Affiche Sparta - Willem II

Heracles, Fortuna en PEC wonnen eerder dit weekend al. Daardoor was het noodzakelijk voor onze club om deze zondag te winnen van Willem II. 

Corona-blessures

Zonder o.a. Beugelsdijk en Dalmau (afwezig ivm met coronaperikelen) wist Sparta de drie punten binnen te halen!! En dat was terecht. In een wedstrijd van een matig niveau was Sparta de betere ploeg. Maar hoe ‘we’ wonnen maakt voor vandaag minder uit. Dat Sparta wist te winnen was cruciaal. Gefeliciteerd Spartanen! 

Blok Kamps-Verschueren voldoet

Met Mario Engels voor Dalmau in de basis had Sparta maar één wijziging t.o.v. de basis van vorige week, speelde Sparta wel een ander systeem. Meer 4-4-2, met Vito van Crooij links op de vleugel – apart genoeg met nummer 2. Van Crooij mocht de hele wedstrijd blijven staan, maar viel ook weer tegen. Hij vindt bij Sparta zijn draai maar niet en dat hij niet kan groeien op een vaste plek, in een vast spelsysteem lijkt Van Crooij niet ten goede te komen. Wie wel lekkerder gaat ballen is Kamps. Hij heerste op het middenveld. Samen met Verschuren is dat een goed ‘blok’. Verschueren zorgde met een schot zelfs voor het eerste gevaar van de vroege middag, maar de eerst echt grote kans was van Thy. Hij wist niet te scoren. En dat blijft bij dit Sparta toch een groot probleem. Met Thy heel het seizoen al hopeloos in vorm en Dalmau afwezig voel je op de tribune bijna dat het lastig scoren wordt. Engels had nog een slap schot, maar de ogen richtten zich bijna al meer op spelers als Namli of -bij een corner- op Vriends. Het was Namli die in de eerste helft nog een kans had, maar ook niet scoorde.

Sparta speelde niet goed in de eerste helft, het was wat gezapig. Automatismen ontbraken. Maar Sparta was wel de enige ploeg die ergens aanspraak op maakte. Willem II presteerde helemaal niets.

Lekkere goal Namli

Na de rust begon onze club iets feller aan de wedstrijd. Zonder roekeloos achterin iets weg te geven, was wel duidelijk dat de spelers wisten dat deze westrijd gewonnen moest worden. Niet alleen vanwege de punten, maar ook tegen deze tegenstander. Want Willem II profileerde zich als een matige ploeg die mee zal gaan doen om de onderste drie plekken. Net nadat Willem II via een schot van Nunnely iets van zich had laten ‘horen’ was het Namli die in de 59e minuut met een lekkere goal de score opende!

Winst is fijn, vrijdag opnieuw cruciaal

Het Kasteel mocht voor 1/3e gevuld zijn en de 3.500 toeschouwers vierden het doelpunt vooral met ongelooflijk veel opluchting. Sparta koesterde de voorsprong. Onze club kreeg nog 2 kansen op 2-0. Willem II kwam in het laatste half uur af en toe met wat speldenprikjes op de proppen, maar was slechts één keer echt dicht bij de gelijkmaker. De Brabo’s bleken niet bij machte een serieuze vuist te maken. Het was al met al lekker om weer op Het Kasteel te zijn, zo vond uw verslaggever van dienst. Maar vooral was het lekker om Sparta weer eens te zien winnen! Had Sparta vandaag verloren, dan was degradatie wel zeer dichtbij gekomen. 

Nu ziet de rood-witte wereld er toch iets hoopvoller uit. Met 2 punten achterstand op Fortuna, 4 punten op Willem II en 5 punten op Go Ahead en RKC is er nog niets verloren. 

Het moet zeker nog beter. Maar vooral moeten er meer van dit soort potten tegen concurrenten gewonnen gaan worden. Te beginnen vrijdag in Sittard. Opnieuw een cruciale pot inde strijd tegen degradatie.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Adil Auassar, Riza Durmisi, Dirk Abels, Arno Verschueren, Joeri de Kamps (77. Sven Mijnans), Vito van Crooij, Younes Namli (85. Giannis Masouras), Lennart Thy (87. Michaël Heylen), Mario Engels

Abonneer
Abonneren op
299 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties