Het is natuurlijk niet een officiële competitie of iets dergelijks, maar het is wel leuk om te weten dat je club in uitwedstrijden ondersteunt wordt door een grote schare trouwe fans. Als het gaat om vakbezetting scoorde Sparta een 3e plaats, als het gaat om aantallen fans die de Kasteelclub mee naar uitwedstrijden neemt werden we 4e. Niet slecht, maar ook niet bijzonder goed. We hadden natuurlijk gewoon 1e moeten worden!

Sparta speelde gemiddeld voor halfvolle uitvakken. Gemiddeld genomen was de bezetting 52,5%. Dat betekende dat er gemiddeld 226 supporters mee gingen naar uitwedstrijden dit seizoen.

Boven ons, niet verrassend, werd FC Twente in alle opzichten eerste in deze klassementen: Gemiddeld 485 toeschouwers en een bezettingsgraad van 90,9%. Ook boven ons eindigde, en dat is opmerkelijk te noemen: FC Den Bosch: Bijna 100 supporters per wedstrijd meer mee dan Sparta en een bezettingsgraad van 70%.

Sparta, in het begin nog strijdend voor het kampioenschap, heeft de uit-aanhang gedurende het seizoen zien slinken naarmate duidelijker werd dat een kampioenschap er niet meer in zat. Toch is het mooi te zien dat er nog steeds zo’n 2 a 3% van onze aanhang mee reist naar uitwedstrijden om daar de ploeg een warm hart onder de riem te steken. Het zo mooi zijn als dit percentage met een procent of 3 opgevoerd kan worden en we volgend jaar op dezelfde plaats, maar dan in de eredivisie, eindigen.

Het is nog niet bekend wanneer de kaartverkoop voor Top Oss start, maar wees er als de kippen bij als je de kans gaat krijgen. Het Osse uitvak zal nl, naar verwachting een bezettingsgraad van 100% gaan opleveren!

Bron: Awaydays NL

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties