Het was de dag dat Jules Deelder exact een jaar geleden overleed. Menig Rotterdammer zal er even bij stil hebben gestaan. Wellicht hadden we er als Spartanen massaal op Het Kasteel bij stil gestaan, als we naar het stadion hadden gemogen. Maar helaas, ook de voetbalsupporter wacht tot vaccinaties hun werk gaan doen. En dus zaten velen weer aan de buis gekluisterd, te kijken naar het toekomstige ESPN. Dat valt lang niet altijd mee. Het lege stadion, met het tenenkrommende nepgeluid van supporters op de achtergrond, dat nooit echt past bij wat er op het veld gebeurd. Maar soms vergoed de wedstrijd veel. Dat was tegen Willem II al zo en tegen Groningen kon de Fox kijker opnieuw genieten van een aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Helaas was het Sparta dat uiteindelijk aan het kortste eind trok. Zonde, wat de ploeg van Henk Fraser had meer verdiend.

Sparta start goed, Groningen scoort

In het eerste kwartier was Sparta de betere ploeg op het veld, maar verder dan wat corners en speldenprikjes die geen gevaar opleverden kwam onze club niet. In de 14e minuut was de eerste echte kans van de wedstrijd voor FC Groningen. Eén van Noorderlingen wist een gevaarlijke kopbal richting het Spartaanse doel te produceren, maar Okoye redde uitstekend. Uit de corner die daarop volgde maakte Groningen de 0-1. Okoye zag er wat lullig uit doordat hij de bal niet onder controle kon krijgen, maar het was ook gewoon een uitstekende kopbal op de voeten van de keeper. Moeilijk te verwerken. Een kopbal ui het boekje. De tweede gevaarlijke kopbal al binnen een minuut; Groningen bleek sterker in de lucht, iets wat Sparta toch niet zo heel vaak overkomt. Na de wat lullige verwerking van Okoye kwam de bal voor de voeten van Dammers die de eerste goal van de wedstrijd maakte.­­

Veerkracht

Groningen zette door, kreeg nog twee grote kansen en even dreigde het een kansloze wedstrijd voor onze club te worden, maar na een klein half uur herpakte Sparta zich uitstekend. Onze club werd gelijkwaardig aan Groningen en was soms de betere ploeg op het veld. Niet slecht tegen de nummer 5 van dit moment. En Sparta werd ook gevaarlijk. Na een prachtige aanval op links via Pinto en Thy maakte Duarte een lekkere goal. Op randje buitenspel werd het doelpunt helaas -vanwege buitenspel- afgekeurd. Maar onze club zette door. Wederom was het Pinto, die zich dit seizoen uitstekend ontwikkeld heeft, die de juiste drive toonde. Vanuit het midden gaf hij de bal op de opgekomen Abels, die in één keer de voorzet op Thy gaf. De spits schoot de bal uitstekend in. 1-1, na weer een lekkere snelle aanval.

Groningen zeer effectief

De wedstrijd bleef gelijk op gaan en was bij vlagen echt aantrekkelijk om naar te kijken. De neutrale toeschouwer zal dan ook best genoten hebben van de tweede goal van Groningen in de 53e minuut. Ook dit was een snelle aanval, die goed werd afgerond door Strand Larsen. Een speler die het irritant juichen in de camera tot kunst heeft verheven. Als Fox kijker heb je het er maar mee te doen dat zo’n gozer naar de camera komt en een huilend gebaar maakt. Triest ventje, maar wel een aardige speler, die in de 74e minuut ook nog eens de 1-3 op de borden bracht. Kijkend naar het spelbeeld was dat niet terecht, want Sparta was eigenlijk de betere ploeg op het veld, maar wist weinig te creëren. Na de 1-2 viel er nog wel een doelpunt van Smeets te noteren, die (terecht) werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar verder kwam onze club niet echt voor de goal. Zoekend naar de 2-2, die niet vinden en dan met een messcherpe counter de 1-3 om de oren krijgen. Balen.

