Sparta is woedend op de KNVB, omdat -zo werd vorige week duidelijk- onze club aanstaande vrijdag tegen Eindhoven aantreden moet zonder de basisspelers Deroy Duarte en Abdou Harroui. De twee middenvelders zijn opgeroepen voor twee oefeni(!)interlands van Oranje onder 20. ”Pure competitievervalsing”, aldus Henk van Stee tegenover RTV Rijnmond.


Heeft Sparta lopen snurken of niet?

Natuurlijk heeft Van Stee gelijk!! Maarrrrr de vraag mag best eens gesteld worden: heeft Sparta hier zelf
ook niet gefaald? De KNVB beroept zich namelijk op het feit dat eerste divisieclubs zelf hebben ingestemd met een speelronde tijdens een interlandperiode. En hoewel de KNVB met dergelijke formele regelneukerij de terechte zaak van competitievervalsing wel erg makkelijk af wimpelt, klopt dit feitelijk wel. En de vraag is dan natuurlijk, wat heeft Sparta hier
toen aan gedaan? Waarschijnlijk mocht Sparta formeel nog niet meestemmen (omdat de Spartaanse stem toen nog gold als eredivisiestem), maar dan nog: de degradatie was een feit en de lijntjes in het voetbal zijn kort. Heeft Sparta toen tijdig flink en op de juiste plek ’trammelant’ gemaakt of heeft de Sparta organisatie toen liggen snurken? In de media hebben we er toen in ieder geval niets van gelezen, terwijl een aantal maanden geleden er misschien nog wel iets aan gedaan had kunnen worden. Nu ben je rijkelijk laat als club. En laten we eerlijk zijn. Ook maanden geleden zag iedereen toch wel aankomen dat Duarte voor Oranje onder 20 opgeroepen zou kunnen worden?


Kom naar de forumavond op 17 september!

Sparta stuurt dus terechte verwijten richting de KNVB, maar heeft onze club hier zelf ook geen steken laten vallen? En is er wel genoeg zelfkritiek? Het zijn zomaar opmerkingen die aan de orde kunnen komen tijdens de forumavond op maandag 17 september 2018, aanvang 19.30 uur. Manfred Laros, Henk van Stee en Henk Fraser komen dan naar het supportershome. Mooi dat deze drie mannen die moeite doen! Het is te hopen dat veel supporters dat ook zo waarderen en ook naar het supportershome komen, dus: komt allen!
Klik hier voor meer informatie over de forumavond.

Alberto en Martis er ook niet bij (en let op Veldwijk en Dervisoglu)

Overigens zijn Martis en Alberto er ook niet bij omdat ze zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. Nu minder erg omdat Auassar er weer bij is, maar dat zijn natuurlijk ook jongens die dit seizoen in de competitie al een basisplaats hadden.

En het is niet het laatste weekend dat de eerste divisie speelt tijdens een interland weekend. Wat als Dervisoglu voor Jong Turkije wordt opgeroepen en Veldwijk weer in het vizier gaat komen van Zuid-Afrika. Dan kan je zomaar tijdens een wedstrijd Harroui, Duarte, Martis, Alberto, Veldwijk en Dervisoglu missen. Dat betekent 50 % van de veldspelers missen die afgelopen vrijdag tegen RKC in de basis begonnen. Het is goed als Sparta voor de toekomst dit op de agenda blijft zetten, want dit kan nog serieuze gevolgen gaan hebben voor onze club.

Bert Konterman

Van Stee heeft contact gezocht met bondscoach Bert Konterman, maar die heeft gewoon schijt aan een club als Sparta. Dat het hier slechts om oefen(!)interlands gaat maakt volgens de ex-Feyenoorder geen verschil.

Sparta is verplicht de twee spelers af te staan anders krijgen de twee spelers komend weekend een speelverbod.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties