Op een supergezellig Duivenpad in Hillegersberg heeft Sparta het nationale elftal van Suriname met 5-2 verslagen. Sparta speelde de gehele wedstrijd niet in de allersterkste opstelling, maar was toch een stuk sterker dan de Natiosuriname.

Vooraf was het dringen geblazen. Op deze drukte was niet gerekend. Surinamers uit het hele land waren namelijk afgekomen om hun helden eens aan het werk te zien. Het leverde lange rijen op. De laatste toeschouwers waren pas 5 minuten voor het einde van de eerste helft binnen.

De sfeer was echter zeer ontspannen en de aanwezige Surinaaamse fans konden de vertoningen van het elftal, ondanks het gebrek aan echte klasse, zeer waarderen gezien het enthousiasme van hen.

Sparta was echter de bovenliggende partij die het meest dreigend was en dit kwam al snel in twee doelpunten van Spierings en Fonseca tot uitdrukking. Toch kwam Suriname na wat klungelig verdedigen en een van richting veranderd schot op 2-1. Dat was tevens de stand waarbij Sparta ging rusten.

Wie spelers als Veldwijk, Wuijtens, Kortsmit en Verhaar had willen zien kwam bedrogen uit. Deze spelers kwamen niet in actie in de tweede helft, daar Henk Fräser deze naar verwachting zaterdag tegen Cambuur vol in actie wil gaan zien.

Toch wist Sparta zonder deze spelers in de tweede helt snel uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Het derde Sparta doelpunt kwam op naam van een Surinaamse verdediger die de bal op aangeven van de sterk spelende Duplan netjes in eigen goal wist te koppen. De 4-1 kwam weer na een assist van Duplan waaruit Dervisoglu kon scoren. Deze jonge aanvaller heeft zeker het talent dat een grote voetballer moet hebben, maar liep zich in het Hillegersbergse nogal eens vast in en rond de zestien. Fonseca was voor een tweede keer trefzeker bij te nemen van een vrije trap.

Suriname deed nog iets terug door een penalty te verzilveren die wel heel makkelijk door de arbiter werd gegeven.

Het laatste kwartier kwam Sparta overigens nog een paar keer goed weg en wankelde de verdediging even. Met name in de omschakeling kan het Sparta dat vanavond speelde nog wel iets leren van deze oefenwedstrijd.

Begin opstelling Sparta: Coremans, Veenhoven, Saksela, Auassar, Martis, Soares Fonseca, Spierings, Brute, Dervisoglu, Boukhari en Duplan

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties