Eerder deze dag speelde Sparta tegen Beerschot. Het was een besloten oefenpot. De ITWM redactie had dan ook een dag vrij af. Even niet als supporter een oefenpot bezoeken. Maar genotvol het leven nemen zoals het komt, zonder de rollende bal. ‘Genieten van het leven is een kunst’ is in bepaalde filosofische stromingen een stelling die breed besproken wordt. De ITWM redactie besprak niets. We genoten van het leven. Kunst. Tel daarbij op dat Sparta de mooiste club van de wereld is en de wereld was even prachtig. Een enkel redactielid was op vakantie. Een ander dronk bier op de Nieuwe Binnenweg. En weer een ander werd stoned op het Reggae Festival Rotterdam. Uiteraard allen genotvol en trots om Spartaan te zijn. Helaas verloor onze club van Beerschot, maar ach, je kan niet alles hebben. Als Spartaan weten we wat verliezen is. Maar we houden hoop. Het zou weleens een mooi seizoen kunnen worden. Beerschot is slechts een negatieve rimpeling in de mooie dag. Het was leuk geweest om Sanusi in actie te zien. Goede herinneringen aan die gozer. Maar helaas, de wedstrijd was besloten. Dante Rigo kwam ook voor Beerschot in actie. De Guzman debuteerde in het heilige rood-wit. De kroon op zijn loopbaan. Al mag er best een Spartaanse bekerwinst op zijn palmares bijkomen.

Wat kunnen we zeggen van deze besloten oefenpot? Niet veel. Maar om de bezoekers van ITWM een evenwichtig beeld te geven pletteren we hier voldaan van vakanties, een biertje en gedachten aan DJ Chuckie op Reggae Rotterdam de verslagen zowel vanuit het perspectief van Beerschot, als ook van die Rotterdamse zijde.

Geplukt van www.beerschot.be

Potig, zo omschrijven we de overwinning tegen Sparta misschien het beste. In een wedstrijd met veel middenveldspel hadden onze Mannekes het niet makkelijk tegen de ploeg uit de Eredivisie. De vele duels gaven ook de scheidsrechter het nodige werk. Uiteindelijk was het Ramiro Vaca die het verschil maakte.

Over de eerste helft valt niet veel te vertellen. Beide doelmannen werden uiteindelijk één keer aan het werk gezet. Eerst was het Andi Koshi die de reflexen testte van Coremans. Het balletje, dat zo’n half metertje onder de kruising gemikt was, werd knap uit doel gezweefd door de goalie van Sparta. Aan de andere kant kwam Mike Vanhamel goed tussen bij een schot op een afvallende bal.

Gaandeweg werd het spel een pak potiger. Rond minuut twintig werd Blessing Eleke brutaal aangetrapt. Hij moest naar de kant en werd vervangen door Dante Rigo. Daarna kreeg ook Koshi nog een stevige trap. Naarmate de stevigheid van het duel steeg, verminderde het aantal kansen.

In de tweede helft begon Beerschot een pak dominanter. Het eiste steeds meer de bal op. De eerste kans tussen de palen was dan wel nog voor Sparta, met een goede tussenkomst van Vanhamel, daarna was het zo goed als eenrichtingsverkeer in het voordeel van onze Beren.

Na enkele niet gekadreerde pogingen van Vaca en Rigo was het uiteindelijk de Boliviaan die de score opende. Okyere ging goed hoog druk zetten, veroverde de bal en bediende Vaca in de zestien. Die twijfelde niet en trapte hard binnen in de korte hoek: 1-0 voor onze Beren.

Het Spartaans slotoffensief bracht niets meer op voor de bezoekers. Konstantopoulos moest nog even aan de noodrem gaan hangen vijf minuten voor tijd maar tackelde de bal zuiver weg. Onze Beren kwamen niet meer echt in de problemen en winnen de derde oefenwedstrijd op rij.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Weymans, Van den Bergh, Matthys, Konstantopoulos, Quirynen, Koshi, Rigo, Sanusi, Vaca, Eleke, Okyere, La Morte, Meisl en Nzita.