Padt voorkomt wereldgoal Vriends; Sparta met lege handen

Fraser had ook ingezien dat Sparta te weinig voorin tot gevaar kon komen en had aanvallend gewisseld. Onder andere Kharchouch en Engels waren in ploeg gekomen. En Sparta bleek nog niet afgeschreven. De mannen van Fraser toonden opnieuw veerkracht. Na een prima aanval schoot de eveneens ingevallen Burger snoeihard de 2-3 binnen in de 80e minuut. Onze club wist er nog een slotoffensief uit te persen. De (ook al ingevallen) Beugelsdijk schoot na een vrije trap op doel, maar Padt redde. En in blessuretijd had Vriends uit een vrije trap, zwevend in de lucht een hakbal achter zijn standbeen. Het was een hoogstandje. Bewust perfect gemikt richting de verre hoek van het doel. Als Ronaldo zoiets zou doen, en de bal zou erin vliegen, dan zou zo’n bal gaan meedingen om goal van het jaar. Maar het was Bart Vriends, dus hoor je er vrijwel niemand over. En ook niet onbelangrijk. De bal vloog er niet in. Dit laatste kwam door Sergio Padt, die met een werkelijke geweldige reflex de bal naast tikte en zo de drie punten voor Groningen binnensleepte. Onze club bleef dus met lege handen staan, terwijl Sparta minimaal een punt verdiend had.

Op naar de laatste wedstrijd van het bijzondere jaar 2020

Onze club mist hierdoor de kans om enigszins aan te sluiten bij de top 8. Dat is jammer, hoewel de top 8 aanvallen nou niet echt realistisch klinkt. Maar ok, als het wel kan, waarom dan niet doen? Het zou mooi zijn als het eens zou lukken. Voor nu zal Sparta naar onderen moeten blijven kijken. Maar wie Sparta tegen Willem II en Groningen aan het werk zag, kan zich toch maar moeilijk voorstellen dat onze club echt in degradatieproblemen gaat komen. Er was strijd, bij vlagen goed voetbal en enkele prachtige aanvallen. Dinsdag staat de laatste wedstrijd van het bijzondere jaar 2020 op het programma. Geen makkelijke wedstrijd. Uit, tegen FC Twente, dat een goed seizoen draait en in vorm is. Maar dit Sparta heeft ook daar zeker een kans op een aardig resultaat.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Okoye, Abels, Vriends, Heylen (76. Beugelsdijk), Pinto (76. Meijers), Mijnans (67. Kharchouch), Harroui, Auassar, Smeets (67. Engels), Deroy Duarte (76. Burger), Thy

4.2 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
92 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer dat een paar sterkhouders niet thuis gaven tegen Groningen. Met name Harroui had zijn dag niet. Maar ook Mijnans, Abels en Smeets vond ik toch minder spelen dan de weken ervoor. Het is maar gelukkig dat Sparta de punten binnen harkt tegen de clubs uit het rechter rijtje (op PEC en Heracles na – VVV en Fortuna hebben wij nog niet gehad) want de clubs uit het linker rijtje zijn toch allemaal een maatje te groot. Knap dat we dan nog een puntje hebben gehaald tegen AZ en Feyenoord. Ben wel blij met een spits als Thy; deze heeft mij tot nu toe aangenaam verrast.
Het zal niet meevallen om morgen tegen Twente een resultaat te behalen. Eerlijk is eerlijk, die hebben een heel goed elftal met een dodelijk gevaarlijke voorhoede.

Umer Shahid
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Ik denk idd dat je met een puntje vanavond al heel blij mag zijn. Maar vergeet niet dat RKC daar gewoon heeft gewonnen.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Laten wij dan maar op de counter spelen morgen. Dan maken we nog kansje…

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Op de counter bij onze trainert is een 5 – 4 -1 opstelling, laten we dat maar niet doen en ons vertrouwde systeem (4 – 3 – 2 – 1) blijven spelen waarmee heel aardig voetbal spelen.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Countervoetbal heeft toch niets met de opstelling te maken ? Als de 2 backs iets hoger staan heb je 3-4-3. Het gaat erom dat je niet alles op de aanval gooit, zodat je niet net als tegen Groningen tegen een counter aanloopt. Balverlies voorin en binnen 10 seconden over 3 schijven lag tie in het netje…

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ed Mahn
1 maand geleden

Juist. Twente is evenals Groningen levensgevaarlijk op de counter. Het lijkt me onmogelijk om daar ver vooruit te verdedigen zonder dat je in het mes loopt.

D
Melkchocolade
Spartaantje
1 maand geleden

Ondanks het verlies, toch een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd.
Sparta was bij vlagen minimaal gelijkwaardig aan Groningen. Dat een kwalitatief betere groep heeft met sowieso meer ervaring.
Dat betekent niet dat ik tevreden ben. Ik zie vooral achterin bij de centrale verdedigers wat onrust. Ze staan te dicht op onze keeper, wat vervolgens ook hem onrustig maakt. Bij spelhervattingen zou 3-4 meter verder naar voren staan in mijn ogen hét verschil maken. Dan heeft Okoye de ruimte om uit te komen. Nu staat daar Vriends of Heijlen vlak voor zijn neus. Dat is lastig voor iedere keeper.

Het viel me bij de laatste 2 goals op hoeveel ruimte Strand Larsen kreeg. Dat is ook wel zijn slimheid, maar Heijlen had hem niet in het oog. Zonde, want er stonden 4 of 5 verdedigers op dezelfde lijn.

Ik ben momenteel erg blij met de ontwikkeling bij de backs, ondanks de tegendoelpunten. Het lukt Abels steeds vaker om een goede voorzet te geven. Hij durft (en kan dus) steeds meer.
Pinto is helemaal fit en zelfverzekerd. Denk mede door zijn uitverkiezing voor Luxemburg. Mogen we blij mee zijn. En net bij getekend. Heel mooi!

Harroui had zijn dag niet. Denk spanning, lichte overmoed (want naam vaak genoemd door de ‘kenners’ de afgelopen weken) én een tegenspeler die hem constant voor de voeten liep. Groningen offerde een speler op om hem uit zijn spel te halen. Hoop dat hij morgen weer vrijuit durft te spelen.

Thy is ondertussen een fenomeen! Hoe lang geleden heeft Sparta een spits gehad die voor de winterstop er 8 in had liggen. Hij wordt nu beter bediend, maar heeft ook een nuttige rol als targetman en houdt bal goed vast. Ook een pluim voor van Stee dat hij met Thy op de proppen kwam.

Duarte loopt op het randje. Dat gaat straks ook doelpunten opleveren ipv buitenspel. Het is al helemaal prima dat hij sowieso in de situaties komt. Dat was voorheen niet.

Persoonlijk vind ik het jammer dat Burger weinig kans krijgt. In hem zie ik een speler die net iets meer tempo heeft dat bijvoorbeeld Smeets. Maar ik snap dat Fraser niet veel aan zijn opstelling gaat veranderen. De punten spreken voor zich.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Melkchocolade
D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Melkchocolade
1 maand geleden

Het lag ook wel helemaal open nadat onze trainer 2 middenvelders (Mijnans en Smeets) eruit gehaald 25 minuten voor tijd, en er 2 aanvallers voor inbrengt (Engels en Kachouch). Balverlies van Harroui (die er uit had gemoeten) en kassa voor Groningen. Vond ik tactisch een slechte wisselbeurt.

D
Spangenaar
1 maand geleden

Heerlijk… morgen weer een potje.
Wedstrijden spelen er is niks mooiers.
Kijken of we weer beter voor de dag kunnen komen.
Komaan Sparta….!

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Semper
1 maand geleden

Inderdaad. Niks mooiers dan wedstrijden!

augustdelacour
Spartaantje
1 maand geleden

Weer een tegendoelpunt uit een corner. Dat geeft toch te denken. Maar ik vind dat Sparta het heel goed heeft gedaan tegen de nr. 5. Heerlijk om met ploegen uit het linkerrijtje mee te kunnen voetballen. Hier hebben we jaren naar verlangd!

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Volgens mij speelden we vorig seizoen ook degelijk voetbal, het enige was dat er te weinig gescoord werd. Nu in minder wedstrijden al een spits (Thy) die er meer gemaakt heeft dan de vorige Eredivisie topscorers van Sparta.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Goed en eerlijk verslag.
Doodzonde dat we er geen punt aan over hebben gehouden.

Maar het spel biedt perspectief voor het vervolg van de competitie.

D
De Titanic....
Spangenaar
1 maand geleden

Als we stappen omhoog willen zetten, moeten we balen van deze nederlaag en vooral geen excuses gaan zoeken. Leren van de fouten en door…Twente wacht en dat is bepaald geen sinecure…

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

We zijn al stappen omhoog aan het zetten.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  De Titanic....
1 maand geleden

Ben al heel blij hoe we het nu doen. Nu wordt het uiterste uit onze spelersgroep gehaald, geniet ervan trouwe mede Spartaan.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Zekers Ron. Maar tevreden zijn met een nederlaag tegen Groningen ( hoe onterecht ook) is gewoon niet de juiste instelling, althans voor mij niet….

mikevanz
Spartaantje
1 maand geleden

Auassar was wel in het interview boos op Harroui tenminste, ik ga er van uit dat hij op hem doelde van iedereen heeft ambities. Hij was door heel dom balverlies schuldig aan de 1-3

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  mikevanz
1 maand geleden

Dat was overduidelijk een hint naar Harroui. Zeer terecht, vind ik. Ik ben groot fan van zowel Adil als Appie. Harroui kon het gisteren niet waar maken. Hij leed veel balverlis en liep zichzelf voorbij. Het leek erop dat hij zich extra wilde profieleren, helaas mislukte dat.
Dat is een leerproces en logisch.
Ik denk dat het Adil irriteert dat Harroui het elke keer benoemt als de pers ernaar vraagt. Hij zou ook kunnen zeggen: “Ik praat over voetbal en niet over transfer-gererateerde zaken.”

s1983
Gladiator
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Adil is een fantastische aanvoerder. Ik had niet verwacht toen hij van Roda kwam dat hij van zoveel waarde zou zijn voor onze club.

Vaak hoor je dat er geen hiërarchie in de kleedkamer is, maar met hem, Vriends, Smeets, Heylen en Thy is dat bij Sparta geen probleem.

Ook is onze keeper wel iemand die de boel op scherp zet. Dat is een pure winnaar. Als je op de trainingen niet kan verzaken en moet vechten voor je plek, wordt je als speler beter.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  mikevanz
1 maand geleden

Zo vatte ik dat ook op.

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  mikevanz
1 maand geleden

Dat is niet hoe ik het interpreteerde. Volgens mij doelde hij gewoon op de ambities van het elftal (om in de middenmoot te spelen).

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Ja volgens mij ook. Harroui speelde veel te geforceerd en ging “kopje onder”, jammer maar dat kan gebeuren bij zo’n jonge speler. Nee, hij doelde volgens mij op het hele elftal (en ieder voor zich moet daar een les uittrekken).

Hetzelfde geldt voor Okoye, speelde niet een echt fijne wedstrijd, maar hij is nog jong en maakt fouten, dat hoort bij jonge spelers en dus ook keepers.

Ik kan mij nog een wedstrijd herinneren waarin De Goeij op een zonnige middag (misschien was het zelfs een nog oefenwedstrijd in de aanloop naar het seizoen) vreselijk blunderde, bal door de benen of iets dergelijks, later toch een klasbak geworden. Hetzelfde verhaal kan je zeggen over Winston Bogarde.

Het hoort bij deze nog jonge spelers en van lieverlee dan “staan” ze er.
En het zou mooi zijn als ze dan ook nog een jaartje of zo bij ons spelen!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik zag vanmiddag Bizot bij een hoge bal ook helemaal mis slaan. Maakt trouwens regelmatig echt grote fouten die ik bij Okoye nog niet heb gezien.
En die zat zelfs bij Oranje.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Onana zat er vandaag bij de 2e ado goal ook weer helemaal naast

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Bizot vind ik een zwakke keeper. Als AZ echt een topclub wil worden is dit een van de eerste posities die zij moeten vervangen.
Trommel van de FC Fraude lijkt mij een goede kandidaat.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Trommel ook geen topper.

s1983
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Drommel blijft een wilde die gekke dingen doet en niet stabiel is. Kan een redelijke clubkeeper worden, niveau Wapenaar.

D
Allez OM
Spangenaar
1 maand geleden

Bij doelpunt 1 en 2 valt mij op dat Heylen totaal niet naar de bal kijkt maar alleen oog heeft voor zijn tegenstander, dan ben je dus altijd een fractie te laat

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Ik verbaasde me er over hoe makkelijk wij dat 3e doelpunt tegen kregen.
Er wordt door 2 Groningers gecounterd, 1 aan de bal en 1 meelopend om uiteindelijk de bal te krijgen. Voor een verdediger moet dit een ABC-tje zijn.

Abels of Vriends moeten de bal blokken en Heijlen of Pinto moeten de meelopende Groninger afschermen. De laatste actie vereist dat je tussen de bal en de Groninger blijft, daar hoef je alleen maar naar die aanvaller te kijken.
Het gebeurde niet, ik denk als Pinto niet uit balans was gebracht dat hij met een slijding de bal had kunnen onderscheppen.

Het was een van de slechtste verdedigende acties van de laatste wedstrijden.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Pinto doet t geweldig maar moet t niet van zijn fysiek hebben kreeg ligt duwtje en was direct gezien

D
Molon Lawe
Spartaantje
1 maand geleden

Goed meegespeeld met nr 5.
Grabbelende doelman bij 0-1.
Fractie buitenspel bij 1e afgekeurde doelpunt. Onzeker centraal verdedigingsduo.
Groningen spits die een kans ook promoveerd tot doelpunt.

Nu ook nog Twente. Oppassen dat de opleving, overwinningen op rij, niet on de knop wordt gebroken door 2.nederlagen op rij.

D
Mortenino
Spangenaar
1 maand geleden

Onnodige nederlaag. Groningen uiterst effectief met uit 4 kansen 3 doelpunten. Die pech hebben wij dan weer.

Positief:

-Mooi combinatiespel van Sparta gezien
-Thy speelde opnieuw prima na een moeilijk begin van de competitie.
-Meijers, Beugelsdijk en Burger oogden erg gretig bij hun invalbeurt.

Negatief:

-Dekking en positionering achterin was niet in orde gisteren.
-Vooral bij corners en voorzetten zijn we dit seizoen erg kwetsbaar. Blijkbaar was Mattheij daarin erg belangrijk vorig seizoen want toen stond het toch beter.
-Heylen en Harroui vond ik de 2 zwaksten aan onze kant. Het leek zelfs wel of Appie er helemaal geen zin in had gister.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

3-3 was meer dan terecht geweest helaas zat het er niet in.. Als deroy duarte nog even de schoolbanken kan ingaan om buitenspel te leren zou het misschien nog wat kunnen worden

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dit gaat om tienden van een seconde. De eerste situatie misschien zelfs om 0,05 seconde. Dus dat valt wel mee.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Daar is wat voor te zeggen maar, ook de speler die hem de bal geeft in buitenspel positie moet terug naar de schoolbank.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Niet waar daar moet je als speler op anticiperen dat heet voetbal intelligentie wat bij deroy ontbreekt

disqus_yi3ZDa38kA
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Flauwekul, op het randje (van buitenspel) spelen anders kom je sowieso niet in scoringspositie

flardinga
Spartaantje
1 maand geleden

Zonde dat Sparta er geen 3-3 heeft kunnen uitslepen,hopelijk pakken we wel een punt uit in Enschede,wel benieuwd of dat kan lukken,sterke ploeg net als Groningen.

samson1888
Spangenaar
1 maand geleden

Erg zonde dat we geen punt hebben weten te pakken tegen die Groningers. Ik vind het knap hoe Buijs het maximale uit die selectie weet te halen, maar ik heb me ook wel zitten ergeren aan dat geschreeuw 90 minuten lang. Ik zou er zelf als speler helemaal mesjogge van worden. En dan die Poldervaart die op eigen houtje besluit aan de overkant te gaan staan coachen (waarom trad het arbitrale sixtet niet op?) en die spits met z’n gejank. Hebben die gasten een chronisch tekort aan aandacht daar in het hoge Noorden?

Bospolderaar
Spartaantje
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Mag dat eigenlijk zo’n plv. coach( ver ) buiten het vak voor de coaching ?

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Bospolderaar
1 maand geleden

Nee. Zie de officiële spelregels van de KNVB.

“degenen die zich binnen de instructiezone bevinden moeten binnen de grenzen van de instructiezone blijven, behalve bij bijzondere omstandigheden, zoals een verzorger of een arts die met toestemming van de scheidsrechter het speelveld betreedt om een geblesseerde speler te verzorgen;”

(bron: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841/spelregels-veldvoetbal-2020-21 )

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  samson1888
1 maand geleden

Oke, wedstrijd over laten spelen dan maar…

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Reglementaire 3-0 overwinning !!!

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Ik ben een groot fan van Okoye maar hij moet wel wakker blijven , zoals hij nu in het doel staat is hij bezig met een winterslaap met de doellijn als een warm nest. Met dit lichaam is elke voorzet voor deze keep zou je moeten zeggen…Kooiman maak deze keeper aub wakker …maak je kwaad en slaat met beide handen een keer hard op onze plastic grasmat , tijdens de keeperstraining . In de geest van Pim !!

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Je hebt gelijk. Een keeper met zijn lengte moet heersen in de 16. Het kan niet zo zijn dat corners tegen Emmen en Groningen vanaf een meter 5 ingekopt worden. Die moet hij gewoon plukken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Sparta had allang afscheid moeten nemen van Frank Kooiman. Geen enkele keeper wordt beter door zijn trainingen.
En laten we nu niet Okoye de schuld gaan geven van de nederlaag zoals ik gisteren meermaals las op deze site.
Ok, hij zag er misschien niet goed uit bij die 0-1 maar verder heb ik hem niet kunnen betrappen op een echte fout.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Misschien moeten oud Spartanen (Ed de Goey) opstaan en zich melden als (assistent) keeperstrainer? Verandering van spijs doet eten en Kooijman zit er al heel lang als keeperstrainer.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Servaas Smit
D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Hear hear!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Melkchocolade
1 maand geleden

Voor de iets minder geschoolden: hoor hoor !

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Thy zou zeggen hören hören !

D
SpartaSmurf
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Nou Ruud laat ik vooropstellen dat ik hem een goede keeper vindt maar gisteren speelde hij geen beste wedstrijd. Die situatie dat hij die bal ving met zijn gezicht naar de eigen goal was ook een vreemde actie. Hij kwam gisteren vond ik in bepaalde situaties nogal onzeker over.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  SpartaSmurf
1 maand geleden

Ik zeg ook niet dat hij geweldig keepte maar ik vond de twee centrale verdedigers gisteren ook zeer matig bij spelhervattingen waardoor er elke keer vrij ingekopt kan worden.

D
SpartaSmurf
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Oke mee eens. Ze hebben er allemaal hard voor geknokt maar konden helaas niet allemaal brengen wat normaal hun top is en dat breekt je dan op tegen zo’n ploeg.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Dat is nou juist het punt/probleem Appie… het lijkt juist wel alsof Kooiman iedere potentiële goede tot zeer goede doelman bij Sparta in slaap sust… Of weet jij soms wel 1 naam te noemen die de afgelopen jaren onder leiding van Kooiman wel aanzienlijk beter is geworden?

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Groot compliment voor Coremans dat deze jongen het op eigen krachten deed met tal van persoonlijke tegenslagen,,,maar aan Kooiman had hij niets…neen deze trainer is geen manager die keepers beter maakt . Wellicht een baan in de politiek voor Frank en vooral gaan lachen wanneer zijn baas ook lacht. Game over wat mij betreft .

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Maar Appie, Kooiman is een heel slechte keeperstrainer. Hij heeft nog nooit een keeper beter gemaakt en al zijn keepers hebben nog nooit een corner of voorzet uit de lucht gepakt.

Het wordt tijd dat Kooiman eens vervangen wordt. Ed de Goey zegt al jaren bereid te zijn die rol op zich te nemen. Ex-Spartaan en topkeeper geweest.

Bospolderaar
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Ja als De Goey echt graag wil, is het belachelijk dat ie nog niet is aangetrokken door Sparta. Moet voor iedere keeper een stimulans zijn. Voor Sparta een mooi visitekaartje, De Goey weer Spartaan. !

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  Bospolderaar
1 maand geleden

Die geluiden de laatste tijd ook wel vaker gehoord v.w.b. De Goey, maar misschien dat er nog ergens wat kwaad bloed zit in de Sparta organisatie? De Goey was namelijk al een keer zo goed als rond met zijn oude club om die vacature te gaan vervullen en toen was daar ineens R.K.C. wat De Goey iets van €.500!! netto meer in de maand aan salaris bood en toen besloot De Goey op het laatst toch maar om de keepers van R.K.C. voor dat (extra) geld te gaan trainen.
Let wel dit was dus een ex prof-voetballer wiens achtertuin een aantal jaren grensde aan die van Buckingham Palace….
Maar goed, top wat mij betreft wanneer hij het nu wel zou willen doen aan de andere kant moet het voor een club als Sparta toch ook niet zo heel erg moeilijk zijn om ergens een (veel)betere keeperstrainer dan de huidige te vandaan te halen?

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Of semi pattiwael was ook een reus 😉

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Kooiman was zelf een zeer matige keeper die kan een ander toch geen goede adviezen geven.
Het valt nog mee dat van Leer, Okoye en Coremans niet op hun gat gaan zitten en met hun vuisten op de grond gaan slaan.
Want dat is hetgeen me het meest aan Kooiman doet denken.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

lol….zekers

D
Nico
Spangenaar
1 maand geleden

Gisteren heb ik een aantrekkelijke wedstrijd gezien op Eredivisie niveau.
Ja, we hebben verloren en dat is jammer, maar niet desastreus.
Sparta komt heus niet in de gevarenzone en zal eindigen in de middenmoot.
Dit is wat wij als supporter toch verwachten:
strijdbaar, aantrekkelijk voetbal een gezellige afleiding.
Kampioen worden we nooit en is dat erg?
laten we dit elftal en trainer koesteren.
er wordt weer met eerbied en ontzag over ons Sparta gesproken en zeker gezien de lage begroting.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
1 maand geleden

Ik zou Abels graag vervangen zien worden. Leuk dat ie 1 goal en 2 assist achter zijn naam heeft staan, maar daar staan tal van tegengoals tegenover.

Verdedigend is hij erg zwak.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Peet het is kiezen uit 2 net niet backs abels is de minst slechte

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Abels kan zich nog flink verbeteren. Hij heeft regelmatig goede momenten, maar te vaak verdedigend en in de opbouw hele zwakke momenten.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dat vind ik dus ook en ook al speelde Abels gisteren verdedigend niet goed (net als de rest) is hij nog altijd beter dan Fortes.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dat is zeker zo. We hebben 2 zwakke spelers op die positie. Er zou een betere aangetrokken moeten worden. Maar ook is het zo dat onze backs meer aanvaller dan verdediger zijn.

Dat kost wat mij betreft meer dan dat het oplevert

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Aan wie denk jij dan als vervanger?

s1983
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Abels is geen Dumfries maar speelt de laatste weken uitstekend. De tegen doelpunten aan hem toe schrijven slaat nergens op.

De derde verspeelt Appie de bal heel simpel en abels was op weg naar voren. Als dan de bal verspeelt wordt, kun je dat niet aan Abels koppelen. De tweede is gewoon een hele goede voorzet van die jongen. Elke wedstrijd worden er vele voorzetten gegeven en dat is echt niet de schuld van de back.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Kennelijk heb jij nooit verdedigd. Bij die 2e en die 3e goal zie je half uur van te voren aankomen wat ze van plan zijn.

In beide situaties reageert ie gewoon veel te laat.

Bij goal 1 geeft ie eerst een ontzettend domme vrije trap weg. Vervolgens verliest ie het luchtduel waardoor die corner ontstaat, en vervolgens reageert ie weer te laat als die Groninger scoort.

Was het maar zo dat het niet structureel was bij hem, maar hij maakt constant dezelfde fouten.

s1983
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Het is maar net wat je wilt zien. Zoals ik zei, het is geen Dumfries maar hij is ook zeker niet zo slecht als jij zegt.

Ik vind dat de goals niet aan hem te wijten zijn en dat hij aanmerkelijk beter is geworden. Vorig jaar had hij af en toe echt slechte wedstrijden er tussen zitten. Voor Sparta is het een prima back waar ook nog rek in zit.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

En dit noem je echt geen bashen.
Alle fouten van andere spelers waren de schuld van Abels hoor.
En ik weet niet waar jij dan verdedigd hebt maar dat zal gezien je uitleg niet in een voetbal XI zijn geweest.

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Hahah laat de verdediging maar een cursus volgen bij je broer felix succes verzekerd

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Gisteren was hij verdedigend niet goed maar, net als de rest toch? Ik zie die Heylen bij de tweede goal alles fout doen. De derde goal staan vier verdedigers op een rij er hoeft er maar één een sliding te maken en die bal komt niet bij die aanvaller. Verdedigend was het zwak ook op het middenveld.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Hij was idd niet de enige nee. Maar ik zie dus een structureel probleem met hem. Hij kan het gewoon niet.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Dat bedoel ik nou met bashen.

https://eredivisie.nl/nl-nl/uitgelicht/davy-klaassen-uitgeroepen-tot-eredivisiespeler-van-de-maand

Zoals je kan zien stond Abels zelfs in het Eredivisie XI van de maand November.
Ook de hier gebashte spits Thy staat er trouwens in.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Ach, ik bash helemaal niks. Hij verdedigd gewoon erg slecht bij 3 goals.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Als je in bijna elke reactie Abels erbij haalt en schrijft dat hij gauw vervangen moet worden vind ik dat bashen.
En dat terwijl hij in de maand November als beste rechtsback van de Eredivisie is gekozen, dan komt jouw mening bij mij zeer vreemd over.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ruud
D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Op een paar toevalligheden die goed afliep voor Abels is hij het merendeel van dit seizoen een zwakke schakel zeker het afdekken van de buiten spelers, die hij veel ruimte gaf en nog geeft.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Thy had tot eind oktober ook geen bal goed geraakt.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Klopt, had denk ik alles met het systeem te maken.
Jorgensen heeft bij Feyenoord een beetje hetzelfde probleem.
Zie trouwens dat Dickie nu ook met 3 centrale verdedigers gaat spelen.

Maar Abels speelt de laatste tijd gewoon prima en het is overdreven om alle drie de tegendoelpunten van gisteren op naam van Abels te schrijven wat PB doet.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Abels gaf tegen Emmen ook al een 100 procent kans weg. Het is dat de keeper heb nog red. Let maar eens echt op zijn verdedigen, dan zal je zien dat hij het echt niet zo geweldig doet als jij zegt.

Maar goed, we zijn het niet eens.prima verder hoor

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
1 maand geleden

Hij kreeg veel hulp van Pinto,die liet zich ook makkelijk wegzetten.

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Harraoui speelde zwakjes minder als de laatste weken was jammer.
Had hij de sterren van de hemel gespeeld .
Kon vStee zeggen kijk hij is die prijs waard.
Nu was het minder kan Groningen zeggen hier betalen we deze prijs niet voor .
Laat hem nog maar deze competitie bij Sparta uit spelen .

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

Het ging niet als de laatste weken ,ook verschil van tegenstanders maar 1puntje was verdiend .
Maar helaas.

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
1 maand geleden

Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Jammer dat Harroui juist tegen Groningen één van zijn mindere wedstrijden speelde.

D
aadje
1 maand geleden

Sparta kwam net iets te kort, erg jammer hoor.
Op naar Twente en de opstelling iets aanpassen.
Succes gewenst

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  aadje
1 maand geleden

Aad je ik vind het elftal goed staan zo .
Alleen zou ik graag Burger willen zien inplaats van Smeets .

D
aadje
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Dus iets aanpassen

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  nicopijpers
1 maand geleden

Harroui zal wel vertrekken en dan gaat Burger op de plek van Harroui spelen.
Had eigenlijk gisteren al gemoeten.