Sparta heeft zichzelf vanavond een zeer goede dienst bewezen door RKC met 2-0 opzij te zetten. Was het goed? Nee. Hebben we drie punten? Ja. Zijn we zo goed als veilig? Ja.

1e helft
Sparta begon de wedstrijd in dezelfde opstelling als in de midweekse wedstrijd tegen VVV. Aan de ene kant begrijpelijk (never change a winning team), aan de andere kant ook opvallend want in Venlo was het bij tijd en wijlen niet om aan te zien. Zo ook nu weer. Zowel Sparta als RKC bakten er weinig van en het eerse half uur gebeurde er zelfs helemaal niets. Een positieve noot; De verdediging stond als een huis. Maar aanvallend kon er weinig uitgericht worden. Engels kreeg bijvoorbeeld (wederom) geen voet aan de grond. Auassar vertraagde meer dan de Spartaan lief is en ook Thy was onzichtbaar (het hielp ook niet mee dan zijn aanvalsmaatje Engels na diens blessure werd vervangen door middenvelder Smeets). 0-0 was een logische ruststand en de eerste helft smaakte zeker niet naar meer.

2e helft
Na rust werd het iets leuker om naar te kijken. Zowel Sparta als RKC kropen iets meer uit hun schulp en er onstond wat meer ruimte op het veld. Na een goeie actie van Thy op de rechterflank mocht Laros Duarte aanleggen voor een vrije trap. Hij vond het hoofd van de slim weggelopen Beugelsdijk en Mr. ADO kopte zijn eerste Sparta treffer tegen de touwen. De goal van Tommy leek wat bevrijdend te werken. Sparta ging iets beter voetballen, zeker toen Deroy Duarte en Sven Mijnans invielen voor Auassar en (de wederom matig spelende) Burger. Er kwamen wat kansjes, waarbij de grootste voor Sven Mijnans was. Hij speelde zich goed vrij aan de rechterkant van het veld en schoot rakelings naast. RKC kon er weinig tegenover stellen. Slechts één keer werd de ploeg van Grim echt gevaarlijk, maar Daneels schoot de bal ruim over. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Emegha kreeg nog een kans op 2-0, maar de jeugdige spits had wat pech met zijn inzet. Diep in de blessuretijd maakte Smeets nog de 2-0, na een misverstand tussen RKC-keeper Lamprou en verdediger Touba.

Sparta is veilig (?)
Al met al werden we niet verwend door Sparta de laatste wedstrijden. Gert-Jan Verbeek kan er over meepraten. Maar feit blijft wel dat we met 7 uit 3 gewoon gedaan hebben wat we moesten doen. En dan mag het er allemaal niet zo fraai uitzien, op dit moment gaat het gewoon om de punten. Deze reeks is overigens best een stijlbreuk, want meestal geeft Sparta niet thuis in de wedstrijden tegen de directe concurrentie. Dat is dit seizoen wel anders en dat zorgt ervoor dat we na 26 wedstrijden op 30 punten staan. En dat is gewoon knap, zeker als je onze belabberde competitiestart in ogenschouw neemt (begin november stonden we laatste met 3 uit 7). Al met al moet het gek lopen willen we ons niet kunnen opmaken voor een nieuw seizoen Eredivisie. Laten we hopen dat dat ook (zo snel mogelijk) met publiek gaat zijn. Dat bankje, speciaalbiertje en bakje nootjes is leuk en aardig maar het liefst zitten we natuurlijk gewoon op een tochtige tribune met een doodgeslagen Jupiler en een koude kroket. Let it be!

Abonneer
Abonneren op
167 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties