Pottenkijkers, dat wilden zowel ADO Den Haag als Sparta niet hebben, alles in het geheim dus. Of was het dat er geen vergunning werd afgegeven voor dit evenement? Al met al jammer, want in de zomervakantie is het juist leuk om in dit p***risweer er met de kiddos op uit te gaan en een potje voetbal te bekijken. Waar zijn de tijden gebleven dat we op de lokale velden van VOC en PPSC onze voorbereiding speelden en daar zo’n 1.500 a 2.000 Spartanen op afkwamen. Daarom: Beste Gerard Nijkamp, zorg er eens voor dat dit soort wedstrijden ook in de voorbereiding van volgend seizoen passen!

Omdat we er niet bij mochten zijn dus ook niet het gebruikelijke kritische ITWM-verslag van onze zijde. De kritische blik komt van de afdeling Sparta communicatie van wie we het verslag dan ook maar 1-op-1 overnemen:


SPARTA KLOPT ADO DEN HAAG

01 augustus 2023 – 16:26

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van Jeroen Rijsdijk, die de wisselspelers van afgelopen zaterdag gebruikte, won met met 1-2 . Namens Sparta scoorden Mehmet Yüksel en Pedro Alemañ.

Ten opzichte van afgelopen zaterdag verschenen er elf nieuwe namen op het veld. Zo stond Youri Schoonderwaldt onder de lat en was er achterin onder meer plek voor Dylan van Wageningen, Delano Vianello en Jay den Haan, die vorig seizoen alle drie nog voor Jong Sparta speelden. Daarnaast was Tobias Lauritsen na blessureleed ook weer fit genoeg om in de basis te starten. Verder hadden aanwinsten Camiel Neghli en Agustin Anello ook een basisplaats. Proefspeler Metinho mocht zich bovendien eveneens vanaf de aftrap bewijzen.

In de openingsfase liet Sparta de bal aan ADO, dat niet veel verder kwam dan een gevaarlijke voorzet van Malik Sellouki. Aan de andere kant was Sparta uit haar eerste kans wel trefzeker. Die kans werd door ADO geschonken aan de Kasteelheren, omdat Matteo Waem de bal zomaar cadeau deed aan Camiel Neghli. De van De Graafschap overgekomen middenvelder gaf de bal op een presenteerblaadje voor Mehmet Yüksel, die zijn vierde voor de A-selectie in de voorbereiding maakte: 0-1. Twee minuten later was er een enorme kans voor ADO. De kersverse aanwinst Henk Veerman kon uithalen, maar Youri Schoonderwaldt redde prima op zijn poging.

Vervolgens was het toch weer Sparta dat de touwtjes in handen nam en twee grote kansen kreeg. Bij de eerste poging ging er een schitterende lange bal van Dylan van Wageningen aan vooraf. Die was perfect voor Agustin Anello, maar hij stuitte op doelman Hugo Wentges. Luttele minuten later was het Delano Vianello, die een medespeler alleen voor Wentges zette. Ditmaal was dat Neghli, maar hij vond eveneens de goalie op zijn weg. In de slotfase van de eerste helft liet ADO zich zo nu en dan even zien via Robyn Esajas en Waem. De poging van Esajas werd onschadelijk gemaakt door Jay den Haan, terwijl Schoonderwaldt de kopbal van Waem pareerde. Tussendoor had Tobias Lauritsen aan de andere kant nog de 0-2 op zijn schoen, maar bleef die uit. In de extra tijd van de eerste helft was het zelfs ADO dat uit het niets scoorde. Een afstandsschot van Kursad Surmeli zorgde ervoor dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Na de rust kreeg Sparta uit een vrije trap de kans op 1-2. Joshua Kitolano legde de bal klaar voor Jeremy van Mullem, maar die werkte het bolwerk over het doel van Wentges. Aan de andere kant werd ADO eveneens gevaarlijk uit een vrije trap. Sellouki schoot vanaf twintig meter echter over. Na een uur spelen mocht Anello het eveneens proberen vanuit een vrije trap op ongeveer dezelfde afstand. Zijn inzet belandde wel tussen de palen, maar Wentges kon redden. Na ruim zeventig minuten had de doelman geen antwoord op de poging van de ingevallen Pedro Alemañ. De Spanjaard schoot net buiten het strafschopgebied, en doordat de bal van richting werd veranderd door Tyrense Asante, was Wentges kansloos: 1-2.

ADO had na de tegentreffer nog twintig minuten om iets terug te doen. De Hagenezen waren echter niet bij machte om het Sparta moeilijk te maken. De rood-witten vergaten zelfs de wedstrijd te beslissen, nadat invaller Jesse Bal Anello diep had gestuurd. Zijn poging werd geblokt, waarna Wentges de rebound van een andere invaller Dano Lourens kon keren. Tot slot mocht Max de Ligt nog ingevallen, wat voor hem zijn officieuze debuut betekende.

Aan het resultaat veranderde dat niks, want Sparta won met 1-2 van ADO. Zaterdag wordt op de familiedag de voorbereiding afgesloten tegen RKC.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Jeremy van Mullem, Delano Vianello, Jay den Haan (83. Max de Ligt), Joshua Kitolano (70. Augustin Drakpe), Mehmet Yüksel (70. Jesse Bal), Metinho (60. Pedro Alemañ), Tobias Lauritsen (60. Dano Lourens), Camiel Neghli, Agustin Anello

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
100 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties