van Crooij schiet raak em juicht

FC Groningen wordt dit jaar geen kampioen. Degraderen zullen ze ook niet. Dus wat doe je dan als club? Dan ga je lekker 4-3-3 spelen, aanvallen en het publiek vermaken. Want het maakt toch niet uit of je 10e of 12e wordt. Maar nee, Groningen kwam naar Spangen voor een punt. Dat leest u goed. Het “grote” FC Groningen kwam voor een punt. En dat was aan alles af te zien. Nul intentie om te voetballen en vanaf de 0-1 was het tijdrekken troef. Met recht; Een schijtploeg.

Sparta dan; Ook dat was natuurlijk niet best. In principe kon Steijn het beste 10-tal opstellen. Slechts Olij ontbrak. Tuurlijk, Olij is een belangrijke schakel. Maar de absentie van de keeper is geen excuus voor het spel wat Sparta op de mat legde. De smaakmakers van de afgelopen weken gaven ook niet thuis. Mijnans? Zwak. Saito? Derde klasse onderbond niveau. Sparta modderde maar wat aan en de gedachten gingen terug naar Fraser. Niet uit weemoed overigens. Nee, omdat we onder Fraser ook dit soort drama-potten op de mat legden.

Toch waren we alsnog beter dan Groningen. Daar was niet veel voor nodig, want de FC stelde helemaal geen reet voor. Sparta kwam uit een scrimmage op voorsprong maar de VAR gooide roet in het eten. Die VAR moeten we natuurlijk gewoon afschaffen. Als je 5 minuten op de tribune moet zitten wachten tot ze in Zeist een keer de band hebben teruggespoeld faalt het systeem gewoon. De dood van het voetbal. Schaf die rommel gewoon af. Op het einde van het seizoen heb je een paar beslissingen mee en een paar tegen.. En die streep je tegen elkaar weg. En dat is voor elke club het geval. De VAR voegt niks toe, weg met die onzin. Het spel wordt er in ieder geval niet eerlijker van. En dat was toch het criterium?

Omdat de 1-0 derhalve om onbegrijpelijke redenen werd afgekeurd stond het 0-0 bij rust. Na rust werd het niet beter. Sparta wilde wel maar kon niet. En de FC? Die wilde helemaal niet. Na een uur stond Sparta even niet op te letten en werd het zelfs 0-1. Een boer gaf een voorzet en een andere boer kopte hem in. Een mooie goal, maar volledig onterecht. Groningen kwam om niet te voetballen. Dan verdien je geen 0-1. Dan verdien je het om de laatste druppel gas uit je achtertuin opgepompt zien worden ten behoeve van het gastekort. Hup Shell, pleurt die gaskraan maar weer open.

Desalnietemin, Sparta stond achter. Groningen ging nog meer traineren en frustreren en Sparta kon er weinig tegenover stellen. Een kwartier voor tijd was daar echter ineens Mijnans. Bijna geen bal geraakt in de gehele wedstrijd, maar bij een corner van Van Crooij kwam hij goed voor zijn man en kopte in de korte hoek de 1-1 binnen.

De wedstrijd bloedde daarna dood. Sparta wilde wel, maar kwam nauwelijks gevaarlijk voor de goal. Groningen had er helemaal geen zin meer in. Vlak voor tijd stuurde Van Crooij Lauritsen nog een keer in de diepte. De verdediger van Groningen deed het domste wat je in die situatie kunt doen, namelijk glijden. Hij raakte Lauritsen niet, maar dat kwam vooral omdat de spits opsprong. Makkelie wees resoluut naar de stip. De VAR trachtte nog roet in het eten te gooien maar daar had Makkelie geen zin in. Van Crooij scoorde de 2-1 en na 93 (in plaats van 94) minuten vond Makkelie het genoeg.

Een 100% verdiende overwinning voor Sparta, al was het alleen maar omdat FC Groningen een schijtploeg 1e klas is.. Toch moet en kan het wel beter bij Sparta. Alsnog; We staan wel gewoon 6e (voorlopig) en dat is dikke prima!

Abonneer
Abonneren op
387 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties