In de halve finales van de play-offs zal onze club verrassend genoeg uitkomen tegen FC Dordrecht. Dordrecht verloor in de kwartfinale thuis met 1-4 van Cambuur en leek kansloos. Deze zaterdagavond wonnen de Dordtenaren spectaculair met 4-1 in Leeuwarden. Na penalty’s won Dordrecht.

Cambuur won dus in Dordt met 1-4. Cambuur stond bij rust in Leeuwarden met 1-0 voor. Niets aan de hand voor Cambuur zou je denken, maar toen ging Cambuur er veel te makkelijk over denken. Een waarschuwing voor Sparta! In Leeuwarden maakte Dordt in de 2e helft binnen 25 minuten 4 (!) goals. Ex-Spartaan Mahmudov scoorde tweemaal. Ex-Spartaan Breedijk speelde centraal achterin bij Dordrecht en was de beste verdediger op het veld. In de verlenging werd niet gescoord. Cambuur mistte alleen de eerste strafschop. Dordrecht schoot uiteindelijk allevijf de penalty’s zeer koelbloedig in.

Donderdag 10 mei is het Dordrecht – Sparta. Zondag 13 mei staat Sparta – Dordrecht op het programma. De winnaar van dit tweeluik zal strijden tegen NEC of Emmen om een plek in de eredivisie.