Nog meer dan een week te gaan voor de eerstvolgende thuiswedstrijd en de wedstrijd tegen VVV is voor de publiekstribunes alweer uitverkocht*. Ondanks alle matige prestaties en de stand op de ranglijst blijft Sparta uitermate populair in Rotterdam!

Waar de populariteit van onze club aan te danken is zou een mooi onderwerp kunnen zijn voor een serieus onderzoek. Is het de komst van meer kapitaalkrachtige mensen in de binnenstad van Rotterdam die niet vereenzelvigd willen worden met de club van de linker Maasoever. Is het omdat we een club zijn waar het voetbal weliswaar regelmatig niet het aanzien waard is, maar de sfeer gemoedelijk en familiair is? Wordt Sparta zo perfect “Op zijn Spartaans” door de PR afdeling uitgedragen? Zijn het de journalisten zoals de journalisten Hugo Borst en Anton Slotboom die Sparta altijd onder de aandacht van het publiek weten te brengen. Is het mogelijk cultheld en nachtburgemeester Jules Deelder die allerlei excentriekelingen naar Sparta weet te lokken of is het iets magisch?

Feit is dat bij veel andere clubs de toeschouwersaantallen drastisch teruglopen. Zelfs als men, zoals bij ADO dat het geval is, behoorlijk weet te presteren. Waarom heeft juist onze club extra capaciteit nodig als we in de eredivisie blijven en is het stadion qua grootte perfect om een niveau lager te spelen? Een leuk onderwerp om eens discussie met elkaar te voeren. Reageer vooral en geef aan waarom je denkt waarom Sparta elke thuiswedstrijd uitverkocht is en dit niet op basis van de prestaties is. We horen je graag!


*Er zijn nog wel een klein aantal kaarten voor de sponsorruimte in de Kasteelloge te koop

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties