Sparta heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. RKC werd op eigen veld met 1-0 verslagen.

Er waren zo’n 4.500 tot 5.000 duizend Spartanen afgereisd naar Het Kasteel om Sparta – RKC te aanschouwen. Officieel was het nog de Familiedag, maar deze dag was grotendeels afgelast. Het was ook te merken aan de catering, het was allemaal wat beperkt. Had Sparta veel minder bezoekers verwacht? Het zou kunnen. Het aantal mensen dat we nu zagen, zagen we voorheen soms maximaal op een ‘gewone’ Familiedag. Hadden we nu een volwaardige Open Dag met zon gehad, hoeveel mensen waren er dan gekomen? Waren de 2 door Sparta geplande geopende tribunes dan wel voldoende geweest? Onze club zit nou eenmaa in de lift, het is jammer dat we dat effect niet hebben kunnen zien op een echte Open Dag. Volgend jaar mooier weer, moeten we maar denken.

Sparta-RKC ging wel gewoon door. Voor het begin van de vriendschappelijke wedstrijd werd de ploeg gepresenteerd. Het was een beetje mat. De net niet Open Dag sfeer hing er. Gewoon lekker voetballen dan maar. De Sparta Marsch klonk. Sparta won. Keurig, maar niet sprankelend. Het is de voorbereiding. Volgende week om het ‘echie’. We tekenen vooraf voor een keurige, niet sprankelende overwinning in Zwolle. Na afloop van Sparta – RKC was het voor velen even gezellig toeven met Spartaanse vrienden en wat pilseners. Alsof het toch een echte Open Dag was. De redactie van ITWM geniet er even van, heeft zin in volgende week en plukt daarom ditmaal een keertje ontzettend lui het wedstrijdverslag van de site van Rijnmond. Zie hieronder.

Kleine reünie

Sparta-RKC was een kleine reünie, omdat meerdere spelers en trainers bij de andere werkgever hebben gewerkt. Bijvoorbeeld ook Aaron Meijers, die in de tiende minuut in het zestienmetergebied een handsbal maakte op een schot van Jonathan de Guzmán. Vito van Crooij trapte namens Sparta de strafschop niet raak, omdat RKC-doelman Etienne Vaessen goed naar de rechterhoek ging en de bal pakte.

Halverwege de eerste helft dook RKC plotseling voor het Rotterdamse doel op. Denilho Cleonise schudde zijn ex-RKC’er Said Bakari van zich af, maar de buitenspeler stuitte op keeper Nick Olij. De doelman van Sparta reageerde vervolgens rapper dan de toegesnelde Michiel Kramer, waarna de Waalwijkse aanval onschadelijk was gemaakt. Daarna kwam het oefenduel wat meer tot leven. Koki Saito probeerde bij Sparta van afstand te scoren. Maar de betere kansen waren voor RKC. Bij de bezoekers stichtten David Min en Michiel Kramer gevaar. Olij maakte die kansen voor Sparta onschadelijk.

Gelukkig goaltje

Na de rust kwam Sparta beter uit de kleedkamer dan RKC Waalwijk. Zo was Arno Verschueren dichtbij een treffer en zette Saito met een fraaie actie zijn directe tegenstander te kijk. De bezoekers deden alleen met een kopbal van Cleonise iets terug.

Sparta zou uiteindelijk met enig fortuin op voorsprong komen. Een hoekschop van Van Crooij belandde bij de eerste paal. Bart Vriends kopte die bal, maar die ging uiteindelijk via Shawn Adewoye in het eigen doel (1-0).

RKC kon na dit doelpunt er weinig tegenover zetten. Sparta sluit dus met een goed gevoel de voorbereiding af. De Kasteelclub opent volgende week zaterdag de eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. RKC gaat op diezelfde dag bij sc Heerenveen op bezoek.

Sparta – RKC Waalwijk 1-0 (0-0)

10′ Bijzonderheid: Vito van Crooij mist strafschop namens Sparta
69′ 1-0 Shawn Adewoye (eigen doelpunt)

Opstelling Sparta: Olij; Bakari, Vriends (72′ Meissen), Velthuis, Warmerdam; De Guzmán (46′ Kitolano), Verschueren, Clement; V. Van Crooij (72′ Neghli), Lauritsen (70′ Brym), Saito

Abonneer
Abonneren op
209 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties