Het is weer zondag, twee weken zijn voorbij. Wij gaan naar Het Kasteel toe op spangen ik en jij. Na de zeperd in Volendam mag Sparta zich klaarstomen voor Cambuur. De ploeg van Ultee speelt nergens meer voor en stoomt zich klaar voor de KKD. Sparta wil Utrecht van zich afslaan en het seizoen eindigen als nummer zes van de eredivisie. Dit zal Sparta doen met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Pinto is weer terug en neemt de plek van Meijers over. Auassar neemt de plek in van de geschorste Eerdhuijzen. De Guzman mag in de basis beginnen, waardoor Verschueren op de bank beland. Bij Cambuur maakt keeper Miennema, niet te verwarren met Miedema, zijn debuut.

IJsjes op een warme dag

De vriendelijke wedstrijd begon al voor het eerste fluitsignaal. De 50 Friezen die de lange tocht hebben gemaakt vanuit Leeuwarden mochten geen bier drinken in het uitvak, maar werden wel ontvangen met een verkoelend ijsje. Dit was slechts het begin van de vriendschap die deze wedstrijd is ontstaan. Er werd veel respect getoond voor de hondstrouwe aanhang die ondanks degradatie naar Rotterdam is gekomen.

Slordige openingsfase

Sparta liet zich in de openingsfase aardig wegdrukken door Cambuur. Sparta was enorm zwak in de opbouw en de Friezen mochten ver komen. De Guzman gaf binnen tien minuten een erg domme penalty weg. Uit de lucht wilde hij de bal aannemen, maar de aanname was niet goed. Nadat hij de bal weg wilde schieten, schopte hij een Fries onderuit. Penalty. Voordat de penalty genomen werd, klonk vanuit de tribunes al dat Olij in Oranje moest. Dit deed hem goed en hij keerde de strafschop katachtig. Helaas werd de bal uit de opvolgende hoekschop vanuit de rand van het zestienmetergebied ingekopt. Sparta stond al vroeg op achterstand.

Voor rust de schade gerepareerd

Sparta schrok wakker en nam het initiatief over in de wedstrijd. Het regende weliswaar geen kansen, maar elke kans leek wel direct tot doelpunt gepromoveerd te worden. Na een halfuur was het Lauritsen die de bal goed teruglegde op Saito. Hij schoot vanuit links beheerst binnen rechts onderin het doel. Acht minuten later was het Pinto die een afvallende bal goed met de binnenkant van zijn voet Miennema passeerde en Sparta op voorsprong schoot. Het was feest op de tribune en iedereen geloofde het eigenlijk wel. Zeker toen Namli een bal goed voorgaf op Kitolano, die de 3-1 vlak voor rust mocht aantekenen.

Sfeervolle tweede helft

De wedstrijd maakte niet veel meer uit. Cambuur was niet bij machte om gevaarlijk te worden, op een schot op de paal na, maar Sparta geloofde het ook wel. Namli scoorde iets na rust nog van afstand de 4-1, maar verder was het op het veld doodsaai. De sfeer was het meest om te genieten. Cambuur supporters zongen mee met de Spangenaren en Het Kasteel scandeerde dat de Friezen bier verdienden. Een geweldige dag voor de supporters. Na de 0-1 liet Olij het publiek achter het doel nog even schrikken. Hij schopte zijn bidon vol op de tribune, waardoor supporters nat werden. Deze nat geworden shirts zullen nooit meer gewassen worden.

Spartanen, het was geen spannende middag, maar wel een feestmiddag. Heerlijk weer, goede sfeer en liters bier. Dit was de eerste wedstrijd in de voorbereiding op de play-offs tegen FC Utrecht, want dat is na deze wedstrijd een zekerheid. Sparta zal het eerst in Utrecht opnemen om vervolgens in Het Kasteel af te maken. Geniet van deze middag!