Gisteren speelde Sparta in het diepste geheim een oefenwedstrijd tegen Willem II. Tot op het moment van het publiceren (13-11-2020 09:22) van dit artikel heeft Sparta haar supporters en sponsors nog steeds niet geïnformeerd over hoe deze wedstrijd is verlopen. Gisteren meldden we jullie al dat Sparta de wedstrijd met 1-0 wist te winnen, maar hoe er gespeeld werd, wie er allemaal speelden, hoe het verloop van de wedstrijd was en al dat soort zaken die je als betrokken Spartaan bezig houden: Geen woord!

Niet alleen Sparta hult zich in stilzwijgen. Ook Willem II doet dat. Ook op de website van die club wordt geen aandacht gegeven aan de gespeelde oefenwedstrijd.

Sparta dient te beseffen dat het de supporters, juist in deze corona-tijden waar het bezoeken van wedstrijden niet mogelijk is, optimaal zou moeten informeren. Deze informatievoorziening zou vanzelfsprekend moeten zijn omdat supporters en sponsors veel geld aan de club hebben betaald zonder er daar iets voor terug te krijgen. Daargelaten de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax.

Een simpel verslag is toch niet al teveel gevraagd? Laten we hopen dat er vandaag alsnog wat info los zal komen… Tot die tijd kunnen we het doen met een verslag van het Brabants Dagblad

Update: Het moest van de KNVB

Zoals ook te lezen in de comments hieronder (dank, Peter van der Zwan) heeft Sparta aan de supportersvereniging een verklaring gemaild over de mediastilte rond de oefenwedstrijd tegen Willem II. Hieronder staat de hele verklaring, maar volgens de KNVB is er een verhoogd risico op coronabesmettingen als profclubs achteraf over oefenwedstrijden berichten. Voorzichtigheid valt te begrijpen, maar je kunt overdrijven.

De KNVB heeft bij het ministerie veel moeite gedaan om oefenwedstrijden, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk te maken voor het betaald voetbal. Het spelen van oefenwedstrijden is sinds deze week mogelijk, maar de clubs dienen wel een aantal restricties in acht te nemen. Zo mag er alleen op vooraf goedgekeurde locaties gespeeld worden, moeten alle spelers, stafleden en arbitrage vooraf negatief getest zijn op het coronavirus en moet Protocol C (oefenwedstrijden, onderdeel van het KNVB Protocol Veilige Opstart Betaald Voetbal) gevolgd worden. Daarnaast moeten de reisafstanden tot een minimum worden beperkt, moet de gemeente toestemming geven voor het spelen van de wedstrijd, het mogen geen buitenlandse tegenstanders zijn en mag er vooraf, tijdens én na afloop geen communicatie over de oefenwedstrijden worden gevoerd. Dat zijn de belangrijkste afspraken die de KNVB met het ministerie heeft afgesproken.

Met name het laatste punt, de communicatie over de wedstrijd wringt bij de club(s), maar in het belang van de afspraken die het betaald voetbal heeft gemaakt volgen wij, net als Willem II deze richtlijn. Als moverende redenen moet men denken aan het beperken van reizen en de discussie die in Nederland speelt omtrent de uitzonderingspositie van het Betaald Voetbal in relatie tot andere evenementen.

Abonneer
Abonneren op
59 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties