Als contractverlengingen een voorbode zijn van een goed seizoen eindigen we in het linkerrijtje Spartanen! (Toegegeven, we hebben nog nooit vernomen dat contractverlengingen en een goed seizoen een relatie met elkaar hebben, maar ach, laten we nu niet gaan lopen te mugge(n?)ziften).

In navolging van Maduka Okoye en Emanuel Emegha heeft onze club namelijk ook het contract met Sven Mijnans opengebroken en verlengd. Het contract van Sven Mijnans liep oorspronkelijk tot de zomer van 2022. Mijnans tekende vandaag een nieuw contract voor drie seizoenen tot medio 2024. En dat is gewoon goed nieuws, want Mijnans maakte het afgelopen jaar een prima seizoen door. Er is alle reden om te verwachten dat zich verder zal ontwikkelen en onze club nog wat voetbalplezier en transferknaken zal gaan opleveren.

Mijnans kwam in de zomer van 2018 op 18-jarige leeftijd. In zijn eerste seizoen voor Sparta kwam hij uit in de Eredivisie voor A-junioren en voor Jong Sparta in de Tweede Divisie. Na nog een seizoen bij Jong Sparta (24 wedstrijden in het seizoen 2019/2020) volgde afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie om er vervolgens 31 wedstrijden van te maken.

Henk van Stee baalt nooit van een contractverlenging en dat is ook wel logisch, want waarom zou hij anders een contract verlengen? Ook nu lezen we dus weer positieve woorden van onze technische man voor de lange termijn: “Sven heeft zich goed ontwikkeld. Eigenlijk doorloopt hij het voetbalpad volgens het boekje en nu is het belangrijk dat de volgende stappen worden gezet. Werken aan een onomstreden basisplaats en van daaruit van grote waarde zijn voor het team. Als we dat samen bereiken kan hij van daaruit weer werken aan zijn volgende doelen.”

Abonneer
Abonneren op
80 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties