Het is weer zondag, twee weken zijn voorbij. Wij gaan naar Het Kasteel toe op spangen ik en jij. Na de zeperd in Volendam mag Sparta zich klaarstomen voor Cambuur. De ploeg van Ultee speelt nergens meer voor en stoomt zich klaar voor de KKD. Sparta wil Utrecht van zich afslaan en het seizoen eindigen als nummer zes van de eredivisie. Dit zal Sparta doen met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Pinto is weer terug en neemt de plek van Meijers over. Auassar neemt de plek in van de geschorste Eerdhuijzen. De Guzman mag in de basis beginnen, waardoor Verschueren op de bank beland. Bij Cambuur maakt keeper Miennema, niet te verwarren met Miedema, zijn debuut.

IJsjes op een warme dag

De vriendelijke wedstrijd begon al voor het eerste fluitsignaal. De 50 Friezen die de lange tocht hebben gemaakt vanuit Leeuwarden mochten geen bier drinken in het uitvak, maar werden wel ontvangen met een verkoelend ijsje. Dit was slechts het begin van de vriendschap die deze wedstrijd is ontstaan. Er werd veel respect getoond voor de hondstrouwe aanhang die ondanks degradatie naar Rotterdam is gekomen. 

Slordige openingsfase

Sparta liet zich in de openingsfase aardig wegdrukken door Cambuur. Sparta was enorm zwak in de opbouw en de Friezen mochten ver komen. De Guzman gaf binnen tien minuten een erg domme penalty weg. Uit de lucht wilde hij de bal aannemen, maar de aanname was niet goed. Nadat hij de bal weg wilde schieten, schopte hij een Fries onderuit. Penalty. Voordat de penalty genomen werd, klonk vanuit de tribunes al dat Olij in Oranje moest. Dit deed hem goed en hij keerde de strafschop katachtig. Helaas werd de bal uit de opvolgende hoekschop vanuit de rand van het zestienmetergebied ingekopt. Sparta stond al vroeg op achterstand. 

Voor rust de schade gerepareerd

Sparta schrok wakker en nam het initiatief over in de wedstrijd. Het regende weliswaar geen kansen, maar elke kans leek wel direct tot doelpunt gepromoveerd te worden. Na een halfuur was het Lauritsen die de bal goed teruglegde op Saito. Hij schoot vanuit links beheerst binnen rechts onderin het doel. Acht minuten later was het Pinto die een afvallende bal goed met de binnenkant van zijn voet Miennema passeerde en Sparta op voorsprong schoot. Het was feest op de tribune en iedereen geloofde het eigenlijk wel. Zeker toen Namli een bal goed voorgaf op Kitolano, die de 3-1 vlak voor rust mocht aantekenen.

Sfeervolle tweede helft

De wedstrijd maakte niet veel meer uit. Cambuur was niet bij machte om gevaarlijk te worden, op een schot op de paal na, maar Sparta geloofde het ook wel. Namli scoorde iets na rust nog van afstand de 4-1, maar verder was het op het veld doodsaai. De sfeer was het meest om te genieten. Cambuur supporters zongen mee met de Spangenaren en Het Kasteel scandeerde dat de Friezen bier verdienden. Een geweldige dag voor de supporters. Na de 0-1 liet Olij het publiek achter het doel nog even schrikken. Hij schopte zijn bidon vol op de tribune, waardoor supporters nat werden. Deze nat geworden shirts zullen nooit meer gewassen worden. 

Spartanen, het was geen spannende middag, maar wel een feestmiddag. Heerlijk weer, goede sfeer en liters bier. Dit was de eerste wedstrijd in de voorbereiding op de play-offs tegen FC Utrecht, want dat is na deze wedstrijd een zekerheid. Sparta zal het eerst in Utrecht opnemen om vervolgens in Het Kasteel af te maken. Geniet van deze middag!

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

176 REACTIES

 1. Weer een ‘prominent’ op deze site erbij ….
  Volgens mij zit er een klein steekje aan los
  Dat heb je met een site voor en van iedereen
  Ik neem er maar grote afstand van
  Persoonlijk gooi ik er graag een voertje uit maar dit is niet best/jofel

 2. Jammer dat het moment, dat Olij na de 0-1 zijn drinkfles de tribune inschopte, niet in beeld werd gebracht.
  Degene die de fles opving wilde hem eerst terug het veld op gooien maar toen het publiek ging reageren deed hij het toch maar niet en liep hij de trap af om hem netjes vanuit de gracht net over de boarding te laten vallen.
  Zou de wedstrijd ook tijdelijk stilgelegd zijn als hij hem terug gegooid had naar Olij ?
  Olij schrok wel van zijn actie en verontschuldigde zich direct.

 3. Los van Europees halen zou ik enorm blij en trots worden als wij HET voorbeeld weer een keer geven door rondom t laatste potje een Adil maar ook een Alex Pastoor en Henk Fraser in het zonnetje te zetten. Zij hebben in meer of mindere mate hieraan bijgedragen en lijkt me supermooi als wij dat gaan doen!!

 4. Het is nog niet afgelopen, maar wat een heerlijk seizoen was dit. De tocht naar het Kasteel werd met de week ontspannener, het gemak waarmee er gevoetbald werd bleef maar groeien net als het kijkplezier. En dan die grasmat, alleen daarvoor zou ik al een kwartier eerder willen komen. Wat een genot.
  Ik durf het bijna niet te hopen, maar we zouden weleens aan het begin kunnen staan van een glorierijke periode.

 5. Ai ai ai, we zijn helaas nog niet klaar voor de strafschoppenreeks!

  Het begint vermoeiend te worden, maar ik blijf mijn campagne voeren dat keepers geen hoek moeten gokken.

  Ja maar Olij stopte de penalty, wat je te zeuren? Ja dat Olij geen goede penalty-killer is! Hij stopt de penalty ONDANKS dat hij de hoek gokte. Niet dankzij.

  Wat gebeurt er duidelijk te zien op 2:27 in de samenvatting*

  Olij kiest een hoek, en de penalty wordt enorm slecht half recht en half hoog door het midden genomen. Olij duikt bijna VOORBIJ en ONDER DE BAL DOOR de voor hem rechterhoek in. Hij moet zijn linkerarm strekken om nog net aan de penalty te stoppen. Als hij was blijven staan had hij de bal RUSTIG KUNNEN VANGEN.

  * https://youtu.be/5fY4NsyIYe4

  Mensen, zoals eerder mijn betogen in het offtopic aangegeven: ik trek het niet als we straks op basis van penalties Europees voetbal mislopen. Zoals Noppert faalde op het WK met penalties. Olij. Blijf staan. Stop die penalties. En je staat in Oranje nu Frans Hoek, de grootste penalty dombo van Nederland weg is.

  • Werkt misschien als de spits van VOC 5 de penalty neemt, maar op eredivisie niveau moet je gewoon een hoek kiezen. Als je reageert ben je altijd kansloos. Slaat dus ook nergens op wat je probeert te zeggen dat Olij geluk had dat hij nog net zijn hand kon uitsteken. Was gewoon een goede redding. Maar zo te horen ben jij de Frans Hoek van Spangen en moet iedereen naar jouw keepersfilosofie luisteren.

   • Het was een goede redding ondanks de verkeerde strategie.

    Als je serieus meent dat Eredivisie spitsen feilloos hun penalties binnenschieten, ik raad je aan om op npo.nl Studio Sport eredivisie eens te bekijken. Of het WK in Qatar.

    Zoals de penalty van gisteren, er zijn er heel veel matig ingeschoten. En als je die matig ingeschoten penalties niet pakt omdat je in de verkeerde hoek lag, dan heb je gefaald als professionele keeper.

 6. Trouwens, jammer dat niemand (op ITWM na) heeft bericht over de uitstekende dynamiek tussen uit- en thuissupporters van Sparta en Cambuur. Samen zingen, ijsjes uitdelen, voor elkaar klappen. Het is juist dit soort dingen in de schijnwerpers komen te staan, in tijden dat elke voetbalsupporter voor eencellige relschopper wordt aangezien.

 7. Het is moeilijk te bevatten: we zijn zesde geworden!
  Dat is echt ongelooflijk knap en bijzonder. Dit Sparta is een feestje. Het is dit seizoen eigenlijk geen moment billenknijpen geweest – hoe dat voelt weten we maar al te goed.
  Kom maar op met dat feestje. En het zou de gemeente Rotterdam sieren om na alle aandacht voor het kampioenschap voor Feyenoord, ook Sparta en Excelsior in het zonnetje te zetten!
  Op naar de play-offs. Ik heb er zin in!

  • Het is zonder meer een topprestatie maar je heb niks gewonnen dus een feestje zou alleen met de spelers en supporters moeten plaatsvinden en niet met bijvoorbeeld een burgemeester die dan ineens weer met een Spartashawl roept dat Sparta de liefste supporters van allemaal heeft…. daar zit volgens mij ook geen enkele Spartaan op te wachten.

  • Hou op! Rotterdam is de armlastigste gemeente van Nederland. De burger betaald voor dat soort ” in het zonnetje zetten ” ! Vindt het persoonlijk al te ver gaan dat er voor fijenooit schoolverzuim wordt toegestaan van een héle dag om voor een half uur voor een balkon te staan. Gewoon in het stadion blijven. En de spelers belonen met een bonus of opslag. Kunnen we Pinto misschien behouden!

 8. Dus zo voelt het om subtopper te zijn. Je speelt op halve kracht, stapelt slordigheid op slordigheid, maar je wint probleemloos met 4-1 zonder dat je ook maar één moment denkt dat het mis kan gaan. Laten we er maar van genieten nu. Volgend jaar kan alles zomaar anders zijn.

 9. Leuke eerste helft gezien, tweede helft was wat minder maar maakt ook niet uit als je na de rust 4-1 voor komt. Respect ook naar de supporters van Cambuur. Mannetje of 80 à 100 (?) die, ook al zijn ze gedegradeerd, toch nog die lange reis naar het Kasteel maken! Deden leuk mee met de liederen etc. Deze sfeer zou ik wel vaker willen zien!

 10. Ik zou wel willen opperen om volgende week tegen Groningen echt eens een jongen als Brouwer stevig wat minuten te geven. Daarnaast goed als staf kijken wie er minuten kunnen gebruiken voor de vorm en wie er juist beter even rust kan nemen (Crooy?). In de playoffs moeten de mannen er echt staan, wat een stunt zou het zijn als we de Conference league halen!

   • Ik ben daar niet zo’n voorstander van. Je kunt natuurlijk vroeg wisselen, je belangrijkste spelers er na een uur afhalen (Lauritsen, Saito, Vriends, Kitolano…), zeker als die met pijntjes rondlopen, maar je wilt ook de ‘flow’ niet breken.

    Als je daar met half Jong Sparta speelt en je krijgt in een leeg en troosteloos stadion op je kloten doet dat de sfeer geen goed.

     • Helemaal mee eens hoor, gewoon als staf een goede afweging maken tussen rust geven en juist de vorm vinden/hervinden.

     • Ik weet niet of schorsingen meegenomen worden naar de playoffs. Want Lauritsen, Sambo, de Guzman en van Crooij staan volgens mij op scherp.

    • Dat ben ik met je eens. De focus moet nu gericht zijn op het winnen van de play-offs. Jonge spelers wat speelminuten geven als de stand daar naar is, OK, maar er komen voor ons toch best belangrijke (sportief gezien) wedstrijden aan.

     In de voorbereiding kan je gaan rouleren met jonge spelers en dan kunnen ze laten zien wat ze waard zijn.

     Petro Aleman liet soms een vleugje van zijn technische vaardigheden zien, maar toonde in mijn ogen ook aan dat hij voor een basis plaats nog wel wat stappen heeft te maken.

     • Ik heb wat extra op Aleman gelet en inderdaad dit kan wel wat gaan worden. Zou wellicht goed zijn als de technische staf hem wat oude beelden van Mijnans laat zien, aangezien hij in duelkracht (te) licht is net als Sven maar Mijnans juist steeds beter werd om de duels te voorkomen en toch gevaarlijk te zijn.

 11. Wat jammer dat na al die negativiteit over supporters in de media er helemaal niets gezegd werd over de goede sfeer op het Kasteel. Geen beeldfragment, geen opmerking, helemaal niets. Het had eens leuk zijn geweest om te laten zien, hoe het ook kan. Want het was toch super! (Al weet ik ook wel dat de volgende keer het niet zo vriendelijk zal zijn, als er weer het nodige op het spel staat. Niets oppurtuner dan voetbal.)

 12. Ik wil graag ‘de maatschappij’, de KNVB, alle eredivisieclubs, supportersverenigingen, suppoosten en clubbestuurders feliciteren met een biergooivrij weekend!

  Jongens, hebben we een keertje duidelijk en consequent beleid…. En dan werkt het gwoon! Er is nog hoop, het gaat goedkomen. Tranen in mijn ogen, ons land is nog niet verloren!

  (of heb ik beelden gemist?)

 13. Goed om te horen dat jullie een leuke middag hadden.
  Was er dit x niet bij.
  Had andere verplichtingen en baal dat we moeten betalen voor P.O.
  Verder erger ik mij een ons aan het continu warmlopen van onze jongens op de bank.
  Vernederend voor de betrokkenen en resultaat 0.
  “Ze worden ervoor betaald” is mij te simpel.
  Kan het gewoon niet langer aanzien.
  Wat iemand hier zei; geef Lourens een half uur maar dat doet de mensch MS niet.
  Maar goed het zal wel…. zo heeft iedereen zijn tekortkomingen.
  Maar ik neem ffe afstand.
  Ga niet de poeplap trekken voor P.O..ESPN is geduldig.
  Toedeledoki!

  • Ach die 10 tot 15 euro….ik zou het betalen. Er bij zijn is toch anders dan espn. Maar goed ik kan niet in de portomonnee kijken.

   Dat warmlopen is best handig voor als iemand geblesseerd raakt. Dan ben je al redelijk warm en moet je niet eerst 10 minuten gaan warmlopen. Dan moet de geblesseerde speler nog 10 minuten doorlopen en maakt hij zijn blessure nog erger. Of je loopt even met 10 man en dat is natuurlijk vervelend. De nieuwe wissel koud inbrengen geeft natuurlijk het risico dat hij bij zjjn eerste sprint geblesseerd raakt. Kortom een goede strategie van de medische staf om blessures te voorkomen.

  • Haha – Sparta krijgt een toetje, en jij vindt dat je er gratis naar binnen zou mogen?
   Alsof een wedstrijd organiseren niks kost? Wilt u straks ook gratis naar het Europees voetbal? En op basis waarvan zouden de play-offs gratis toegankelijk moeten zijn voor u en of uw mede-seizoenskaarthouders? Ze zijn wel eens gratis geweest, 1 of 2x toen we streden tegen degradatie. Waarschijnlijk uit angst dat er niemand meer zou komen. Maar werkelijk geen enkele club die voor plays-offs Europees voetbal gaat geeft die kaarten gratis weg.

   Ik ga niet voor je bepalen waar je wel of niet je geld aan uitgeeft. Maar dat je na decenia k-U-d-voetbal liever zeurt dan kaartjes voor de play-offs koopt om een machtig en prachtig spelend Sparta aan het werk te mogen zien… Ik zou dat even met uw begeleider gespreken. Misschien kan die ook adviseren om geld te besparen met het opzeggen van ESPN tijdens de zomerstop, en met dat bespaarde geld een (goedkoop) kaartje te kopen voor de plays-offs? Wellicht dat er wat meer budget-tips gegeven door mede ITWM-ers? Ik bedoel het niet zuur, ik ben serieus geschockeerd!

   Sterkte met alles, het leven van een Spartaan ging al nooit over rozen. Maar het leven van een Spartaan dat op rozen zit gaat blijkbaar al helemaal niet over rozen!

   • Hahaha, ik kocht een broodje kroket voor € 3,95 (!!!!!!) maar de kroket bevatte een niet nader te bepalen smurrie en was niet te eten….
    Warm was hij wel…….

    Maar als je zulke prijzen durft te vragen gooi er dan wel een goede kroket in!

  • Waar is de Semper met zijn beeldende verhalen over blauwe- of grijze luchten, over de buurvrouw die een wellustig gevoel opriep etc.

   Kom op SEM het wordt zomer, gooi die grauw sluier van je af en geniet, als Spartaan is daar alle reden voor!

 14. Vier prima goals en een heel sterk laatste kwartier voor rust.
  Maar het eerste half uur was niet best. En na de pauze kabbelde de wedstrijd richting het einde (niet geheel onbegrijpelijk overigens).

  Lekker dat we zo kort voor de play offs weer een goeie uitslag hebben neergezet. Voor de rest lastig om conclusies te trekken. Daarvoor was de tegenstander simpelweg te gering. En bij ons haalden ook meerdere spelers niet hun gebruikelijke niveau.

  Neemt niet weg dat we een historisch seizoen beleven. En wie weet wat er nog meer in zit!

  Klasse Sparta!

 15. Makkelijke overwinning vandaag maar in de playoffs zal het toch veel beter moeten.
  Van Crooij vandaag onzichtbaar, net als vorige week alle corners en vrije trappen zeer slecht.
  Ook Lauritsen vond ik net als vorige week niet zo best.
  Won weinig kopduels. Wel een prima assist op Saito.
  Bij Auassar kan je zien dat hij geen wedstrijdritme heeft. Vond hem heel onzeker spelen en Cambuur had dat ook door want als Adil de bal kreeg begonnen ze gelijk druk te zetten waardoor Adil een keer of vijf liep te prutsen.
  Ook Sambo had veel moeite met zijn tegenstander en werd terecht gewisseld.
  Tot slot viel Verschueren ook heel matig in, had steeds ruzie met de bal.

 16. Nog 1 wedstrijd tegen degradant nr 2 en dit prachtige seizoen is ten einde!
  En dan dan het toetje; kan deze keer Europa worden gehaald?!

  Overigens knap dat Excelsior zich dit seizoen toch weer heeft kunnen redden.
  Zeker als je ziet dat clubs als Groningen en Cambuur al zijn gedegradeerd.

 17. Wat hebben we een heerlijk competitie jaar (bijna) achter de rug. Deze wedstrijd was zo ontspannen, een zonnetje en dan leuk voetbal en een mooie 4 – 1.

  De play-offs zullen meer van het team gaan vragen, maar ik heb er zin in. We zullen gaan zien hoe dit zal aflopen. Maar in ieder geval fijn dat we de 2e wedstrijd tegen Utrecht thuis spelen.

 18. Ja zeker weten, Auassar zag er verschillende keren niet goed uit. Maar afscheid nemen van De Guzman en van Crooij zou ook geweldig zijn. Ook van Mullem,Namli en Meijers die al een andere club heeft, is prima. Sambo gaat weg en ik hoop alleen dat ze er nog als met Pinto uitkomen. ik vond het niet verstandig om Verschueren op de bank te zetten,want De Guzman veroorzaakte eerst een strafschop en bij de 0-1 dekte hij lucht ,en kwam 2cm van de grond af.

 19. Leuke goals gezien. Zelden zo relaxed naar een wedstrijd zitten kijken als vanmiddag. Duurde wel even voor we wakker werden (hoewel sommigen maar bleven pitten, toch Vito?)…De wedstrijd was er naar maar jammergenoeg weer geen minuten voor jeugdspelers…zijn die nou echt zo slecht?…

 20. Makkelijke overwinning weer. Sparta heeft de laatste 40 jaar niet zoveel punten gehaald. Het seizoen kan nog geen nachtkaars meer worden. Het is fantastisch wat spelers en staf gepresteerd hebben. Het toetje gaan we voor knokken, maar het seizoen als sowieso al geslaagd