In de interland periode is het altijd er verrassing tegen wie onze club zal aantreden om het traditionele oefenduel tegen te spelen.

Dit keer toog Sparta naar de Galgenwaard waar het eerder dit seizoen 0-4 onderuit ging.

Omdat de redactie op donderdagmiddagen doorgaans aan het ‘werk’ is, waren we niet in staat om een adequaat verslag te maken.

We doen het dus even met Ctrl-C en Ctrl-V, hupsakee, van de officiële site plukken. Met dank aan het hoofd communicatie:-)l

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag in een oefenduel verloren van FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard werd het 3-2 voor de thuisploeg. De Spartaanse goals werden gemaakt door Engels en Abels

Vanwege de interlandperiode ontbraken er een aantal spelers. Zo ontbraken Maduka Okoye, Mohammed Osman, Mica Pinto, Laurent Jans, Kenzo Goudmijn en Emanuel Emegha, die allen met hun land op pad zijn.

De wedstrijd begint gelijk met een kans voor Sparta. Na drie minuten probeert Abels het. De stand blijft nog op 0-0, maar dat is niet voor lang. Na zes minuten wordt er een overtreding gemaakt op Mario Engels in de zestien. Engels neemt de penalty en scoort. Het staat 0-1. Smeets probeert het in korte tijd twee keer. De eerste wordt gevangen en de tweede gaat net over.

Het eerste kwartier is voorbij de stand is 0-1 de wedstrijd verloopt soepel en beide ploegen hebben gelijke kansen. Kort daarna scoort Mahi in de 26e minuut. Na een half uurtje staat het 1-1. Utrecht is wat meer aan de bal, maar Sparta heeft zeker ook een aantal pogingen. Zo is er een goede voorzet op van Crooij die daar net niet bij kan.

Na rust wisselt Sparta op vier plaatsen. Zo neemt Coremans de plek van Van Leer over, Drakpe in de plaats van Heylen, Vianello vervangt Van Mullem en Doesburg op de plek van Tahiri. Sparta probeert het drie keer, maar het lukt niet om te scoren. Sparta komt stormachtig uit de kleedkamer en is al in de eerste minuut drie keer gevaarlijk. Een aantal minuten later lukt het wel om de voorsprong te pakken. In de 49e minuut neemt Smeets een vrijetrap, die door Abels wordt binnengekopt. De stand is 1-2 Sparta staat voor, maar drie minuten later scoort Dalmau voor Utrecht.

Na een uur heeft Doesburg een goede loopactie in huis en schiet tussen de palen, maar de keeper van Utrecht vangt. Dirk Abels, Vito van Crooij en Bryan Smeets wisselen na een uurtje spelen. Brouwer, Afaker en Overman vallen in. Ook Massouras en Dilrosun wisselen na zeventig minuten met elkaar. Mario Engels sprint naar het doel. Niemand kan mee dus hij probeert het alleen. Hij schiet de bal en via een tegenspeler komt de bal in de handen van de keeper. Nog een kwartier te spelen. De stand in Utrecht is 2-2 en beide ploegen hebben goede kansen. In de 82e minuut komt FC Utrecht op 3-2, wat ook de eindstand bleek te zijn.