waardoor hij kon koppen en ADO uit het niets op 1-0 voor sprong zette.

Bij vlagen was in de eerste helft zichtbaar geweest dat Sparta een beter elftal had dan ADO Den Haag. Maar beide ploegen maakten er een ongelooflijk gezapig potje van. Mijnans en Smeets werden er in de rust volkomen terecht uitgehaald voor de tegenvallende Fortes en Gravenberch. Gravenberch is geen begenadigd technicus. Maar het is wel een speler die er vol invliegt en de broodnodige positieve energie geeft. Het was wat Sparta nodig had, al kon hij het ook niet alleen. Het bleef tobben. Direct na rust begon de Hagenezen al met tijdrekken. Sparta liet het een beetje over zich heen komen, al was Thy nog dichtbij een goal.

Na een uur leek onze club wakker te worden. Engels valt week in week uit tegen en werd terecht gewisseld voor Kharchouch. Engels zal toch moeten gaan vrezen voor zijn basisplaats. Hij maakte in de vorige wedstrijden al geen indruk, maar in 64 minuten tegen een degradatiekandidaat vrijwel niets laten zien is wel erg magertjes.

Met Kharchouch en Gravenberch in het veld hadden we in ieder geval twee mannen die uitstraalden heel graag te willen. Laros Duarte viel in de 64e minuut in voor Auassar en zijn invalbeurt was ook zeker niet slecht. Sparta kwam in de 68e minuut terecht op 1-1 door een heerlijke voorzet van Thy, die perfect werd ingekopt door Kharcouch. Twee minuten later kreeg ADO nog een kans, maar Sparta ging toch voorzichtig op jacht naar de 1-2. Het resulteerde in een veldoverwicht voor onze club en Sparta liet zien het betere elftal te hebben. Waarom dit niet vanaf minuut 1 uitstralen? Dit was te laat en eigenlijk ook nog te magertjes. Thy kreeg een kans. Duarte kreeg een kans. ADO moest eigenlijk winnen, maar speelde angsthazenvoetbal. Sparta zette door en in de 89e minuut schoot Harroui nog op de lat. Helaas dus geen overwinning voor onze club. Uiteindelijk mochten we nog tevreden zijn met een punt ook, omdat onze club ruim 5 minuten in blessuretijd kwam met de schrik vrij kwam toen Pinas dichtbij een goal was. Okoye wist te redden.

Onze club is de vorm een beetje kwijt. De ‘aanval’ van ADO is afgeslagen, voor zover er sprake was van een aanval. Maar de play-offs om Europees voetbal lijken inmiddels buiten bereik. Velen van ons hadden er even hoop op, maar misschien is dat gewoon niet realistisch. En dat we ergens op plek 10 tot en met 14 eindigen.,…dat is waarschijnlijk wel realistisch. De afstand tot de onderste vier ploegen is nog steeds aanzienlijk en laten we dat koesteren. Maar met al ons realisme op zak zou het toch wel erg prettig zijn Sparta tegen VVV en Fortuna weer iets van de frisheid laat zien, zoals we dat in december zagen.