Sparta heeft in de oefenwedstrijd tegen NAC een keurig resultaat neer gezet. Sparta won met 3-1 dankzij treffers van Ache, Veldwijk en Saksela. Een overwinning die de Spartaanse burger moed geeft. Eerder op de dag hadden de Spartasupporters het goede voorbeeld gegeven. Zij wonnen de strijd om de Andro Knel Bokaal met 1-0 van hun Bredase collega’s.

Bij de profs maakte Ragnar Ache al snel in de wedstrijd de 0-1 (mooie goal, zie ook de samenvatting hieronder). Sparta speelde met name in de eerste helft behoorlijk goed. Na rust maakte Lars Veldwijk de 0-2, die -zoals dat dan heet- al een tijdje in de lucht hing. Mitchell te Vrede scoorde nog wel de 1-2, maar Janne Saksela zette in de slotfase de 1-3 eindstand op de borden en dat was meer dan verdiend.

Spelers die in actie kwamen

Basisopstelling Sparta tegen NAC: Coremans, Veenhoven, Vriends, Wuytens, Drenthe, Auassar, Dougall, Harroui, Rayhi, Ache, Veldwijk

Na rust kwam Sparta met dezelfde 11 het veld op. Vlak na rust moest Ache geblesseerd het veld verlaten voor Dervisoglu. Een kwartier na rust werd er echt flink door gewisseld: Martis, Saksela, Holst, Duplan en Alhaft kwamen in de ploeg. Veenhoven, Veldwijk, Auassar, Rayhi en Drenthe verlieten het veld. Een kwartier later verlieten ook Harroui en en Wuytens het veld, Duarte en Spierings kwamen er nog in. Duarte kreeg bewust maar weinig speelminuten, de aanvallende middenvelder was eerder deze week ziek. Ook Verhaar kreeg nog wat speeltijd.