Sparta won vandaag de eerste oefenpot. In Schiedam werd Excelsior ’20 met 0-6 verslagen.

Tegen Excelsior zullen we komend seizoen niet in de eredivisie voetballen. De mannen zijn gedegradeerd; dit voor als u dat gemist heeft. Maar speciaal voor de mensen die daarvan balen heeft Sparta een oplossing bedacht. Volgende week gewoon weer tegen Excelsior! Dan in Maassluis.

Op zaterdag 6 juli wordt in Maassluis om 14:30 uur afgetrapt. Komt allen! KLIK HIER om alvast online een kaartje te kopen. Woensdag spelen ‘we’ trouwens alweer tegen VV Nieuwenhoorn. De club die de wedstrijd promoot met diverse afbeeldingen van Bart Vriends in Sparta shirt. Maar dat is verleden tijd. Surf naar de site van Nieuwenhoorn als je kaarten wilt kopen voor de pot van woensdag (Nieuwenhoorn laat weten dat er alleen online verkoop is).

Maar goed, vandaag moesten ‘we’ dus spelen tegen Excelsior ’20.

Bob & Roel

Bob van der Waal en Roel Peeters hebben een seizoenkaart voor Sparta op de Denis Neville tribune. Zij speelden bij Excelsior’20 maar stoppen met voetbal op Derde Klasse niveau. Normaal gesproken hadden ze deze wedstrijd niet meer gespeeld. Maar Excelsior ’20 gunde de twee nog een afscheidswedstrijd tegen ‘hun Sparta’. Mooi!

Kitolano nog niet fit

Veel Spartanen vroegen zich af of Kitolona alweer fit was. Het antwoord daarop is helder: nee. Sparta verwacht wel dat hij in de loop van de voorbereiding weer potjes zal gaan spelen. Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar deze kanjer op het middenveld is dan wel een flinke tijd uit de roulatie geweest. De kans dat hij deze zomer voor het door Sparta gewenste bedrag verkocht gaat worden lijkt wel heel klein. Er is wel interesse, maar Sparta wenst terecht een mooi bedrag voor deze kanjer. De ITWM redactie daarom op nog een seizoen Kitolano in het prachtige rood-wit.

Verschueren en Olij waren er wel bij. Of deze heren er het hele seizoen bij zullen zijn is dan weer zeer twijfelachtig. Verschueren heeft nog maar een één jaar doorlopend contract en wil graag een stap maken. Ook Olij wil een stapje hogerop. Daarnaast zal Sparta toch af en toe wat transfergelden moeten blijven ontvangen om het huishoudboekje op orde te houden, dus ook Laros en Nijkamp sluiten geen deuren voor met de buidel rammelende clubs. Toch stonden Olij en Verschueren uiteraard wel ‘gewoon’ in de basis, net als onze spits Lauritsen, voor wie volgens het geruchtencircuit ook belangstelling is. Maar er hebben zich nog geen geïnteresseerde clubs bij Gerard Nijkamp gemeld.

Een beetje pijn

Vriends en Saito waren er niet. That’s life. Het deed toch enigszins pijn.

Mito, Van der Kust, Bakari en Rosario waren er ook niet bij. Maar zij kregen vanwege eerdere interland verplichtingen nog wat dagen extra vakantie. Zij zullen volgende week mogelijk al wat minuten maken tegen Nieuwenhoorn, maar ze komen zeker in actie komen tegen het Excelsior uit Maassluis.

Warmerdam & Rosanas

Warmerdam en Rosanas mogen weg. Helaas is er nog geen club gekomen die ze op wil halen. Dat is natuurlijk balen. Ze staan op de loonlijst, houden een plekje in de selectie bezet. Bob & Roel gaan weg bij Excelsior ’20. Misschien kunnen Warmerdam & Rosanas daarheen? De backs kwamen vandaag beiden in de tweede helft in actie. Voor Warmerdam geldt nog wel dat als hij deze voorbereiding opeens een hoog niveau aantikt, er nog wel perspectief voor hem kan komen.

Maar zeker voor Rosanas is de toekomst uitzichtloos bij onze club. Volgende week is er Bakari er weer bij. Met Bakari en Reith in de selectie moet Rosanas zich gaan afvragen of hij zelfs in oefenpotjes nog speelminuten zal krijgen. Voor Sparta heeft het in ieder geval geen nut. Laten we hopen dat we snel afscheid kunnen nemen van onze Spanjaard, dit schiet niet op.

Genieten van heerlijk weer en 6 goals

Excelsior ’20 komt uit in de derde klasse. Sparta in de eredivisie (joh). Dat kwaliteitsverschil is dus te groot. Sparta was lang niet op volle sterkte, Rijsdijk kwam met semi fantasieopstellingen op de proppen en toch was onze club oppermachtig. Voetballend kan je dan ook weinig zinnigs over zo’n oefenpot zeggen. De weerstand is simpelweg te laag. Maar toch was het weer prettig langs de kant van een amateurveld. Af en toe een oefenpotje in de voorbereiding meepikken is gewoon zeer aan te bevelen! Een mooi sportpark. De bal die rolt. Wel viel het op dat het bij Excelsior ’20 aanzienlijk minder druk was dan in het verleden bij de oefenpotjes van Sparta tegen het ook in Schiedam gelegen PPSC. Maar het mocht voor de aanwezigen de pret niet drukken. Biertje. Wat vrienden en kennissen zien. Veel vrolijke Spartanen. Het was goed toeven in Schiedam! Arno Verschueren scoorde tweemaal, Pelle Clement maakte een heerlijke goal en Mike Eerdhuijzen, Brym en Oufkir pikten een doelpunt mee.

Natuurlijk is het altijd leuk om in zo’n wat wedstrijd de nieuwe spelers te zien. Mike Klein en Boyd Reith begonnen in de basis, net als Aymane Bais, die een kans krijgt bij de A-selectie in de voorbereiding. Het was een vermakelijke eerste helft. Onze club ging met een 0-4 voorsprong de rust in.

In de aanzienlijk minder aantrekkelijke tweede helft zagen we elf nieuwe Spartanen. Maar ook hier ging de meeste interesse toch uit naar de debutanten. Met name van Mohamed Nassoh en Julian Baas wordt komend seizoen best wat verwacht. Leuk was het om te zien dat Marvin Young voor het eerste zijn opwachting maakte in het eerste elftal. De verdediger uit de eigen jeugd tekende vorige week nog zijn eerste profcontract en ook hij mag zich nu bij het begin van de voorbereiding bewijzen bij de A-selectie. Sparta kreeg wel kansen, eigenlijk hadden er ook best 4 Spartaanse goals mogen vallen in de tweede helft, maar het vizier stond niet scherp. Excelsior ’20 kon de hele wedstrijd geen potten breken – wat natuurlijk ook logisch is.

Pas een kwartier voor tijd maakte Brym via een strafschop de 0-5. Eén van de mooiste voetbalmomenten van de middag was de invalbeurt van de 18-jarige rechtsbuiten Ayoub Oufkir. Hij kwam eerder uit voor Sparta Onder 18, speelde al voor Jong Sparta. Maar ook hij krijgt aan het begin van de voorbereiding dus een kans in de A-selecteerde. Hij debuteerde in Sparta 1 en scoorde direct de 0-6. Daarmee stond ook de eindstand op de borden, mede omdat een schot van Nassoh op de paal eindigde.

Oufkir na zijn debuut en goal

Woensdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma tegen VV Nieuwenhoorn. De aftrap is om 19.30 uur. Kaarten dus online te koop. En komende zaterdag is Excelsior (Maassluis) de tegenstander in Maassluis.

Spelers die voor Sparta in de eerste helft in actie kwamen: Nick Olij, Boyd Reith, Rick Meissen, Mike Eerdhuijzen, Mike Kleijn, Jonathan de Guzmán, Camiel Neghli, Pelle Clement, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Aymane Bais

Spelers die voor Sparta in de tweede helft in actie kwamen: Youri Schoonderwaldt, Sergi Rosanas, Marvin Young, Tijs Velthuis, Django Warmerdam, Julian Baas, Hamza el Dahri (77. Ayoub Oufkir), Metinho, Charles-Andreas Brym, Mohamed Nassoh, Jorn Triep

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties