Fraser wilde graag het reguliere seizoen goed afsluiten, zodat we de nacompetitie play-offs in zouden gaan met een goed gevoel. Missie mislukt. Een nederlaag tegen Jong PSV, werd opgevolgd door een gelijkspel tegen Jong Ajax en vandaag een 3-2 nederlaag tegen Jong AZ.

Niet best natuurlijk, al was het niet zo dat Sparta op het Afas trainingscomplex in Wijdewormer 90 minuten lang werd gespeeld, maar onze club speelde met name in de eerste wedstrijd zeer ongemotiveerd. Fraser is weleens kritisch op de jonge jongens, maar het was ook pijnlijk om ervaren jongens als Breinburg en Drenthe passieloos op het veld te zien draven. De 125 trouwe Spartanen die op een troosteloos uitvak op het trainingscomplex stonden zagen het met lede ogen aan. Gezegd moet worden dat Veldwijk wel het goede voorbeeld gaf. Leuk was verder het debuut in de basis van Fonseca en de invalbeurt van Bouwense.

De tweede helft was wel iets beter van Spartaanse zijde. Jong AZ maakte ook geen grootse indruk, daardoor was de wedstrijd redelijk in evenwicht, met diverse kansen aan weerszijden. Een gelijkspel was de beste weergave van de wedstrijd was geweest, maar Jong AZ trok uiteindelijk aan het langste eind.

Sparta speelde met 7 spelers in de basis, die straks niet in de basis worden verwacht in de tweede ronde van de play-offs. Een beetje een Sparta 2 dus. Dit aangepaste Sparta kwam in de 9e minuut op achterstand. Veldwijk maakt niet veel later de 1-1. Onze club kwam in de 23e minuut alweer op achterstand en de 2-1 ruststand was terecht, omdat Sparta in de eerste helft echt beroerd speelde.

De tweede helft was, zoals al aangegeven, wat beter. Vlak na rust scoorde opnieuw Veldwijk de 2-2. Lekker dat onze topscoorder op scherp staat, al had hij nog wel meer kansen – Veldwijk schoot ook nog een keer op de paal. Veldwijk oogde met name in de tweede helft best gretig en op zoek naar goals. Zorgelijker was het dat er geen andere spelers waren die echt gevaarlijk werden. We missen dan toch Rayhi, Laros Duarte en bijvoorbeeld Dervisoglu die dreiging richting het doel hebben.

Voldoende waren de twee goals van onze aanvoerder niet. 20 minuten voor tijd scoorde Jong AZ de beslissende 3-2. Daarmee is het reguliere seizoen teleurstellend tot een einde gekomen. Het is te hopen dat de ploeg van Henk Fraser in de play-offs wel fit, scherp en in vorm voor de dag zal komen.