Geplukt van www.sparta-rotterdam.nl

Met nog twee weken tot de competitiestart speelde Sparta vanmiddag haar enige besloten oefenwedstrijd van de voorbereiding. De tegenstander was Beerschot V.A., dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Jupiler Pro League in België. Beerschot is momenteel op trainingskamp in Garderen, waar de ontmoeting tussen de twee ploegen plaats vond.

Op het zonnige Sportpark De Westeneng was het Sparta dat de eerste mogelijkheid kreeg. Na een mooie aanval kwam de bal bij Jason Lokilo, die zijn schot gekraakt zag worden. Het was lange tijd het enige hoogtepunt van de wedstrijd, want beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen. Koki Saito was nog wel dicht bij de 0-1, maar de voorzet van Charles-Andreas Brym was net te scherp.

Na een halfuur kwam Saito opnieuw in kansrijke positie. Nadat Lokilo de bal mee had gegeven aan Dirk Abels, leverde de rechtsback een perfecte voorzet op de Japanner. Saito zag zijn kopbal echter gekeerd worden door doelman Mike Vanhamel, waarna Arno Verschueren net te laat was om de rebound binnen te tikken. Twee minuten later liet Beerschot zich voor het eerst zien. Een afstandsschot van Ramiro Vaca ging rakelings naast. In de slotfase van de eerste helft kregen de Belgen de grootste kans van de wedstrijd. Een schot van Andi Koshi leek op weg naar de kruising, ware het niet dat Tim Coremans op fraaie wijze redden.

Zo bracht de doelman Sparta zonder kleerscheuren de rust in. Na de thee keerde Sparta met vijf nieuwe namen terug in het veld. Jeremy van Mullem bleef wel staan en zette Vanhamel met een afstandsschot vlak na de aftrap aan het werk. Dat was lange tijd de enige kans in de tweede helft, waarin Sparta in de openingsfase wel de controle had over Beerschot.

Met nog een halfuur te gaan werd Beerschot echter sterker en drong het Sparta vaker naar achteren. Steijn probeerde de controle terug te nemen over de wedstrijd en bracht met Younes Namli, Mario Engels en Vito van Crooij een hele nieuwe voorhoede. Zij kregen al snel een kans. Nadat Namli de bal mee gaf aan Engels, leek de Duitser Van Crooij in stelling te brengen. De buitenspeler kon echter net niet tot een schot komen, door een goede ingreep van Beerschot.

Het laatste kwartier van de wedstrijd begon met een grote kans voor Oud-Spartaan Dante Rigo. De middenvelder kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar schoot naast. Luttele minuten later deed Namli dat aan de andere kant ook. Tien minuten voor tijd kwam Beerschot op voorsprong. Abraham Okyere legde de bal bij de achterlijn terug op Veca, die van dichtbij voor de 1-0 zorgde.

Vervolgens joeg Sparta in de slotfase op de gelijkmaker en kreeg het in de blessuretijd nog een grote kans daarop. Uit een vrije trap van Van Crooij zag Omar Rekik zijn kopbal echter gepareerd worden door Vanhamel.

Het bleef bij 1-0, waardoor Sparta haar eerste nederlaag in de voorbereiding lijdt. Volgende week spelen de Kasteelheren haar laatste oefenwedstrijden voor de start van de competitie. Dinsdag is V.O.C. de tegenstander en zaterdag wordt op het eigen Kasteel gespeeld tegen FC Emmen.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Tim Coremans, Dirk Abels (46. Dylan van Wageningen, 84. Augustin Drakpe), Bart Vriends (46. Omar Rekik), Mike Eerdhuijzen (46. Adil Auassar), Aaron Meijers, Jeremy van Mullem, Jason Lokilo (65. Younes Namli), Arno Verschueren (46. Mica Pinto), Charles-Andreas Brym (65. Mario Engels), Jonáthan de Guzman (46. Sven Mijnans), Koki Saito (65. Vito van Crooij)

Abonneer
Abonneren op
47 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties